Singaporen huvittelusaari Sentosa ja S.E.A. Aquarium

by Alex | Matkoillablogi.fi

Singaporen keskustan edustalla sijaitseva Sentosan saari jakaa mielipiteitä. Kaupunkiranta huvittelupaikkoineen ja keinotekoisine rakennelmineen on toisten mielestä ihana, toisten mielestä taas inhokkikohde ja ehdoton no-no. Kumpaan leiriin me päädyimme käyntimme perusteella?

Ennakko-odotukset eivät oikeastaan olleet minkäänlaiset, ei hyvään eikä huononkaan suuntaan. Lähdimme Sentosalle viettämään päivää ainoana tarkempana suunnitelmana käydä katsomassa akvaariota.

Maisemien takia matka Sentosalle kannattaa ehdottomasti tehdä köysiradalla, joka lähtee Mount Faber-puistosta ja liikennöi Vivo City-ostoskeskuksen kautta. Pysäkki siellä on sikäli erikoinen, että köysirata kulkee korkean toimistotalon yläkerrosten läpi.

Ostimme kombiliput köysirataan ja akvaarioon (kahdelta yhteensä 130 SGD, eli n. 81 €), mutta tarjolla olisi ollut monia muitakin lippuyhdistelmiä.

Köysiratamatka Sentosalle kulkee melko korkealla veden yllä, mutta siitä huolimatta n. 10 minuutin matka oli korkeanpaikankammoisellekin yllättävän miellyttävä kokemus. Maisemat olivat sen verran upeat, ettei korkeutta juurikaan ehtinyt murehtimaan.
Perille Sentosalle pääsee myös (edullisemmin) Sentosa Express-monorailjunalla, mikäli köysiratamatka ei innosta.

Koska olimme ostaneet köysiratalippuun myös Sentosan osuuden, vaihdoimme perille päästyämme saaren omaan köysirataan kohti Siloso Beachiä. , Sieltä lähdimme kävelemään siistiä rantaa pitkin (ranta oli koneellisesti siivottu), mutta yllätyimme siitä kuinka tyhjää rannalla oli. Vastaantulijoita oli harvakseltaan – liekö syynä tähän ollut lähestyvä talvi (mittari näytti vaan +28 C) vai alkuviikko? Sinänsä päivä oli pilvinen, mutta lämpötila olisi kyllä puhunut sen puolesta, että rannan olisi luullut houkuttelevan – ainakin pohjoisen asukkeja.

Rantaravintoloita oli vähän väliä, mutta useimmat niistä olivat suljettuja, joten hyppäsimme yhteen saarella liikennöivään (ilmaiseen) bussiin ja ajoimme takaisin köysirata-asemalle ja sieltä eteenpäin ilmojen halki katsomaan Merlion-patsaan jäljennöstä ja värikästä Gaudimaista, mosaiikein koristeltua Merlion Walkia.
Tällä kertaa meiltä jäi Sentosalla näkemättä iltaisin järjestettävä Crane Dance – nostokurkien tanssiesitys ja siihen liittyvä valoshow.

Saaren nimekkäin nähtävyys lienee Universal Studios huvipuistoineen, joka sisäänkäyynin edessä olleesta väenpaljoudesta päätellen on todennäköisesti myös suosituin kohde Sentosalla. Koska erilaiset kieputtimet eivät houkuttele meitä päätimme jättää studiot väliin.

Universalin yhteydessä sijaitsee myös iso Mall, jossa on runsaasti ravintoloita sekä casino.

S.E.A. Aquarium -akvaario

Oli jättäneet käynnin S.E.A. Aquarium-akvaariossa Sentosan päivämme loppuun, mikä ei ehkä ollut ratkaisu fiksuimmasta päästä. Vaikka kävimmekin ennen akvaariokäyntiä myöhäisellä lounaalla lämmin päivä vaati jo veronsa ja matkaajat eivät olleet enää parhaimmassa iskussa. Niinpä valtava akvaario (jossa emme sitten enää todellakaan olleet yksin) joka esittelee 1.000 eri lajia 50 eri alueelta meni hieman läpijuoksuksi, vaikka upea olikin.

Vaikka väkeä oli akvaariossa paljon homma toimi ihan sujuvasti ja värikkäistä näkymistä pääsi nauttimaan ihan kohtuullisen hyvin lasien ääreen. Ennakko-odotuksista poiketen mieliinpainuvin kokemus ei ollut vedenalainen käytävä hai-altaan alla vaan jättiläisrauskujen valtavan lasiseinän takana ollut allas.

Mikä arvio – viihdyimmekö vai emme?

Sentosan saarta ei mielestäni pidä nähdä niinkään rantakohteena, vaan enemmänkin huvipuistona, josta löytyy myös hiekkaranta sekä useita hotelleja. Luonnonrannaksihan esim. Siloso Beachiä ei hyvälläkään tahdolla voi kutsua, sillä rannan hiekka on tuotu peräti Havaijilta saakka ja Singaporen satamaan jonottavat rahtilaivat aivan rannan tuntumassa luovat myös omalla tavallaan surrealistisen tunnelman rannalle.

Entäpä kokonaisarvio Sentosasta? Saari ei omasta mielestäni nyt niin kauhan paha paikka ollut, vaikkei koskemattomia ja luonnonmukaisia paratiisirantoja sieltä löydykään. Toisaalta, voiko sitä odottaakaan miljoonakaupungin sataman kupeessa olevalta saarelta löytävänsä? Sentosa oli ihan hauska nähdä, mutta melko todennäköistä on että uusintakäyntiä ei tule tehtyä seuraavan kerran kun olemme Singaporessa – ihan siitäkin syystä, että huvipuistot eivät yleensä kuulu meidän tärppeihin matkoilla. Tässä kohtaa on ehkä myös aiheellista todeta, että emme ole myöskään kovinkaan innokkaita rantalomailijoita, joten en ole ehkä paras arvioimaan Sentosaa rantalomailunäkökulmasta.
Itse en valitsisi hotellia Sentosalta Singaporen matkalle, sillä saarelta on kuitenkin jonkin verran matkaa keskustaan ja reittivaihtoehdot ovat rajatut.

Sentosa ajaa varmaan asiansa, mikäli Singaporen kaupunkilomallaan haluaa viettää rantapäivän hiekkarannalla lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta.

Mitä mieltä sinä olet ”kaupunkirannoista” yleensä – hittejä vai huteja? Onko sinulla kokemuksia Sentosan saaresta – kommentiboksiin mahtuu mietteitä!


Kaikki Singaporen matkamme postaukset löytyvät Singapore-tagin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet