Hotel with Urban Deli – hotelli herkkukaupan alakerrassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tukholman ydinkeskustassa, Sveavägenilla sijaitseva Hotel with Urban Deli on herkkukauppa-ravintola -yhdistelmän kellarikerroksessa sijaitseva hotelli. Vai pitäisikö ennemmin sanoa, että hotellin yläpuolella on herkkukeidas, josta löytyy niin ravintola- ja baaripuoli kuin kauppahalli pienoiskoossa? No, tästä ei ehkä kannata väitellä – hyvää ruokaa löytyy joka tapauksessa hotellin yhteydessä.

Tarkkasilmäisimmat lukijat varmaan jo huomasivatkin sanan kellarikerroksessa, ja joku saattoi tässä kohtaa lyödä jo jarrut pohjaan. Ei kannata.
Ikkunattomat huoneet ovat nimittäin Tukholmassa tällä hetkellä hyvinkin trendikkäitä – Hotel with Urban Delissä ei edes ole ikkunallisia huoneita! (Itse asiassa tämä oli jo toinen kerta tänä keväänä kun yövyin Tukholmassa ikkunattomassa kellarihuoneessa; pari viikkoa aikaisemmin majapaikkana oli Hotel Drottning Kristinan vastaava huone.)

Sisäänkirjautuminen tapahtuu yhdistetyssä baarissa/respassa. Erillistä respan tiskiä ei ole, joten ensikertalaisen voi olla vaikea tajuta mistä hotellin vastaanotto löytyy. Maksupääte sijaitsee ainakin kahvikoneen takana.

Kaikki hotellin huoneet sijaitsevat kellarikerroksessa ja ovat ikkunattomia. Huneita on kolmea kokoa, kaikissa tilankäyttö on tehokasta. Minulla oli pienin huonetyyppi ”with Queen”, kooltaan 12 m2 tilaihme jossa ylimääräisiä neliöitä ei ollut. Silti huone oli toimiva ja viihtyisä eikä ollenkaan ahtaan tuntuinen. Hotellin huonemoduulit on muuten rakennettu Suomessa, siitä löytyy muuten pieni vihje kuvassa – huomaatko sen?

Huoneessa käytetyt materiaalit vuodevaatteissa olivat erittäin miellyttävän tuntuisia ja karkea kokolattiamatto antoi freessin vaikutelman (vaikka en yleensä oikein pidäkään kokolattiamatoista hotellihuoneissa). Valaistuksessa oli hyvät säätömahdollisuudet tunnelmavalaistuksesta kirkkaampaan ja huoneen toiselle seinälle kiinnitetty isokokoinen TV tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet, mm. omien laitteiden sisällön näyttämiseen siinä. Ainoa moite huoneessa oli tallelokeron puuttuminen, joku ehkä myös kaipaisi kirjoituspöytää.
Kylpyhuone oli suhteellisen tilava, kaunis kokonaisuus jossa omaa silmää miellyttivät etenkin tiilikaakelit ja kunnon lasiovi suhkutilaan.

Ei niin ekologisena piirteenä kylpyhuoneesta löytyy rivi pieniä pesuainepulloja. Nykyään ihmettelen aina ettei kaikkilla olla vielä siirrytty isompiin pumppuannostelijoihin, jotka säästävät muovijätettä todella paljon. (Myönnän kyllä, että saatan nauttia hyväntuoksuisen merkkituotteen korkkaamisesta, mutta samalla kait sen merkkituotteenkin voinee sijoittaa isompaan seinäpulloon…?)

Hotellin yleiset tilat ovat varsin värikkäästi sisustetut, ja punaisena lankana sisustuksessa on käytetty runsaasti tekstejä ja ohjekylttejä.

Hotellikäytäviä, jotka ovat harmaasävyisiä ja hieman karuja, on piristetty erivärisin huoneenovin, joista tulee väistämättä Irlanti mieleen.

Paksut, huippuhyvin äänieristetyt ovat takaavat rauhalliset yöunet: oven sulkeuduttua perässäni raskaasti kuin kassakaapin ovi vetäytyessäni yöpuulle tuli täysin hiljaista eikä ympäristöstä kuulunut pihahdustakaan. Melko harvinaista hotellissa.

Katutasossa sijaitsee siis baari, ravintola sekä Urban Deli-herkkukauppa, jonka valikoimissa on myös runsaasti takeaway-annoksia – niin kylmiä kuin lämmitettäviäkin. Tässäpä onkin sitten yksi hotellin ehdottomista plussista, sillä katutason baarissa voi lämmittää itse mikrossa delin puolelta haetun annoksen, ostaa juomat baarista (jollei niitä ostanut jo delin puolella) ja istahtaa joko baariin tai alakerran amfiteatteri-muotoiseen loungeen – rennosti ja fiiliksen mukaan. Mikäli ei siis halua illastaa ravintolan puolella.

Erinomainen aamiainen tarjoillaan ravintolassa, ja tarjolla on kaikki tarvittavat hyvään päivän käynnistykseen – raikkaasti ja houkuttelevasti  esillepantuna. Ja miljöö…no, ei voi kun todeta että ruotsalaisilla on kadehdittava kyky luoda viihtyisiä miljöitä!

Itse yllätyin ehkä jopa hieman siitä kuinka hyvin viihdyin tämäntyyppisessä hotellissa. Hotel with Urban Delin yhteisöajattelu, hyvän yöunen takaavat kompaktit huoneet ja loistava aamiainen ovat vahvoja argumentteja sille, ettei ensimmäinen yö hotellissa jää viimeiseksi!

Voisitko sinä kuvitella yöpyväsi ikkunattomassa huoneessa hotellin kellarikerroksessa?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

3 kommenttia

Katriina 31/05/2018 - 8:48 pm

Voin varsin hyvin kuvitella tuolla hinnalla noin hyvällä paikalla yöpyväni tuolla. Minulla on tapana nukkua silmät kiinni.

Vastaa
alex 31/05/2018 - 11:01 pm

Kiitos kommentista Katriina!
Hotel with Utban Deli sijaitsee kieltämättä aivan loistavalla paikalla, T-baneasemakin on heti oven vieressä. Sijainti tuo tosin mukanaan myös melko arvokkaan huonehinnan (kyseisen huoneen normaalihinta usein 150-200 €,tosin hotellihinnat Tukholmassa eivät ole halvimmasta päästä), mutta aina kannattaa seurata tarjouksia!

Edit: Etenkin nyt kesällä kannatta katsoa todella edullisia kesätarjouksia suoraan hotellin sivuilta

Vastaa
Pienet ja persoonalliset hotellit - Tukholma.fi 01/10/2023 - 9:43 pm

[…] Lue lisää Hotel With Urban Delistä Matkoillablogissa […]

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet