Matkamessut 2018 – tämän vuoden tärpit

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tällä viikolla maailma on jälleen kätevästi ulottuvilla tällä Helsingissä kun Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, Matkamessut avaa ovensa loppuviikosta. Torstaina messukeskuksen täyttävät matkailualan ammattilaiset, yleisölle messut aukeavat perjantai-aamuna.

Matka on runsaassa 30 vuodessa kasvanut varsin laajaksi ja kansainväliseksi messutapahtumaksi. Kaukana ovat ne ajat, jolloin messut olivat rivi samannäköisiä profiiliosastoja. Nykyään panostetaan niin näyttäviin osastoihin kuin runsaaseen oheisohjelmaan; pienen maailmanympärimatkan voi tehdä ainakin mielikuvien muodossa iltapäivässä.

Oman ennakkosuunnitteluni perusteella näyttäisi siltä, että tänä vuonna on tarjolla erityisen paljon kiinnostavaa lavaohjelmaa. Tämä onkin tärkeää, jotta messut myös tulevaisuudessa säilyttävät vetovoimansa niin kävijöiden kuin näytteilleasettajien keskuudessa. On hienoa, mutta ei mitenkään itsestäänselvää, että Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma on juuri täällä meillä Helsingissä.

Tänä vuonna mukana on n.900 näytteilleasettajaa yli 80 maasta. Uusina maina mukana Matka’ssa ovat tänä vuonna Ruanda, Ghana ja Araabiemiirikunnista Ras Al Khaimahin alue. Uutta messuilla tänä vuonna on myös perjantain After Work klo 16-20, jolloin pääsyliput kassalta 10 €.
Jotta messukäynnistä saa mahdollisimman paljon irti messupäivät kannattaa sunnitella hyvin.Tässä omat tärppini tämän vuoden messuille, jotkut näistä saattavat kiinnostaa sinuakin?

Matkatieto-lava (halli 1)

Torstai
14.00-14.45
What awaits the travel industry? / Euromonitor International (EN)

15.00-16.15
M
ullistaako matkapakettilainsäädäntö matkailubisneksen?
Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) paneelikeskustelu uuden lainsäädännön vaikutuksista alan yrityksiin ja kuluttajansuojaan

Inspiration Stage (halli 7)

Torstai
12.00-13.00
5 kiinnostavinta matkailutrendiä vuonna 2018 (paneelikeskustelu)

14.30-15.00
Läsnäolo matkailijan digitaalisella polulla – Google kertoo miten hyödynnät digitaalisuuden mahdollisuudet

15.00-16.00
NBE Keynote: Blaze Your Trail by  Sophie Radcliffe, adventure athlete and blogger

Lauantai
15.00-16.00
#Matkalove-finaali
Tämän vuoden uusi yleisökilpailukonsepti, jossa kuudesta finalistista yksi voittaa kahden hengen matkan Balille.

Rantapallon ohjelmalava (HALLI 6)

Täällä tarjolla on runsaasti mielenkiintoisia puheenvuoroja by Rantapallon matkabloggaajat – hienoa!
Näistä nostan itseäni eniten kiinnostavat kolme:

Perjantai
16.30-17.00
Blogiyhteistyöt -keskustelupaneeli

Lauantai
13.00-13.30
Herkullinen loma – Parhaat vinkit ruokamatkailuun

Sunnuntai
13.00-13.30
Aalloilla – Risteily Välimerellä, Karibiassa tai jossain ihan muualla
Katso tästä kaikki muutkin Rantapallo-lavan puheenvuorot.

We Love Cruises -ohjelmalava (sun&sea -aluem halli 7)

Perjantai
12.30-13.00
Kalifornia: Los Angeles & San Francisco

16.30-17.00
Koe aito Tokio – parhaat palat suurkaupungista

Lauantai
15.30-16.00 (myös pe 15.30 & su 13.30)
Exploring the Caribbean – Attractions, Adventure & Pure Escape

European Stage (halli 6)

Perjantai
14.30-15.00
Mondon Vuoden valinnat 2018

Kuten tarkkasilmäinen huomaa, itselläni on muutamissa kohdissa valinnan vaikeus.
Muista, että myös osastoilla on messujen aikana paljon ohjelmaa (jotka kaikki eivät välttämättä ole edes mukana ohjelmakoosteessa)!

Messuhallien yleiskartta auttaa hahmottamaan kokonaisuuden, mutta paikan päällä messuilla Messukeskuksen mobiilisovellus on kätevä apuväline etenkin kun yrittää pitää eri ohjelmien ajat jollain tavalla hallinnassa. Lisätty todellisuus on tänäkin vuonna mahdollista kokea Matkamessuilla Messukeskuksen AR-sovelluksen kautta.

Vielä parin käytännön vinkkiä:

  • Juo tarpeeksi (vettä…) – tulet todennäköisesti puhumaan paljon ja messuhallien ilma on kuiva. Ja tokihan messuiltapäivän afterworkiin kuuluu lasi tai kaksi kuplivaa…
  • Muista syödä välillä. Messujen vilinässä unohtaa helposti ajan kulun, ja syöminen saattaa jäädä väliin ihan vahingossa. Vaikka messut ovatkin inspiroivia kannattaa huolehtia energian tankkauksesta välillä ihan kunnon ruoalla. Näin jaksat koko päivän ja saat mahdollisimman paljon irti käynnistäsi. Messukeskuksen omien ravintoloiden lisäksi Matkamessuilla Tasty Travel-alue (Halli 7) tarjoaa myös monipuolisia vaihtoehtoja.
  • Mukavat kengät ovat a ja o.
  • Hyvä olkalaukku tai reppu + valikoi tarkkaan mitkä esitteet otat; päivän päätteeksi laukku painaa silti…
  • Priorisoi! Maailman suurkaupungeissakaan ei kerralla millään voi nähdä kaikkea ja sama pätee Matkamessuihinkin. Listaa itsellesi etukäteen mitkä ovat ehdottomasti ’must’-kohteita (merkkaa ylös myös osaston numero tai käytä sovellusta) ja tee myös lista kakkosprioriteeteista.
  • Oma ohjelma kannattaa jättää tarpeeksi väljäksi. Messut ovat paitsi mainio paikka hakea informaatiota matkakohteista ja haastatella kohteiden edustajia maamme tärkein matkailualan toimijoiden kohtaamispaikka; seikka, joka vaan kasvaa merkityksessä digitalisuuden myötä.
  • Viimeiseksi tärkein ohjeeni: Fiilistele, nauti, aisti ja anna itsellesi löytää spontaanisti uutta matkailun ihmeellisessä maailmassa!

Katso myös parin vuoden takainen postaus Matkamessujen kolmesta i’stä !

Itse odotan messuja innolla – etenkin kaikkien tuttujen tapaamista! Oletko tulossa Matkamessuille tänä vuonna ja mitkä ovat odotukset?

(Postauksen kuva: Messukeskus / Matkamessut)

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet