Kuukauden kuva: Kurpark Bad Hofgasteinissa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Vuoden 2018 ensimmäisessä Kuukauden kuvassa on talvinen ihmemaa Itävallan Bad Hofgasteinissa. Kylän keskustassa sijaitseva Kurpark-puisto on laaja, englantilaistyyppinen puisto jossa kesäaikaan viihdytään kävelyllä tai kylpyläorkesterin konserteista nauttien. Talvella lumi valtaa käytävät ja puisto vaipuu talviuneen. Harpunsoittaja tosin oli paikalla huurteisessa satumaisemassa.

Kuva on otettu ensimmäisellä talvilomallamme Itävallassa vuonna 2006, jolloin olimme vielä lähteneet liikkeelle pitkät kävelyt ja talviluonnosta nauttiminen mielessä. Samaisella matkalla tosin kipinä lasketteluun syttyi, ja siitä lähtien talven matkaohjelmassa on joka talvi ollut laskettelumatka, useimmiten Itävaltaan.

Vuorten ympäröimä Gasteinin laakso on aina ollut minulle zweite Heimat, mielenmaisema jossa olen tutenut oloni kotoisaksi ja levolliseksi. Muistan kuin eilisen päivän, kun saavuin kylään junalla ensimmäisen kerran kesällä 1992. Kylä oli hiljainen mutta vuoristoilman raikkaus ja keskustaa halkovan Gasteienr Achen soliseva virta hurmasivat minut heti. Tämän jälkeen olen monta kertaa palannut kylään (ja myös Kurhotel Germaniaan), ja jokaisella kerralla saapuessani, laakson avautuessa edessäni tunne on ollut yhtä kotoisa – kuin olisin tullut kotiin.

Mikä on sinun mielenmaisemasi ja onko sinulla ”toista kotiseutua” maailmalla?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet