#IGTT: Matkoillablogin vuosi 2017

by Alex | Matkoillablogi.fi

Alkuvuodesta on aina ollut tapana summata edellisvuoden matkasaldoa ja Matkoillablogin vuotta vuosikatsauksen merkeissä. Tällä kertaa ajattelin tehdä sen osallistumalla ensimmäistä kertaa Instagram Travel Thursdayhyn, eli #IGTT’hen. 

Näin kun rupeaa summaamaan voi todeta, että paljon ehti taas tapahtua vaikka vuosi 2017 tuntui olevan matkojen suhteen omalta osaltani hieman rauhallisempi kun aiemmin: Maita kertyi yhteensä 6, joista kaksi uutta (Qatar ja Singapore). Lentolegejä kertyi yhteensä 16, joista työmatkoilla tasan puolet. Laivamatkalle lähdin 10 kertaa, näistä työmatkoja oli 3. Hotelliöitä kertyi vuoden aikana yhteensä 17.

Tammikuu

Vuosi lähti tahmeasti käyntiin pitkällisen sairastamisen merkeissä, niinpä Instagramkin eli tammikuussa hiljaiseloa.

HELMIKUU

Tallinnan laivaliikenteessä kirjoitettiin taas historiankirjoihin uusi luku kun Tallinkin Megastar, uuden sukupolven LNG-käyttöinen pikalaiva aloitti liikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä alkuvuodesta. Uusi alus piti tietenkin käydä katsastamassa ihan tuoreeltaan alkukuusta, ja kuun lopussa oli ilo saada tutustua Megastariin jo toistamiseen kutsuvierasristeilyllä.

https://www.instagram.com/p/BQs87Kfjgbq/?taken-by=matkoillablogi

https://www.instagram.com/p/BQXymstButI/?taken-by=matkoillablogi

Lahden MM-kisojen tunnelmasta nautittiin päiväseltään aurinkoisessa talvisäässä.

https://www.instagram.com/p/BQ73gPIjumu/?taken-by=matkoillablogi

Maaliskuu

Tiedä häntä jos perinteestä voidaan puhua vielä, mutta maaliskuussa suuntasimme jo toistamiseen nauttimaan Levin keväthangista. Kai kaksi on jo perinne…?

https://www.instagram.com/p/BSBLydGDlDU/?taken-by=matkoillablogi

Huhtikuu

Tässä kuussa reissut painottuivat täysin työmatkoihin, jotka tällä kertaa suuntautuivat Ruotsiin ja Qatariin. Jostain ihmeen syystä Instagramiin ei tarttunut yhtään kuvaa kummaltakaan matkalta, ja täällä bloginkin puolella postaukset ovat vielä jonossa aikaa odottamassa…

Toukokuu

Kauan odotetulle ja jo kertaalleen lykätylle lomamatkalle Singaporeen lähdettiin jo huhtikuun loppupäivinä, ja kaupunki täytti kaikki odotukset – moninkertaisesti! Blogissa on jo tunnelmoitu jonkin verran ja lisää postauksia on vielä tulossa – tähän asti julkaistut postaukset löytyvät blogista Singapore-tagin alta.

https://www.instagram.com/p/BTktBGMjREG/?taken-by=matkoillablogi

https://www.instagram.com/p/BToHIHTjhrE/?taken-by=matkoillablogi

https://www.instagram.com/p/BTqzkWhDPNx/?taken-by=matkoillablogi

Kesäkuu

Helsingin Kaivopuistossa saatiin nauttia uskomattoman taidokkaasti lentonäytöksestä, jossa komeimmista kuvioista vastasi ehdottomasti RAF’n Red Arrows-taitolentoryhmä. Toinen sykähdyttävä hetki koettiin, kun Finnairin A350 teki matalan ylilennon.

https://www.instagram.com/p/BVIIgi9DDm6/?taken-by=matkoillablogi

Kesäkuussa nautittiin myös jo perinteeksi muodostuneesta Viking Gracen kesäristeilystä (kolme kertaa on kyllä jo perinne!). Kesäiset saaristomaisemat + Grace = takuuvarmasti onnistunut miniloma.

https://www.instagram.com/p/BVMqNZXDIDG/?taken-by=matkoillablogi

Ilman Instagramia olisin tuskin tietoinen Haagan Alppiruusupuistoa.Onneksi  rodot valtasivat Instan (ja muutkin some-kanavat) kesäkuussa ja onneksi lähdimme yhtenä arki-iltana monien muiden kanssa ihastelemaan upeita rodoja.

https://www.instagram.com/p/BVjKX8NjDt6/?taken-by=matkoillablogi

Heinäkuu

Omassa kesämatkailussa keskityttiin lähinnä mökkeilyyn – missäpä suomalainen lataisi akkujaan sen paremmin?

https://www.instagram.com/p/BWBIaD2DnKI/?taken-by=matkoillablogi

Ehdimme myös kesäiselle päivämatkalle Tallinnaan, jossa tutustuimme mielenkiintoiseen Banaane ei ole-näyttelyyn ja nautimme kiireettömän myöhäisen lounaan Noa-ravintolan aurinkoisella terassilla.

https://www.instagram.com/p/BWP-RfFjUit/?taken-by=matkoillablogi

Tall Ships Races-tapahtuman rantautuessa taas Aurajoen rantaan Turkuun olimme tietenkin paikalla nauttimassa yhdestä Suomi100-juhlavuoden upeimmista tapahtumista.

https://www.instagram.com/p/BW44-2uDlOd/?taken-by=matkoillablogi

Elokuu

Kesäloman pidempi ulkomaanmatka tehtiin tänä vuonna lento-auto -yhdistelmänä Mosel- ja Rhein-jokien lumoaviin maisemiin.

https://www.instagram.com/p/BXN3gEtD7tY/?taken-by=matkoillablogi

https://www.instagram.com/p/BXQo9gdjDxf/?taken-by=matkoillablogi

https://www.instagram.com/p/BXVM3t7j_9E/?taken-by=matkoillablogi

Loman lopussa ehdimme vielä viettää leppoisan kaupunkilomapäivän Tampereella ennen paluuta normiarkeen.

https://www.instagram.com/p/BXkvl7jjAww/?taken-by=matkoillablogi

Elokuun lopussa Zabludowicz Collectionin avoin taideviikonloppu houkutteli meidät retkelle Sarvisaloon, itäiselle Uudellemaalle.

Syyskuu

Omaan syyskuuhun mahtui työmatka Tukholmaan ja blogin puolella Suomiretkeiltiin Karkalin luonnonpuistossa.

https://www.instagram.com/p/BZqm_8pjz_l/?taken-by=matkoillablogi

Lokakuu

Lokakuussa keskityttiin Suomiretkeilyyn ja tutustuttiin Fiskarsin Slow Food Festivaliin ruukkimiljöön kauniissa ruskamaisemassa.

Marraskuu

Marraskuun 18. oli varsinaisen lähiretkeilyn päivä, M-day, jolloin kaivan kaivattu (ja paljon parjattu) Länsimetro vihdoinkin avattiin liikenteelle. Pakkohan oli itsekin osallistua tähän varsinaiseen kansanjuhlaan, jonka toteutumista ei uskonut ennenkuin todeksi näki…

https://www.instagram.com/p/Bbo11ANDlm2/?taken-by=matkoillablogi

Joulukuu

Joulunaikaan Helsingissä kuuluvat nykyään jo varsin kelvolliset Tuomaanmarkkinat Senaatintorilla.

https://www.instagram.com/p/BcM97__DsuL/?taken-by=matkoillablogi

Suomi100-juhlavuosi huipentui 6.12. upeasti sini-valkoisesti valaistuun pääkaupunkiin ja Kauppatorin lippulinnaan. Tänä vuonna itsenäisyys oli mielestäni tavallisesti iloisempi juhla – toivottavasti tämä vire säilyy myös tulevina vuosina.

https://www.instagram.com/p/BcXmvmXjVsB/?taken-by=matkoillablogi

Ennen joulua ehdimme vielä käväistä joulumarkkinamatkalla Tukholmassa, jossa meidät hurmasi arkkitehtuurimuseo ArkDes’in taidokas piparkakkutalonäyttely.

https://www.instagram.com/p/BchY65bDqAr/?taken-by=matkoillablogi

Uuteen vuoteen 2018 tulee aivan varmasti mahtumaan taas uusi matkoja, ja jos kaikki suunnitelmat toteutuvat myös uusia kohteita ja maita.
Uudenvuoden lupauksia? En anna niitä, mutta pyrin tämän vuoden aikana olemaan aktiivisempi jakamaan myös muiden hyviä sisältöjä.

Miten sinun matkailuvuosi 2017 meni ja minkälaiset suunnitelmat sinulle on vuodelle 2018?

Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda

Matkoillablogin löytää Instagramista nimellä @matkoillablogi – tervetuloa seuraamaan!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

12 kommenttia

ananas2go 04/01/2018 - 11:53 pm

Tervetuloa mukaan! IGTT antaa omanlaisiaan näkökulmia matkakijoittamiseen; kiva kun osallistut.

Mainiota matkailussa on juuri tuo, että yhtä lailla vieestä ja kaukaa, uudesta tai aiemmin koetusta kohteesta löytää elämyksiä ja muistoja.

Vastaa
alex 05/01/2018 - 5:18 pm

Kiitos Anna!
Joo, blogin matkavuosi Instan kautta antoi tosiaankin ihan uuden näkökulman kosteen tekoon.
Sinäpä sen sanoit – elämykset eivät tosiaankaan aina ole kaukana eivätkä uusiakaan; ”uusintakäynnillä” huomaakin monta kertaa aivan eri asioita kohteessa.
Aurinkoista viikonloppua!

Vastaa
satu & milla 06/01/2018 - 9:57 pm

Instasta on kyllä minullakin löytynyt uusia paikkoja täältä kodin läheltä Norjasta, onneksi aina ei tarvitse lähteä kauaksi sammuttamaan reissukipinää… Hyvää uutta vuotta 2018! – Satu

Vastaa
alex 07/01/2018 - 12:29 am

Joo, Insta on kyllä vallan mainio inspiraation lähde – ja Norjassahan ei todellakaan upeista maisemista ole puutetta!
Hyvää uutta vuotta Norjaankin!

Vastaa
Travelloverin Annika 08/01/2018 - 6:30 pm

Tervetuloa mukaan Instagram Travel Thursdayhin!
Olen ollut jo monta vuotta kesällä pari kuukautta reissussa, ja aika usein tulee fiilis, että monenlaista jää silloin kotimaasta näkemättä. Sinullakin on tässä postauksessa monia syitä viihtyä Suomessa kesällä – mutta, minkäs teet, kun veri vetää maailmalle.

Vastaa
alex 08/01/2018 - 10:10 pm

Kiitos Annika!
Tämähän oli sen verran hauska sisältömuoto, että tuskin jää viimeiseksi kerraksi!
Totta on, että Suomesta ei oikein malttaisi läheä pois kesällä, mutta kuten totesit: matkakuume vetää välillä myös ulkomaille. Onneksi kesä on jos ei pitkä niin ainakin valoisa…

Vastaa
traveldreamer17 10/01/2018 - 9:53 am

Kivoja matkoja on vuoteen mahtunut niin lähelle kuin kauas. Olemme miettineet lähtevämme kesällä Saksan suuntaan ja nuo sinun kuvasi Moselista kyllä antoivat taas lisäinspiraatiota siihen suuntaan.

Vastaa
alex 10/01/2018 - 7:01 pm

Kiitos kommentista Christa!
Niinpä, koostetta tehdessäni tuli itsellenikin hyvä muistutus siitä, ettei aina tarvitse välttämättä lähteä kauas löytääkseen uutta koettavaa. Kiva jos voi inspiroida; Saksa on hieno lomamaa ja etenkin jokilaaksot tarjoavat paljon kauniita maisemia. Pysy kuulolla, lisää postauksia Moselin laaksosta on tulossa!

Vastaa
Terhi | VAGABONDA 20/01/2018 - 8:41 pm

Tervetuloa mukaan IGTT:hen! Upeita kuvia ja upea reissuvuosi ollut sinulla! Tätä lukiessani pysähdyin hetkeksi mutustelemaan ajatusta Suomeen muutosta, sillä onhan siellä niin paljon upeaa nähtävää ja ihanaan Tallinnaankin pääsisi ainakin Etelä-Suomesta kätevästi. No, ehkä Suomeen muutto ei ole vielä ajankohtainen, mutta kyllähän se silloin tällöin käy mielessä kun tulee vastaan tälläisia postauksia joista muistuu mieleen Suomen ihanuus 🙂

Vastaa
alex 21/01/2018 - 8:46 pm

Kiitos Terhi! Totta puhut, että oma maa mansikka. Onneksi Suomeenkin päin on nykyään hyvät yhteydet.

Vastaa
Kohteena maailma / Rami 30/01/2018 - 11:25 pm

Olipahan mukavia reissuja sulla tänä vuonna ja itsellekin oli muutamia tuttuja paikkoja! Manna la Roosa on kyllä huikea ja tietysti kotikaupunkini Tampere 😀 Oli muuten mukava nähdä messuilla eli törmäillään myös virtuaalisesti useammin. Mukavia reissuja IGTT-hengessä tälle vuodelle!

Vastaa
alex 31/01/2018 - 5:14 pm

Kiitti Rami, ainahan reissut on mukavia – niin lähelle kun kauemmaskin!
Kuten myös – aina hauska tavata ihan livenäkin. Hyvää reissuvuoden jatkoa sinullekin & nähdään!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet