Krakova - yllättävän vihreä ja kukkiva kaupunki. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kesäloma 2016 – mikä saldo?

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kun lomat loppuu
Haikeana katson taakse
Pyörän jäljet hiekkatiellä
Syksyn sateet kohta tasoittaa
Kun lomat loppuu, kesä ohitse on
Vuosi kulkee jälleen uuden ympyrän

-Suurlähettiläät: Kun lomat loppuu (Valgrid, 2000)

Niinhän se on, että kaikki loppuu aikanaan, myös loma. Uusia kuitenkin tulee ja kesää on vielä kolmasosa jäljellä, joten ei kannata surkutella!

Kesäkuussa pohdin täällä blogissa mitkä odotukset minulla oli ennen loman alkua ja mitä kaikkea suunnittelin tekeväni kesäloman aikana. Nyt loman jälkeen on aika tarkastella täyttyivätkö odotukset ja teinkö kaiken mistä haaveilin ja mitä olin suunnitellut?
Hmm…oikeastaan voi sanoa, että sekä joo ja ei. Useimpiin kohtiin tuli ’check’ ja muutama yllättäväkin kohta tuli listan jatkeeksi. Tärkeintä ei kuitenkaan ole tulivatko kaikki kohdat listalla ruksattua, sillä loma ei ole suorittamista. Mikä kuitenkin tärkeintä – olisin voinut ruksata kaikki ”aikomuslistani” kohdat; toteuma on kuitenkin ensisijaisesti vain ja ainoastaan omista valinnoistani kiinni.

Olin ajatellut kirjoittavani paljon enemän loman aikana, sillä postausaihioita on kevään kiireiden jäljiltä kertynyt jonoksi asti. En kuitenkaan kirjoittanut (mikä ei johtunut mistään tietoisesta päätöksestä some-paastosta), mutta ei huolta: vaikka postaustahti on hieman harventunut kipinä kirjoittamisen on yhä tallella ja kerrottavaa on kesän jälkeen paljon! Ilokseni olen myös huomannut, että moni lukija on löytänyt kesän aikana blogiini vanhempien postausten kautta.

Mistä loma koostui: Unesta, akkujen lataamisesta ja rakkaiden läheisten kanssa olosta. Olen yrittänyt keskittyä olemaan läsnä hetkessä kaikilla aisteilla ja keräämään muistin syövereihin talteen kaikki pienimmätkin yksityiskohdat: äänet, tuoksut, maut ja tunnelmat. Jotkut niistä olen myös jakanut loman edetessä Matkoilla-blogin Instagramtilin puolelle, joten sen kautta kannattaa jatkossakin seurata matkakuulumisia reaaliaikaisemmin.

Kaikenkaikkiaan kesä 2016 tulee jäämään muistoihin onnellisena ja varsin rentouttavana kesänä.

Minkälainen kesä ja loma teillä on ollut – ehdittekö te tehdä kaikki suunnittelemanne asiat loman aikana? Entä oliko teillä some-paasto kesän aikana?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet