Das Barbara - hotellimme Obertauernissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Obertauernin hotellimme: Das Barbara – kuin kylässä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kuin kylässä – tämä otsikon osa pitää ymmärtää oikein: hotellimme Das Barbara ei sijaitse kylän keskustassa, vaan hieman kyläkeskustan ulkopuolella. Vastaanotto oli kuitenkin kuin olisi ollut isäntäperheen luona kylässä. Klisee, mutta tällä kertaa piti paikkansa tässä pienessä, erittäin lämminhenkisessä ja kodikkaassa perhehotellissa.

Kesän lämmön vielä helliessä meitä on kohta tullut korkea aika varata ensi talven hiihtomatka, jotta pääsee varmasti valitsemaan haluamansa kohteen. Palataan sitä ennen kuitenkin vielä hetkeksi viime talven Obertauernin hiihtomatkamme majapaikkaan, hotelli Das Barbaraan.

Das Barbara on pieni, vain 15 huoneen hotelli, joka sijaitsee n. kilometrin päässä Obertauernin ydinkeskustasta (Passhöhe, joka on yhtä kuin laaksoa halkovan tien korkein kohta), mutta noin 70 m alempana eli kylään mentäessä luvassa on pientä ylämäkeä. Hotelli luokitellaan 4**** ja mielestäni myös vastaa luokitusta. Kuten monet muutkin hotellit Obertauernissa myös Das Barbara on ski in-ski out-hotelli, josta voi laskea suoraan hissiasemalle (lähimmät Sonnenlift, Grünwaldkopfbahn sekä Zehnerkarbahn) ja vastaavasti iltapäivällä suoraan hotellin terassille.

Hotellin johtaja oli selkeästi arvonsa tunteva, ihastuttava Giaccomo (mallia Berninpaimenkoira; korjatkaa mikäli olen väärässä!), joka useimmiten levittäytyi keskelle vastaanoton, baarin tai takkahuoneen lattiaa. Turistit kiertäkööt! Hotellin keskijohtoon (lue: omistajiin) kuuluu Sagerin perhe, joka osallistuu hotellin töihin näkyvästi luoden näin myös kotoisan ilmapiirin. Das Barbara-hotellin kodinomaisuus korostuu myös sillä, että omistajaperhe asuu hotellin yläkerrassa – kuten tapana usein onkin alppihotelleissa.

Giaccomo - himself! Kuva: © Matkoilla-blogi

Giaccomo – himself! Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin yleiset tilat ovat suhteessa hotellin kokoon, eli melko pienet mutta täysin riittävät. Kellarikerroksessa (josta tullaan myös sisään) on pieni suksivarasto, jossa jokaisella huoneella on oma, avainkortilla lukittava suksikaappi mononkuivatuksineen. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee pieni vastaanotto ja suurimman osan kerroksesta lohkaisee ravintola-baari-takkahuonelounge -kokonaisuus.

Hotellin pieni baari... Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin pieni baari… Kuva: © Matkoilla-blogi

...lounge-tyyppinen takkahuone... Kuva: © Matkoilla-blogi

…lounge-tyyppinen takkahuone… Kuva: © Matkoilla-blogi

...ja näiden jatkeena ravintola, jossa tarjoiltiin myös aamiainen. Kuva: © Matkoilla-blogi

…ja näiden jatkeena ravintola, jossa tarjoiltiin myös aamiainen. Kuva: © Matkoilla-blogi

Tämän kerroksen erillisessä siivessä sijaitsee myös ulkopuolisille päivällä ja illalla avoin ravintola ”M3”. Kaikki huoneet sijaitsevat toisessa ja kolmannessa kerroksessa, ja toisessa kerroksessa sijaitsee myös erittäin siisti pieni spa, joka tarjoaa Finnische Saunan (josta näköala suoraan rinteeseen), miedomman lämpötilan Biolichtsaunan sekä höyrysaunan. Ulkoterassilla on pieni poreallas, jossa kelpaa istuskella pimeässä talvi-illassa tähtitaivaan alla… Spa-osaston yhteydessä on tietenkin muutama lepohuone; Keski-Eurooppalaisen tavan mukaan spa-osasto on kokonaisuudessaan yhteinen naisille ja miehille.
Hotellin edessä oleva parkkipaikka on melko pieni, mutta kuitenkin riittävä tämänkokoiselle hotellille.

Olimme tavalliseen tapaan taas varanneet puolihoitopaketin, johon aamiaisen lisäksi sisältyi joka ilta viiden ruokalajin menut. Ruoka oli kauttaaltaan moitteetonta, maukasta ja annokset kauniita ja huolellisesti viimeisteltyjä. Kertakaikkiaan ravintolan osalta yksi parhaista hiihtomatkahotelleista, jossa olemme olleet.

Hotel Das Barbarassa nautitaan iltaisin kynttiläillalliset hotellin ravintolassa pitkän kaavan mukaan. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotel Das Barbarassa nautitaan iltaisin kynttiläillalliset hotellin ravintolassa pitkän kaavan mukaan. Kuva: © Matkoilla-blogi

Alkuun keittiön tevehdys... Kuva: © Matkoilla-blogi

Alkuun keittiön tevehdys… Kuva: © Matkoilla-blogi

...sitten alkukeitto... Kuva: © Matkoilla-blogi

…sitten alkukeitto… Kuva: © Matkoilla-blogi

...salaattibuffet, joka oli yhtenä iltana korvattu äyriäisbuffetilla... Kuva: © Matkoilla-blogi

…salaattibuffet, joka oli yhtenä iltana korvattu äyriäisbuffetilla… Kuva: © Matkoilla-blogi

...pääruoka... Kuva: © Matkoilla-blogi

…pääruoka… Kuva: © Matkoilla-blogi

...ja jälkiruoka, jonka jälkeen vielä (jos jaksoi) juustoja. Kuva: © Matkoilla-blogi

…ja jälkiruoka, jonka jälkeen vielä (jos jaksoi) juustoja. Kuva: © Matkoilla-blogi

Aamiainen tarjoiltiin leikkeleiden ja lämpimien ruokien osalta pöytiin – erinomainen ratkaisu, joka takaa, että kaikki on tuoretta.

Aamiaisen yhteydessä valitaan, kuten alppihotelleissa on tapana illallismenu. Kuva: © Matkoilla-blogi

Aamiaisen yhteydessä valitaan, kuten alppihotelleissa on tapana illallismenu. Kuva: © Matkoilla-blogi

Huonemme oli tilava ja erittäin siisti (kaikki hotellin huoneet ovat tilavia, 25-40 m2 kooltaan). Meillä oli hotellin kolmesta huonetyypistä pienin, Zehnerkar, joka sekin oli varsin tilava (25-28 m2). Huoneesta löytyivät kaikki tarvittavat perusvarusteet hiustenkuivaajaa, kylpytakkeja ja tallelokeroa myöten.

Hotel Das Barbara, Obertauern: Zehnerkar-huone. Kuva: © Matkoilla-blogiHotel Das Barbara, Obertauern: Zehnerkar-huone. Kuva: © Matkoilla-blogiHotel Das Barbara, Obertauern: Zehnerkar-huoneen kylpyhuone. Kuva: © Matkoilla-blogiHotel Das Barbara, Obertauern: Zehnerkar-huoneen kylpyhuone. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotelli tarjosi myös majoituksen hintaan sisältyvän viikko-ohjelman: tervetulotuokio skumppalaseineen (hotellissa oli paljon kantiksia jotka eivät vaivautuneet paikalle, joten me saimme pitää tervetulotuokion keskenämme skumppalasin ääressä). Itse osallistuin viininmaistajaisiin isännän johdolla, lisäksi tarjolla olisi ollut myös lumikenkävaellus Giaccomon johdolla sekä Küchenparty ruonvalmistuksineen keittiömestarin johdolla.

Hotellin viikko-ohjelmaan kuuluu mm. viininmaistajaiset hotellin isännän johdolla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin viikko-ohjelmaan kuuluu mm. viininmaistajaiset hotellin isännän johdolla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Das Barbaralla on Wörtherseellä, Kärntenissä myös sisarhotelli: aamiaismajoitus Hotel Joainig Garni. Nimensä mukaisesti (Garni) hotelli tajoaa pelkästään aamiaista, mutta vieressä on erillinen, samalle perheelle kuuluva Gasthof Joainig joka pitää huolta ruokapuolesta.

Hotellia varatessani kävin tietenkin Obertauernin tarjontaa läpi luottoystäväni, Tripadvisorin avustuksella: Das Barbara oli sijalla 6. Obertauernin B&B/majatalojen joukossa (yhteensä 29 listatusta; itse kyllä kuitenkin listaisin Das Barbaran ilman muuta hotellikategoriaan). Tälläkin kertaa Tripadvisorin arvio osoittautui (enemmän kuin) paikkansapitäväksi. Meiltä vahva suositus ja ehdottomasti ainoa varteenotettava hotelli jos/kun seuraavan kerran suuntaamme Obertauerniin. Myös Joainig (johon isäntäväki muuttaa aina kesäksi) tulee joskus varmaan sisältymään kesäisen autoloman ohjelmaan.

Joko te suunnittelette jo talven matkoja?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet