Lennusadam, Tallinna. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kohdelistalle: Titanic-näyttely Tallinnassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Bongasin jo aikaa sitten, että Tallinnaan on tulossa Titanic-näyttely, ja niinpä tämän kevättalven matkalistalle pitää ehdottomasti lisätä Tallinnan Lennusadam-museo. Käynti paljon positiivsta palautetta saaneessa Viron merimuseossa on muutenkin ollut pitkään suunnitteilla – itse asiassa viime kesän Tallinnan matkallakin museo oli vaihtoehto, mutta Viru-hotellin KGB-museo veti silloin pidemmän korren. Nyt pitää vaan huolehtia siitä, että kalenteriin saa varattua aikaa Tallinnan piipahdukseen…

Näyttely ”Titanic – tarina, löydöt, legendat” tuo nähtäville niin laivan hylystä pelastettuja esineitä kuin rekonstruoituja, loisteliaita miljöitä – niistä ennakkotietojen mukaan loisteliaimpana ensimmäisen luokan pääportaikko (se josta Kate laskeutuu iltapuvussa kohti Leonardoa…)

Titanic oman aikakautensa ainutlaatuisena laivana on kiehtonut minua pienestä pitäen, ja niinpä olen mielenkiinnolla seurannut kaikkia niitä lukuisia elokuvia ja dokumentteja joita aiheessa on vuosien varrella tuotettu. Etenkin elokuvat ovat usein mielestäni turhankin paljon romantisoineet uppoamattoman laivan karmeaa kohtaloa kaikkine siihen liittyvine ihmisuhreineen. Tämän kansainvälisen kiertonäyttelyn tuominen juuri Tallinnaan on mielestäni myös symboolinen, koskettihan Estonia-turma etenkin Viroa raskaasti.

Titanic-näyttely on esillä Tallinnan Lennusadam-museossa 31.3.2014 asti.

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Teea 22/01/2014 - 1:06 am

Itsellä sama suunnitelmissa :). Toivottavasti saan tämän aikaiseksi vielä maaliskuussa, olisihan tuo mielenkiintoista käydä katsastamassa!

Vastaa
alex 22/01/2014 - 7:22 pm

Toivottavasti ehditään – katsotaan kumpi ehtii ensin!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet