Matkoillablogi – jo 6-vuotias eskarilainen

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kuusivuotias? Sehän on yhtä kuin eskari-ikäinen… Kuusivuotiashan on jo itsenäinen, osaa paljon asioita ja on (ainakin omasta mielestä) iso. Paljon on kuitenkin vielä ihmeteltävää ja opittavaa ja tästä on hyvä muistutella itseään aina silloin tällöin. Kuusivuotiaanakin.

Luulin tehneeni näitä synttäripostauksia säännöllisesti, mutta näköjään olen huomioinut vain yksivuotis- ja viisivuotissynttärit. Ei voi kun ihmetellä mihin nämä vuodet oikein hävisivät. Tunnetustihan aika kuluu nopeasti kun on hauskaa.

Itse olen aina ollut sitä mieltä, että synttäreitä pitää viettää ja jokaisesta vuodesta pitää iloita ja olla kiitollinen. Niin mielestäni myös blogin osalta, joten tämä holtittomuus synttäreiden viettämättömyydessä pitää muuttaa tästä lähtien.
Ensimmäiset postaukset unohtaisi mieluiten, mutta kaipa niilläkin on oma paikkansa blogin historiassa. Vähitellen se oma äänensävy ja tyyli ovat tainneet kuitenkin löytyä blogissa, iItse ainakin haluaisin uskoa niin.

Matkoillablogi (kuten monet muutkin matkablogit) syntyi halusta dokumentoida itselle ja lähipiirille tehyjä matkoja ja luoda paikka johon kerätä nämä muistot, niin tarinat kun kuvatkin. Alkua leimasi epävarmuus oman äänen suhteen kuten myös epäilys siitä  riittäisikö intoa ja pitkäjänteisyyttä? Riittäisikö aiheita? Lukisiko kukaan blogia?

Motivaatio vaihtelee, mutta itse olen yrittänyt pitää kiinni periaatteesta, ettei postaustahdista oteta stressiä. Blogin päivittämisestä ei pidä tehdä pakkopullaa vaan sen pitää jatkossakin olla hauskaa. Uskon, että silloin sekä kirjoittaja että lukijatkin viihtyvät. Alkuvuosista  tahti on hieman hidastunut ja nykyään vakiintunut 4-5 postaukseen kuussa. Aihioita olisi enemmänkin, mutta suurimmaksi ongelmaksi tuntuu muodostuvan aika; asia joka lienee meille kaikille bloggaajille tuttu haaste. Alkuaikojen huolta siitä riittääkö aiheita en ole tuntenut enää vuosiin – matkat ovat täynnä tarinoita kerrottaviksi.

Synttäripostauksen yhteydessä on hauska myös pysähtyä tarkastelemaan tilastoja hieman. Viime vuosi on ollut blogiliikenteessä kehityksen aikaa: tänä vuonna blogin kävijämäärät ovat vakiintuneet noin 4.000 kävijään kuukaudessa, joskin juuri päättynyt heinäkuu toi mukanaan uuden kaikkien aikojen ennätyksen, yli 6.500 kävijää. Mitä sitten on luettu?

Kaikkien aikojen Top 5-postaukset (jos blogin etusivua ei lasketa)* :

  1. Barri Gotic ja Barcelonan ravintolavinkkejä
  2. Hernesaaren Ranta – uutta elämää rantaan
  3. Montjuic ja matka ilmojen halki
  4. Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri – ihmiskunnan synkintä historiaa
  5. Barcelonan kauppahalli La Boqueria

Melko vanhatkin postaukset siis keikkuvat edelleen kärjessä, paljolti kiitos ystävämme Googlen. Kovinkaan paljon lista ei ole myöskään muuttunut viime vuodesta.
*Kaikkien aikojen tilastointi alkaa vasta 7.8.2013; Analyticsia ei valitettavasti ollut käytössä aivan blogin alusta asti.

Edellisen vuoden Top-5 -lista noudattaa osittain samaa, mutta joitakin poikkeuksia on ja yleisesti ottaen mukaan listalle nousee (luonnollisesti) tuoreempia postauksia:

  1. Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri – ihmiskunnan synkintä historiaa
  2. Wawelin linna-alue Krakovassa – ei näin
  3. Montjuic ja matka ilmojen halki
  4. Viiden päivän kaupunkiloma Krakovassa – katso matkaohjelma
  5. Matka Gotlantiin

Blogin oheen on vuosien varrella otettu käyttöön muitakin kanavia. Näistä etenkin Matkoillabloin Twitter-tili on tuonut mukanaan monia mukavia hetkiä maanantai-iltojen Matkachatin puitteissa ja viimeiset vuodet myös Instagramin käyttö on aktivoitunut. Tulevaisuudessa haluaisin panostaa myös videomateriaaliin, mutta parempi kiiruhtaa hitaasti ja katsoa miten aika riittää.
Upeaa on myös ollut viime vuoden aikana tutustua uusiin mahtaviin tyyppeihin kanssabloggaajien joukossa.

Iso kiitos teille kaikille lukijoille! Jokainen käyntinne ilahduttaa ja kannustaa uusiin postauksiin – kuten myös jokainen kommenttinne!
Tästä jatketaan kohti kouluikää – toivottavasti jatkossakin yhtä matkaa!

Onko kanssabloggaajien joukossa muita tänä vuonna blogin kuusivuotissynttäreitä viettäviä?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

6 kommenttia

Piyya 07/08/2018 - 7:43 pm

Onnea kuusi vuotiaalle.
Itse en voi sanoa edes viettäväni vielä 6 kk syntymäpäivää.
Upeaa työtä olet tehnyt ja noin se minusta tulee mennä. Ei turhaa stressiä koska siitä ei synny hyvää. Oma kesä on viuhahtanut sellaista vauhtia etten ehtinyt mukaan mutta en aio ottaa siitä stressiä. Postaan kun ehdin ja sitten ilolla.
Ei muuta kuin seuraavaa kuutta vuotta toivotellen ??

Vastaa
alex 07/08/2018 - 8:51 pm

Kiitos Piyya!
Hyvä periaate: bloggaminen on hauskaa ja sellaisena se kannattaa pitääkin – ilon kautta!
Usko pois vaan, ennenkuin huomaatkaan se yksivuotissynttäri on käsillä!

Vastaa
Annemaria/Samppanjaa muovimukista 07/08/2018 - 9:52 pm

Paljon onnea. Kuusi vuotta blogia on jo hieno saavutus. Kiva ja inspiroiva harrastus tää on. Vaikka ennen olikin enemmän vapaa-aikaa 🙂

Vastaa
alex 07/08/2018 - 10:36 pm

Kiitos Annemaria!
Heh…tottapa totta! ?

Vastaa
Kthetraveller 10/08/2018 - 6:46 pm

Onnittelut! Perästä tullaan ensi vuonna. Ja ihan hyvä, kun ei ota painetta blogin kirjoituksesta. Kyllä sitä pitää elääkin.

Vastaa
alex 10/08/2018 - 9:03 pm

Kiitos K! Aivan oikein – elämä on tässä ja nyt!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet