Matkoillablogi – jo 9 vuotta ja matka jatkuu

by Alex | Matkoillablogi.fi

Jos hääpäivistä puhuttaisiin kyseessä olisi nyt pellavahäät. No nyt ei puhuta, mutta ehkäpä 9-vuotiasta blogia voisi kuitenkin verrata 9-vuotiaaseen pellavapäähän: utelias, elämännälkäinen, energinen, valmis kokemaan uutta ja löytämään uusia kohteita maailmalta…
Okei, myönnetään – olen ollut pienestä pitäen tummatukkainen, joten vertaus ei pidä paikkansa ainakaan ulkonäön suhteen…

Tämä on 916. Matkoillablogissa julkaistu artikkeli. Kaikista alkuaikojen postauksista en edelleenkään ole niinkään ylpeä, sillä vanhimpia postauksia lukiessa tuntuu välillä siltä että oli vain tärkeää päivittää blogia hieman ”tikusta asiaa”-periaatteellakin. No, nämä saadaan laittaa harjoittelun piikkiin.

Bloggaamisesta on usein sanottu, että se on kestävyyslaji. Pitää paikkansa. Blogia perustaessani en ollut ollenkaan varma, riittäisikö itselläni pitkäjänteisyyttä tähän harrastukseen vai kyllästyisinkö nopeasti päivittämiseen? 
Vaikka postaustahti onkin hidastunut, olen ylpeä siitä että blogi elää ja päivittyy edelleen säännöllisesti – vaikkakin nykyään hieman hitaammin. Ennen kaikkea tänä vuonna, koska bloggaaminen on inspiraatiolaji jota Covid19-pandemia on kurittanut melkoisesti.

Valokuvaus on jo vuosikymmeniä ollut itselleni rakas harrastus ja blogin perustamisen taustalla oli aikoinaan myös halu säilöä kuvamuistot jonnekin. Blogissa olen kuitenkin aina halunnut panostaa myös teksteihin ja osittain tästäkin syystä päivitystahti on viime vuosina kärsinyt ajanpuutteen vuoksi, vaikka tokihan kuvankäsittelykin vie yllättävän paljon aikaa. Ehkä olen kuitenkin vuosien varrella oppinut asettamaan oman kunnianhimoni blogin suhteen kestävämmälle tasolle; vähempikin päivitystahti riittää.

Vuosien varrella uusia kanaviakin on tullut lisää blogin rinnalle ja niistä aktiivisimpaan käyttöön Instagram. Etenkin matkoilla ollessani olen nykyään ottanut tavaksi julkaista Stories-puolella tunnelmia päivän kohteista ja tunnelmista. Anteeksi, jos innostun joskus hieman liikaakin. IG-Storyt teen myös ihan itsekkäistä syistä: aivan kuten suurin syy blogin perustamiselle aikoinaan oli myös matkamuistojen tallentaminen oman muistin tueksi olen todennut, että menneiden matkojen Storien selaaminen piristää kummasti hieman tylsääkin päivää. Lisäksi se saa aina muistamaan miten paljon matkustaminen on rikastanut omaa elämää.

ja sitten Ne pakolliset STATSIt…

Tai no, pakolliset ja pakolliset; ainakin minunlaiselleni tilastonikkarille…
Koronapandemiasta johtuen päätin tänäkin vuonna vuositilaston sijaan tarkastella kesä-heinäkuuta ja verrata lukuja vuodentakaiseen. Edelleenkin pandemia näkyy huomattavasti pienempinä kävijälukuina, mutta pientä kasvua (+4%) on kuitenkin viime vuoden kesä-heinäkuuhun (jolloin kesäkausi toi myös huomattavasti enemmän liikennettä blogiin verrattuna muihin kuukausin).

Luetuimmat artikkelit ovat olleet tänäkin vuonna kotimaapainotteisia, ja lista näyttää itse asiassa hyvinkin samankaltaiselta kuin viime vuoden lista

Top-5, kesä-heinäkuu 2021

  1. Raatteen tie ja talvisodan monumentti
  2. Kökar – ulkosaaristo kauneimmillaan
  3. Kökar  – matkaan Saaristotien kautta
  4. 3+1 kahvilavinkkiä Sastamalassa
  5. Mariella – rakastettu rautarouva jätti Itämeren

Ilahduttavaa on, että suurin osa näistä on useamman vuoden ikäisiä postauksia, jotka ovat nousseet hyvin esiin Googlen hakutuloksissa. Vaikkakin painopiste Matkoillablogissa on pitkälti ollut ulkomaan kohteissa, myös kotimaa on aina ollut edustettuna – ja postauksia Suomen maastamme on tänä vuonna luettu ahkerasti.

Matka eteenpäin

Elokuun alun Ahvenanmaan matka oli ensimmäinen laivamatka puoleentoista vuoteen – ja sekin suuntautui vielä maamme rajojen sisäpuolelle. En ole aikuisiällä koskaan ollut näin pitkään matkustamatta ulkomaille – aihe josta avauduin tänä vuonna aikaisemmassa postauksessa – mutta toivottavasti tähän tulisi syksyn edetessä muutos. Pandemia ei ole ole millään tavalla sammuttanut kaipuuta matkoille & maailmalle – päinvastoin! Vaikka yhdeksänvuotiaan pellavapään energisyys on vaihtunut hieman seesteisempään tahtiin uteliaisuus ja uuden kokemisen nälkä ei ole kadonnut mihinkään.

Horisontissa  on varmaankin uusia seikkailuja – mitkä ne ovat ja mitä ne pitävät sisällään, sen aika näyttää. Varmaa on, ettei ainakaan matkaideoista tule pulaa, haaveita kun bucketlistillä on enemmän kuin vapaa-aikaa niiden toteuttamiseen.

Pandemian takia on myös valitettavan pitkä aika siitä, kun olen nähnyt viimeksi  upeita suomalaisia matkabloggaajakollegoitani & blogiystäviäni. Olen kaivannut teidän tapaamistanne, sillä ihmiset blogien tarinoiden takana ovat ehdottomasti tämän harrastuksen suola – toivottavasti kohtaa on taas aika tavata!

Kiitos kun olet ollut mukaan Matkoillablogin matkalla tähän asti – toivottavasti haluat olla mukana jatkossakin. Ja hei – ota myös Matkoillablogin Instagram-tili seurantaan, jos et ole jo painanut ”Seuraa”-nappia!

Ai niin, mielenkiinnosta: kauanko olet ollut mukana Matkoillablogin matkassa?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 26/09/2021 - 11:39 pm

Onnittelut 9 vuodesta, se on blogille kuin blogille erittäin pitkä aika. Meillä tuo aika on noin 2,5-vuotta. Mutta varsin kotimaapainotteinen on tänä vuonna ollut meidänkin luetuimpien juttujen lista, vaikka muitakin on kyllä kirjoitettu.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet