Matkoillablogin vuosi 2022

by Alex | Matkoillablogi.fi

Vuotta 2022 oli odotettu – tämän kun piti olla erilainen vuosi. Koronan jälkeen piti jälleen päästä matkustamaan normaalimmin ja maailman oli luvattu jälleen avautuvan. Ja kyllähän matkoillablogin vuodesta muodostui taas normaalimpi, joskin matkustustahti oli edelleen melko maltillinen. Vai oliko…?

Alkuvuosi alkoi vielä hieman varovaisesti, eikä ihan normaalivuodesta voinut puhua kun matkailuvuoden perinteisesti aloittavat Matkamessut jäivät vielä kerran odottamaan aikoja parempia. Helmikuussa suunnattiin pitkästä aikaa Tallinnaan päiväristeilylle, mutta laivalla isot matkustajamäärät loistivat edelleen poissaolollaan. Pitkästä aikaa oli ihanaa käydä jälleen etelän naapurikaupungissa ja todeta että jotkut asiat olivat muuttuneet mutta paljon oli vielä tuttuakin koronan jälkeen.

https://www.rantapallo.fi/matkoilla/rakas-naapurikaupunki-sinua-oli-ollut-ikava/

Alkuvuodesta seurasimme myös Viking Gloryn pitkää matkaa Kiinasta kotisatamaan. Tietysti myös kastetilaisuutta seurattiin livestriimin kautta silmä tarkkana. Maaliskuun ensimmäisellä viikolla olikin sitten aika päästä näkemään tätä uutukaista tuoreeltaan mikroristeilyllä. Erilainen, uutta aikaa edustava alus, joka hurmasi välittömästi.

https://www.rantapallo.fi/matkoilla/viking-glory-uuden-ajan-designristeilija/

Maaliskuun loppupuolella suuntasimme (jo melkein perinteisesti) Levin keväthangille pitkäksi viikonlopuksi. Lapissa oli jo selviä merkkejä siitä, että oltiin palaamassa kohti uutta normaalia.

https://www.rantapallo.fi/matkoilla/kuukauden-kuva-levin-tunturimaisemat/

Hieman esimakua keväästä ehdimme vielä myös käydä hakemassa pikaisella matkalla Brysseliin. Kaupunki yllätti meidät iloisesti ja totesimme, että kaupunkiin voisi mielellään jatkaa tutustumista toisella kertaa!

Kevätauringon paistaessa jo kirkkaammin astuimme Viking Gloryn kyytiin miniristeilylle laivan tehdessä parin viikon ajan iltalähtöjä Turusta. Ihana vuorokausi Turun linjan uudella suosikkilaivalla. IG’n puolella voit nähdä miksi uusi laiva miellytti ainakin tämän matkaajan silmää! Kesäkuussa oli vihdoinkin aika suunnata hotellimatkalle Tallinnaan – matkalle, joka kuului sarjaan ”useamman kerran lykätty”. Yövyimme tällä kertaa meille uudessa hotellissa, L’Embitu, joka kiilasi heti Tallinnan suosikkihotellien kärkeen: sisutustyylille, sijainnille ja aamiaiselle täydet pisteet! Tästä hotellista tulossa talven aikana esittely täällä blogissa.

Ennen kesälomaa ehdimme vielä myös piipahtamaan upeassa lähikohteessa:

https://www.rantapallo.fi/matkoilla/paimion-parantola-suomen-seuraava-unesco-kohde/

Heinäkuussa rentouduttiin taas kesälomalla tavalliseen tapaan mökkimaisemissa, nautittiin (jo useamman kerran lykätystä) Sunrise Avenuen jäähyväiskonsertista Stadionilla ja käytiin sukuloimassa Pohjanmaalla.  Kuun lopussa suuntasimme Tukholmaan, Skansenille Tomas Ledinin (myös jo useamman kerran siirtyneelle – kuinkas muutenkaan) kesäkeikalle. Kesä-Tukholman tunnelmia pääsee fiilistelemään IG’n puolella. Tukholmassa yövyimme meille uudessa tuttavuudessa, Pop House Hotel’issa, joka on alkusyksyn remontin jälkeen nimetty uudelleen, Backstage Hotel’iksi.

https://www.rantapallo.fi/matkoilla/pop-house-hotel-hotelli-keskella-djurgardenin-huveja/

Elokuussa lykättyjen matkojen sarja jatkui, kun lähdimme katsomaan Oberammergaun kärsimysnäytelmää – kaksi vuotta suunniteltua myöhemmin. Vaikuttavan ”once-in-a-lifetime” -elämyksen lisäksi ehdimme samalla matkalla käydä myös mm. Linderhofin linnassa sekä nauttia rantaelämästä Ammerseen rannalla.

https://www.rantapallo.fi/matkoilla/oberammergau-karsimysnaytelman-kyla/

Syksy meni pitkälti työn merkeissä, mutta kaivatun hengähdystauon tarjosi pitkä kylpyläviikonloppu Hedon Spa-kylpylässä Pärnussa.

https://www.rantapallo.fi/matkoilla/pitka-syysviikonloppu-parnussa/

Marras-joulukuun vaihteessa otimme pitkästä aikaa suunnan hieman pidemmälle, Madeiralle. Tämä oli jo kolmas kerta kun kävimme tällä vehreällä saarella, mutta silti matkalla näimme tälläkin kertaa paljon uutta, mm. ehdimme käydä päiväretkellä Porto Santon saarella. Madeiralta on talven aikana tulossa postauksia, siihen saakka voi fiilistellä vehreän saaren maisemia IG’n puolella.

Vuoden matkat päätti kauan odotetun MyStarin neitsytristeily, jossa minulla oli ilo ja kunnia olla mukana.

https://www.rantapallo.fi/matkoilla/mystar-uusi-tahti-itameren-liikenteessa/

Vaikkei alkuvuodesta vielä näyttänyt siltä, niin kyllähän niin matkapäiviä kuin eri liikennevälineitä kertyi loppujen lopuksi vuonna 2022 melko paljon, aiankin edellisiin vuosiin verrattuna:

Laivaan astuin yhteensä 13 kertaa (3) ja lentokoneeseen 9 kertaa (3). Vuoteen mahtui myös 3 pidempää junamatkaa (1). Hotelliöitä kertyi yhteensä 18 (8) ja näiden lisäksi 2 yötä tuli vietettyä laivalla (0).
Suluissa olevat luvut ovat vuoden 2021 saldoja.

…ja lopuksi vielä hieman lukuja, eli viime vuoden BLOGISTAtistiikat

Yleensä olen blogin vuosikatsauksessa myös katsonut myös blogistatistiikkaa, joten tänäkin vuonna lyhyt katsaus lukuihin. Vuonna 2022 blogissa oli keskimäärin 3.000 kävijää kuukaudessa, eli n. 50% kasvu edellisvuodesta; selkeästi osoitus siitä, että maailma on taas palannut normaalimpaan ja matkustaminen kiinnostaa taas ihan eri tavalla kuin koronapandemian aikana. Kävijöistä suomalaisia oli yli 92%, tasaisesti etelästä pohjoiseen. Eniten blogin pariin surffailtiin mobiililla, n. 70%.

Kiitos kaikille teille, jotka olette pysyneet edelleenkin matkassa – viime vuonna ja koko Matkoillablogin 10-vuotisen taipaleen aikana.

Postaustahti Matkoillablogissa hidastui vuonna 2019 ja on näköjään sen jälkeen asettunut hieman alemmalle tasolle kuin blogin alkuvuosina; nykyään uusia postauksia syntyy keskimäärin parin kappaleen kuukausivauhdilla – mutta edelleen rakkaudesta tähän harrastukseen ja ilman suorituspaineita.

Sen suurempia tavoitteita tulevalle vuodelle 2023 en lausu ääneen (vaikka niitä ehkä itsellä saattaa mielessä ollakin), mutta ehkä yhden kuitenkin mainitsen: IG Reelsien opiskelu. Alkaneen vuoden matkoja on jo suunniteltu jonkin verran, ja paljon kivaa on suunnitelmissa. Ja tuskinpa matkakalenteri on vielä tässä vaiheessa ihan täydellinen…

Miten sinulla – joko alkaneen matkasuunnitelmat ovat alkaneet hahmottua?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 03/01/2023 - 11:48 pm

Mukavalta kuulostava matkailuvuosi! Myös meillä oli mukava vuosi matkailun saralla. Tulevana vuonna on varattuna matkat Vuokattiin viikoksi ja pidennetyksi viikonlopuksi Krakovaan. Suunnitteilla on myös pidempi matka Pohjois-Amerikkaan.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet