Dolphin Mall - yksi Miamin ostoskeskuksista. Kuva: © Matkoilla-blogi

Miamissa ostoskierroksella: Dolphin Mall

by Alex | Matkoillablogi.fi

Viime vuonna suuntasimme Miamiin ja Karibian risteilylle, ja tasan vuosi sitten nousimme Celebrity Reflectionille Miamissa.

Miamiin olimme saapuneet jo torstai-iltapäivänä, parahiksi Thanksgiving Day’n aikaan, joten ehdimme näin ollen nähdä myös amerikkalaisen Black Friday-hössötyksen megatarjouksineen. Yöshoppailusta emme nähneet niinkään paljon, mutta teimme toki Miami Beachin Lincoln Road Mall’illa pienen ostoskierroksen.

Risteilyn jälkeen meillä oli Miamissa päivä aikaa ennen paluulennon lähtöä, ja tämän käytimme shoppailukierrokseen yhdessä Miamin useista mall’eista, Dolphin Mall’issa.

Päätimme suunnata risteilysatamasta lentoaseman kautta jättämään matkalaukut sinne, ja sieltä eteenpäin shoppailemaan kevyemmin kantaumuksin. Olin etukäteen yrittänyt netissä selvittää mahdollista transferkuljetusta lentokentältä Dolphin Mall’iin, mutta en onnistunut löytämään tarkempaa tietoa kun että tällainen (ehkä) on olemassa. Hyppäsimme siksi taksiin, jonka espanjankielinen kuljettaja ei tuntunut olevan ihan täysin selvillä siitä missä mall tarkalleen ottaen sijaitsi. Oman suuntavaiston mukaan suunta oli kuitenkin koko ajan oikea, tosin matkan tuntui todellisuudessa yllättävän pitkältä (matka Miamin lentokentältä Dolphin Mall’iin on n. 17 km). Useimmat saapuvat mitä ilmeisimmin kuitenkin autolla mall’iin, sillä parkkipaikkoja on yli 7.000 kpl.

Dolphin Mall’in infossa tiedustelin vielä mahdollista aikataulunmukaista transfer-kuljetusta lentokentälle: tietoa ei tällaisesta ollut, joten paluumatkakin taitettiin taksilla. Vapaata taksia mesästäessämme mall’in parkkipaikalla näimme muutaman pikkubussin, jotka näyttivät ajavan transfereita; mene ja tiedä oliko lentokenttätransferia olemassa vai ei.
Onko kellään muulla tietoa siitä, onko transferia olemassa?

Dolphin Mallilta löytyvät (kuten odottaa sopiikin) kaikkien keskeisten vaatebrändien liikkeet. Kuva: © Matkoilla-blogi

Dolphin Mallilta löytyvät (kuten odottaa sopiikin) kaikkien keskeisten vaatebrändien liikkeet. Kuva: © Matkoilla-blogi

Dolphin Mall on ostoskeskus – eli amerikkalaisittain Mall – jonka kokonaispinta-alaan 130.000 m2 mahtuu yli 240 liikettä. Jotta mittakaavasta saa käsityksen kokoa voi verrata esim. Espoon Sello-kauppakeskukseen (102.000 m2) tai Helsingin Itikseen (114.000 m2). Dolphin Mall on Sawgrass Mills’in jälkeen Miamin alueen toiseksi suurin kauppakeskus.

Dolphin Mall on jaettu kolmeen (espanjaksi nimettyyn) pääalueeseen:

  • Ramblas – torimainen alue, johon on keskitetty ravintoloita ja viihdettä
  • Playa – shoppailualue, jossa myynnissä rantavarustetta, vapaa-ajan vaatetta ja kodinsisustukseen liittyvää
  • Moda – muotialue, johon merkkiliikkeet ja outlet-myymälät ovat keskittyneet
Dolphin Mallin värityksessä on paljon vaikutteita Miamin Art Decosta. Kuva: © Matkoilla-blogi

Dolphin Mallin värityksessä on paljon vaikutteita Miamin Art Decosta. Kuva: © Matkoilla-blogi

Dolphin Mall’issa Miamin monikulttuurisuus näkyy, etenkin kaupungin vahva espanjankielisyys (n. 70% Miamin asukkaista puhuu espanjaa äidinkielenään). Tämän huomasi erityisen hyvin Dolphin Mall’issa, jossa kauppojen myyjät melkein poikkeuksetta aloittivat espanjaksi.

Palvelu pelasi myös sovituskopissa, jossa napilla sai tilattua tarvittaessa apua - miksei meilläkin ole ajateltu tällaista pientä yksityiskohtaa? Kuva: © Matkoilla-blogi

Palvelu pelasi myös sovituskopissa, jossa napilla sai tilattua tarvittaessa apua – miksei meilläkin ole ajateltu tällaista pientä yksityiskohtaa? Kuva: © Matkoilla-blogi

Välipalan haukkasimme ostoskeskuksen toisella ruokailualueella, Atrio Cafe’ssa, jonka yhteydessä sijaitsee myös lasten leikkipaikka (lue: alueella melkoinen hälinä ja härdelli). Kaikille ruokapaikoille yhteiset pöytäryhmät on sijoitettu aukion keskelle, laidoilla sijaitsevat pääosin pikaruokatyyppiset ruokapisteet.

Atrio Cafe, toinen Dolphin Mallin kahdesta ruokailualueesta, johon on ryhmittynyt toistakymmentä ruokapaikkaa (pääosin pikaruokapaikkoja). Kuva: © Matkoilla-blogi

Atrio Cafe, toinen Dolphin Mallin kahdesta ruokailualueesta, johon on ryhmittynyt toistakymmentä ruokapaikkaa (pääosin pikaruokapaikkoja). Kuva: © Matkoilla-blogi

Toinen (hieman rauhallisempi) ruokailualue on Ramblas-alueella, johon on sijoittunut enemmän perinteisiä ravintoloita pöytiintarjoilulla.

Kaikenkaikkiaan Dolhin Mall tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet shoppailuun ja ajanvietteeseen; meillä sekä jaksaminen että aika loppuivat ennen mall’in tarjontaa. Hyviä ja edullisia löytöjä teimme kuitenkin mallin merkkiliikkeissä ja outleteissä Moda-alueella, joten vierailun saldo jäi ehdottomasti positiivisen puolelle. Listauksen Dolphin Mall-kauppakeskuksen liikkeistä löydät tästä.

Muut Miamin postaukset löydät täältä.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

5 kommenttia

Kthetraveller 29/11/2015 - 3:35 pm

Tuttu paikka ja hyväksi havaittu. Tuolla tosiaan sai vietettyä mukavasti aikaa ja tehtiin edullisia löytäjä. Mm. Guessin käsilaukku ja lompakko oli yhteensä sellaiset 65 euroa. Ei huano!

Vastaa
alex 29/11/2015 - 7:36 pm

Joo, meikäläisellä Tommy Hilfiger kutsui…
Onko kokemuksia Sawgrass Millistä ja siinä tapauksessa miten nämä kaksi toisiinsa vertailtaessa?

Vastaa
Kthetraveller 29/11/2015 - 8:19 pm

Ei keretty käydä Sawgrass Millissä. Perheen kanssa liikuttaessa on vain pikkuisen pakko kattella missä käy 😉

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 29/11/2015 - 6:25 pm

Jotenkin oon aina kuvitellut, että tää mall olisi vielä isompi. No kyllä sieltä silti varmasti ostettavaa löytyi. 😉

Vastaa
alex 29/11/2015 - 7:40 pm

Löytyi hyvinkin!
Koko ja pinta-aloja vertailtaessa kannattaa muistaa, että Dolphin Mall on suurimmaksi osaksi yhdessä tasossa, joten kauppakeskus levittäytyy melko laajalle alueelle meidän kotoisiin ostoskeskuksiin verrattuna.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet