Fort Lauderdale, Tarpon River

Fort Lauderdale – kanavien kaupunki

by Alex | Matkoillablogi.fi

Karibian risteilylle lähdettäessä on hyvä saapua lähemmäs satamaa jo hyvissä ajoin ennen risteilyn alkua – ei pelkästään sen takia ettei risteilylle lähtö kariutuisi mahdollisiin lennon myöhästymisiin, vaan myös jotta ehtii hieman tasata aikaeroa. Celebrity Edgen lähtösatama joulukuussa oli Fort Lauderdale, joten päätimme viettää kaksi risteilyä edeltävää yötä siellä.

Minun ennakkomielikuvaani Fort Lauderdalesta väritti pitkälti kuva kaupungista, jossa eläkeläiset talvehtivat tai amerikkalaisnuoret viettävät kosteaa Spring break-viikkoa. Kumpikaan ei näkynyt mielestäni korostetusti meidän kahden yön vierailulla kaupungissa.

Saavuimme Floridaan perjantaina alkuillasta, ja pomppulento Lontoon kautta muutaman tunnin vaihtoajalla piti huolen siitä, ettei iltaohjelmaa ollut tarpeen miettiä saavuttuamme Fort Lauderdalen keskustahotelliimme.

Riverside Hotel

Fort Lauderdale, Riverside Hotel

Majoituimme kahdeksi yöksi Las Olas Boulevardilla sijaitsevaan Riverside Hotel’iin, Fort Lauderdalen vanhimpaan, vuonna 1936 avattuun  hotelliin. Riverside Hotel koostuu matalammasta osasta (kuvassa), sekä korkeammasta torniosasta, jossa valtaosa huoneista sijaitsee.

Fort Lauderdale, Riverside Hotel

Hotelli jätti vahvan muistijäljen heti kirjautuessamme sisään, sillä ala-aulassa puhdistusaineen tuoksu oli huumaava – joskus vähempi olisi todellakin parempi. Joulutähdin koristellun hotelliaulan keskellä, flyygelin ääressä istui pianisti, mutta valitettavasti aulan akustiikka muutti taustamusiikin epämiellyttäväksi mölyksi. Jotenkin aulan hälyisä tunnelma oli hämmentävä, eikä kutsunut viipymään siellä kauemmin kuin oli pakko. Onneksi hiljaisuus laskeutui päästessämme kauniille hotellikäytäville.

Rauhallinen ja tilava huoneemme (huonetyyppi King) oli hyvinkin amerikkalaistyylinen sisustukseltaan ja kaikki normaalit mukavuudet minibaaria, tallelokeroa ja silitysmahdollisuutta myöten löytyivät huoneesta. Jahka saimme matkatavarat huoneeseen nukkumatin saapumista ei tarvinnut kauan odotella leveässä sängyssä.

Muutama RuokapaikkavinkkI hotellin ympäristössä

Lauantai-aamun aamiaisemme nautimme hotellin katuterassilla amerikkalaiseen tyyliin – tuorepuristettua appelsiinimehua, kahvia, munakas, paistettua perunaa ja paahtoleipää.

Terassilta oli mukava seurata n. puolentoista kilometrin pituisen Las Olas Boulevardin elämää. Riverside Hotel sijaitsee sikäli erinomaisella paikalla, että Las Olasin tarjonta löytyy heti oven ulkopuolelta: kauppoja, ravintoloita ja gallerioita.

Fort Lauderdale, Las Olas Boulevard

Illallispaikaksi valikoitui korttelin päässä hotellista sijaitseva ranskalainen ravintola La Bonne Crepe. Nimensä mukaisesti ravintola on erikoistunut crêpppeihin, niin suolaisiin kuin makeisiin. Illalliskokemus terassilla oli sen verran onnistunut, että päätimme sunnuntaiaamuna suunnata sinne myös aamiaiselle, joka osoittautui vähintään yhtä onnistuneeksi. Suosikkipaikka oli löytynyt Las Olasilla.

Viereinen iso ravintola – El Camino Fort Lauderdale olisi varmaankin ollut hyvä valinta jos olisimme hakeneet menopaikkaa illaksi, mutta häly joka kantautui pitkälle kadulle asti kertoi että keskustelu siellä tuskin onnistuisi muuta kuin huutaen.

Samassa korttelissa hotellin kanssa löytyi Cheesecake Factory; me tosin päätimme säästää juustokakut Key Westiin päivään. Hotellin takaa, jokirannasta löytyy hotelliin kuuluva erillinen The Boathouse at the Riverside.

Lauantaina kiertoajelulle Water Taxilla

Lauantaipäivän vietimme pitkälti tutustuen Fort Lauderdaleen vesiteitse. Hyppäsimme aamiaisen jälkeen Water Taxiin hotellin takana, Tarpon River -joen rannalla. Liput myydään kokopäivälippuina (28 USD/hlö), joilla saa matkustaa rajoituksetta.
Reittejä on kolme: Fort Lauderdale Route (keltainen reitti, 10 pysäkkiä), River Route (vihreä reitti, 8 pysäkkiä) sekä Margaritaville Express Route (punainen reitti Hollywood Beachille, jatkoyhteys Hilton Marinan pysäkiltä keltaisella reitillä).

Aurinkoisessa säässä vesibussista oli mukava bongailla toinen toistaan komeampia huviloita ja huviveneitä joissa oli sekä kokoa että näköä. Opas esitteli etenkin reitin varrella olevien huviloiden omistajia auliisti, tosin suurin osa nimistä ei sanonut juurikaan mitään. Ehkä paras puoli Water Taxissa on, että se antaa hyvän käsityksen siitä kuinka valtavasti kanavia ja vesistöjä Fort Lauderdalessa on.

Alla olevassa videossa tunnelmia Water Taxi-matkalta Fort Lauderdalen kanavilla.

Nousimme kyydistä South End of Bahia Mar-pysäkilllä, josta jatkoimme jalan Fort Lauderdalen rantakatua pitkin.

Fort Lauderdale, Las Olas Beach

Lounaalle istahdimme McSorley’s Beach Pub’iin, mutta tarjoilijan tullessa pöytään kävikin ilmi, ettei tarjolla ollut muuta kuin juomia. Hätä ei kuitenkaan ollut tämännäköinen, sillä yhteistyötä tehdään viereisen perulaisen ravintolan, Kousine Peruvian Kitchenin kanssa. Niinpä juomat amerikkalaisittain ja ruoka perulaisittain terassivarjon alla!

Fort Lauderdale, Las Olas Beach

Ennen kun lähdimme takaisinpäin Las Olasille pistäydyimme iltapäivällä myös The Galleria at Fort Lauderdale-ostoskeskuksessa, joka tosin oli pieni pettymys.

Fort Lauderdale, Tarpon River

Tulevasta risteilytunnelmasta saimme jo hieman esimakua Water Taxin koukatessa paluumatkalla kääntymässä Seventeenth Street Causeway Bridge-sillan alla, josta oli hyvä näkymä Port Evergladesin satamaan. Muutaman risteilijän bongasimmekin – laiturissa olevan Royal Princessin sekä juuri lähdössä olevan Celebrity Infinityn.

Fort Lauderdale, Port Everglades

Fort Lauderdale, Las Olas Isles

Jostain syystä kaupunki ei ihan sytyttänyt valtavaa tarvetta palata sinne uudelleen lomailemaan. Älkää nyt kuitenkaan käsittäkö väärin; Fort Lauderdalessa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta kaupunki ei vaan suuremmin viehättänyt, ainakaan lomailun pääkohteena.
Jetlagilla saattoi olla osansa asiaan kuten myös sillä, että matkamme päämäärä oli Celebrity Edgen neitsytristeily läntiselle Karibialle.

Oletko sinä käynyt Fort Lauderdalessa ja mitä pidit kaupungista?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet