Chinatown, New York. Kuva: © Matkoilla-blogi

The land of opportunities

by Alex | Matkoillablogi.fi

Sillä nimellä usein kutsutaan USA:ta, jossa tänään vietetään Fourth of July’ta, eli kansallispäivää. Matkailullisestihan Yhdysvallat ovat todellinen mahdollisuuksien maa, joka tarjoaa idästä länteen uutta löydettävää, vaikka käyntejä olisi takana enemmänkin.

Aivan aluksi on pakko myöntää, että itsellä on hieman ristiriitaiset tunteet tätä vapauden ja mahdollisuuksien maata kohtaan. Mielikuva vapaasta ja avoimesta maasta johon on helppo matkustaa karisivat ensivierailulla immigrationin jonossa ja viimeistään ”maahantulotentissä”. Mahdollisuuksia on paljon, mutta niin on myös sääntöjä – niin kirjoitettuja kuin kirjoittamattomiakin. Näistä huolimatta kokemukseni ovat voittopuolisesti positiiviset.

Ensikosketukseni Yhdysvaltoihin oli matka New Yorkiin, joka aiheutti toisaalta melko kokonaisvaltaisen wow-elämyksen. Kaupunkiahan sanotaan kansallisuuksien sulatusuuniksi (mikä kyllä taitaa päteä USA:han yleisestikin), joten siksi päivän otsikkokuvaksi valitsin kuvan New Yorkin Chinatownista.
Toinen vierailu Atlantin taakse suuntautui Floridaan, Miami Beachille jossa vietimme muutaman päivän Karibian risteilyn yhteydessä. Tutustuminen Sunshine State’en jäi kuitenkin melko pintapuoliseksi, ja valtavasti jäi vielä näkemättä (kuten myös New Yorkissa).
Omalla bucketlistillä ovat ainakin seuraavat kohteet Yhdysvalloissa: Niagaran putoukset, Washington DC, New Orleans, Kalifornia ja Alaska. Vaikka listalla on moni uusiakin kohteita epäilen, että sekä Florida ja NYC tulevat saamaan meidät vieraiksi ennenkuin kaikki muut listan kohteet on käyty läpi.

Mikäli Amerikan-kuumetta haluaa lisätä suosittelen seuraavia postauksia:
Tarinoita maailmalta-Annikan tuore postaus NYCin parhaista (budjettiystävällisistä) kohteista, Vaihda vapaalle-blogin juhannusfiilistelyt New Yorkista ja Elämä itsessään on matka-blogin postaus San Franciscon Alcatrazista.

Hyvää kansallispäivää Amerikan Yhdysvallat!

Mikä on teidän suosikkikohteenne Yhdysvalloissa?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet