Expo2015-logo, design: © Andrea Puppa

Milanon maailmannäyttely Expo 2015 lähestyy

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tänään on enää 11 päivää aikaa siihen, kun Milanon Expo 2015-maailmannäyttely avaa porttinsa yleisölle. Maailmannäyttelyn teema on ”Feeding the planet – Energy for life”, ja teeman keskeinen kysymys on miten pystytään tulevaisuudessa ruokkimaan maapallon väestö kestävällä tavalla. Osallistujamaita maailmannäyttelyssä on tällä kertaa yhteensä 145. Maailmannäyttelyn logon on suunnitellut Andrea Puppa, ja se valittiin yli 700 ehdotuksen joukosta

Kaikenkaikkiaan Milanon tämänvuotiseen maailmannäyttelyyn odotetaan noin 20 miljoona kävijää ajalla 1.5.-31.10.2015 , joten jonoja on aivan varmaan luvassa suosituimissa paviljongeissa myös tälläkin kertaa. Näyttely on avoinna joka päivä klo 10.00 – 23.00. Lippuja voi ostaa ennakkoon nettikaupasta, joka tietylle päivälle tai ”avoimena lippuna”. Päivälippu 32 EUR, 2-päivän lippu (peräkkäiset päivät) 57 EUR.

Olen käynyt Expo2000-maailmannäyttelyssä Hannoverissa, ja tämän kokemuksen perusteella suosittelen ehdottomasti käyntiä maailmannäyttelyssä Milanon matkan yhteydessä, mikäli suunta on sinnepäin kesän aikana. Erillinen matka Maailmannäyttelyyn onkin sitten harkinnan varaisempi, tosin maailmannäyttely on jälleen tänä vuonna Euroopassa suhteellisen lähellä. Tapahtumana maailmannäyttely on mielenkiintoinen ainakin ”once-in-a-lifetime” -tyylisenä kokemuksena ja erityisesti muotoilusta kiinnostuneille paviljongit tarjoavat yleensä paljon meielenkiintoista katseltavaa. Tällä kertaa näyttelyssä ei nähdä Suomen eikä muidenkaan Pohjoismaiden paviljonkeja, mutta esim. Viro ja Liettua ovat edustettuina.

Pohdiskelin jo pari vuotta aikaisemmassa postauksessa maailmannäyttelyitä ja lisäsin Milanon Expo 2015-näyttelyn omalle ”toivelistalleni”. Nähtäväksi jää, josko toive ehtii vuoden aikana toteutua. Fiilistelemään pääsee alla Expo 2015-videon parissa.

Mikäli ei paikalle pääse itse näyttelyyn liittyvää voi seurata myös Expo 2015-maailmannäyttelyn Social Media Hub’in kautta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet