Söldenissä Rettenbachin jäätiköllä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Kesähelteitä on Suomessa riittänyt jo useamman viikon, joten tähän väliin viilentävä postaus talvisista maisemista. Söldenissä sijaitsee yksi alppisirkuksen yksi tunnteuimmista rinnealueista, Rettenbachin jäätikkö, jossa laskettelun maailmancup avataan perinteisesti lokakuun lopulla; eihän siihen ole enää kuin kolmisen kuukautta!

Koska viime talven hiihtomatka vei miltei naapuriin, Obergurgliin päätimme käydä katsastamassa minkälaisesta alueesta on kyse. Hyvä lisäargumentti tälle oli myös, että viime talven uutuutena Söldenin ja Obergurglin yli kolmen päivän hissiliput toimivat ristiin ilman lisämaksua.
Yksi asia kannattaa kuitenkin tehdä selväksi heti aluksi: Rettenbachin jäätikölle on Söldenin keskustasta pitkä matka: 6 hissimatkaa ja paljon porukkaa, joten ihan hujauksessa perille ei pääse ihailemaan pääkuvan maisemia. Tämä kannattaa muistaa myös kun suunnittelee paluumatkaa.

Rettenbachin jäätikön yläasema sijaitsee 3247 mpy, eli korkeuseroa Söldenin keskustaan kertyy lähes 2.000 metriä.  Hississä istumista taas kertyy yli 8 km, joten jäätikköretki ei ole helpoimmasta päästä, mikäli kärsii pahasti korkeanpaikan kammosta hisseissä. Itseäni olen vuosien varrella siedättänyt erinäisissä hiihtohisseissä sen verran, että välillä jopa nautin maisemien ihailusta hissistä. Ja mikäpä näitä maisemia ihaillessa.

Matkan varrella koimme keskellä päivää sinisen hetken ja luulimme jo auringon menneen pilveen, ennenkuin tajusimme että korkeat vuorenrinteet ja taukoamatta jauhavat lumitykit varjostivat osaa matkasta.

Perillä huipulla meitä odotti aurinko sekä jonkin verran muita hiihtäjiä mutta ei mitenkään ruuhkaksi asti.

Rettenbachin jäätiköllä oli todellakin tilaa eikä laskettelukokemusta voinut verrata samana päivänä Giggijochin ruuhkaisiin riinteisiin: avaraa, hyväkuntoista tanssilattiaa miltei silmänkantamattomiin ja aurinkoinen alppipanoraama. Ah – kertakaikkiaan parasta!

Vatsan muistuttaessa, että lounasaika oli rajusti ylittynyt poikkesimme stadionalueella sijaitsevaan Rettenbacher Market-ravintolaan (ylhäällä gletscherillä ei ole minkäänlaisia palveluita). Valtava ravintolakompleksi on melkoinen ”tehdas”, toisaalta sen ymmärtää kun muistaa, että alppisirkus tuo melkoisen ihmismäärän seuraamaan kauden aloitusta.

Vaikka Rettenbacher Market onkin uusi, huippuunsa viritetty ravintolatehdas itävaltalaiset osaavat tuoda perinteisen Gemütlichkeitin myös moderniin tilaan.

Myöhäisen lounaan jälkeen suuntasimmekin jo hyvissä ajoin takaisin kohti Giggijochia ja afterskiterassin kautta leppoisasti hissillä alas kylään ja skibussiin, takaisin omaan kotikylään, Obergurgliin.

Kaikenkaikkiaan retkipäivä Rettenbachin jäätikölle oli ihan mieliinpainuva ja mukava – eikä vähiten maisemien takia – mutta totesimme sen minkä olimme epäilleetkin: Sölden ei todellakaan ole meidän kohde ruunsaasti kansoitettuine rinteineen, pitkine hissijonoineen ja kylän ravintolakatuineen – me viihdymme paremmin pienemmissä alppikylissä, jossa voi illalla hoihtopäivän jälkeen  vetäytyä omaan, mukavaan hotelliinsa. Sitä vastoin Söldenissä viihtyvät varmaankin hyvin kaikki ”kauniit ja rohkeat”, jotka kaipaavat afterskitä, jonka jumputus jatkuu takuuvarmasti pikkutunneille asti.

Kuluuko Sölden sinun suosikkikohteisiisi ja miksi?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

1 kommentti

Laskettelureissu Alpeille - minne mennä ja mitä mukaan? - Kohteena maailma 11/03/2019 - 11:50 am

[…] Soldenissa Rettenbachin jäätikolla by Matkoillablogi […]

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet