Kuukauden kuva: Gardajärvi

by Alex | Matkoillablogi.fi

Elokuun Kuukauden kuva tulee Pohjois-Italiasta, Gardajärven pohjoisrannan Riva del Gardasta.

Reilun 50 kilometrin pituinen Gardajärvi on Italian suurin järvi, leveyttäkin sillä on on leveimmässä kohdassa yli 16 km. Näin ollen myös laivaliikenne järvellä on melko vilkasta ja liikennettä hoitaa valtiollinen Gestion Governativa Navigatzion Laghi-varustamo (Gardajärven lisäksi myös Lago Maggiorella ja Como-järvellä). Gardajärvellä liikennöi yhteensä 23 alusta, joukossa myös muutamia autolauttoja.

Laiturissa näkyvä siipirataslaiva Italia on rakennettu Genovassa tasan 110 vuotta sitten, alunperin höyrykäyttöiseksi mutta modernisointien yhteydessä koneet on vaihdettu nykyaikaisiin dieselkoneisiin. Tilaa tässä vintage-aluksessa on 600 matkustajalle. Sisustuksen tyyli on peruskorjauksissa säilytetty alkuperäisenä materiaaleja myöden, joten laivassa on runsaasti vanhanajan tyyliä ja tunnelmaa.

Teimme kyseisellä laivalla päiväretken Riva del Gardasta Limoneen (alus on säännöllisessä linjaliikenteessä), järvinäkymä matkalta löytyy myös parin vuoden takaisesta Keskiviikon kuva-postauksesta.

Oletko matkannut laivalla Gardajärvellä?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet