Yksi tämän kesän soitetuimpia uutuuskappaleita radiossa tuntuu olevan J.Karjalaisen uuden ”Et ole yksin”-levyn ”Sydänlupaus”. Sinänsä en ihmettele tätä yhtään, sillä kappale on nopeasti ”kolahtanut” omallakin kohdalla.  En usko olevani väärässä, jos ennustan (tällekin) kappaleelle klassikko-statusta. J. on vaan kerrassaan mainio suomalaisten tunteiden tulkki, ja hänen lahjakkuuttaan ei voi kuin ihmetellä –  kynästä tuntuu aina vaan riittävän uutta, suomalaiseen sielunmaisemaan sopivaa hittiainesta.

Ja miten tämä liittyy matkailublogiin?  No ei ehkä mitenkään, ainakaan ihan suoraan. Mielestäni maailmalla matkatessa on kuitenkin aina hyvä muistaa juuriaan, ja tämä video yhdistettynä Karjalaisen loistavaan musiikkiin kiteyttää suomalaisuuden ytimen hienosti vajaaseen neljään minuuttiin: suomalaisen maiseman, yöttömän yön, lähestyvän syksyn, suuret tunteet ja suomalaisen melankolian. Video kävisi hyvin matkailumainoksena Suomelle, sen verran hieno ja aidon makuinen Suomi-kuva tästä mielestäni välittyy.

Videon on ohjannut suomalainen ohjaaja Misko Iho, jonka meriittilistalla on myös useista palkittuja mainoselokuvia. Upeaa työtä – onneksi olkoon Misko!
Ja tietenkin myös: Hyvä J!

Sydänlupaus se meidät yhteen liittää
sydänlupaus ainiaan
ei ole paikkaa eikä aikaa
ei murtaa voi sen taikaa
muistatko sä sydänlupauksen

J.Karjalainen: ”Sydänlupaus”

Nauttikaa!

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet