Tukholma: K25 -ruokahalli. Kuva: © Matkoilla-blogi

K25 – uusi sykkivä lounaspaikka Tukholmassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Toukokuisen työmatkan yhteydessä piipahdin Tukholmassa lounaalle suht’ uuteen lounaspaikkaan keskustassa: K25 (kuten joku teistä ehkä arvasikin numero on 25 ja kadun nimi Kungsgatan). Tämä uusi ravintolakeskittymä on auki aamuvarhaisesta (arkisin jo puoli kahdeksasta, mikä ei ole itsestäänselvyys Tukholmassa!) iltaan saakka, joten sinne voi poiketa niin aamiaiselle, lounaalle, iltapäiväkahveille kuin aikaiselle illallisellekin.

K25 on ”food court”-tyyppinen ravintolakokonaisuus, jossa on 11 eri ruokapaikkaa ja kahvilaa. Ruoat haetaan mieluisalta tiskiltä, ja pöytäpaikan voi valita vapaasti (eikä siis tarvitse kuten meilläpäin olla valppaana, että istahtaa juuri ”oikealle”, kyseisen paikan anniskelualueella; voisi tämä meilläkin jo pikkuhiljaa hieman vapautua…no, toivoa paremmasta on ilmeisesti meilläkin). Hauska yksityiskohta oli takaseinälle rakennettu ”teatterikatsomo”, jossa istutaan vierekkäin ja nousevien penkkirivien väliin on rakennettu pienet, tarjottimen kokoiset pöydät.

K25 - yhteensä 11 ravintolaa ja kahvilaa saman katon alla. Kuva: © Matkoilla-blogi

K25 – yhteensä 11 ravintolaa ja kahvilaa saman katon alla. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy ruokapaikkojen kirjoa on laidasta laitaan, useampi etninenkin keittiö löytyy K25’stä ja tarjontaa on suolaisesta makeaan. Paikoista mainitsisin paikoista erityisesti Fabrique-leipomon (kiviarinaleipomo, jolla on useita liikeitä Tukholmassa mutta myös Gotlannissa ja Lontoossa!), Vigårda’n (kolmen tunnetun tukholmalaiskeittiömestarin laadukas vastaus hampurilaisketjuille; tästä tulevassa postauksessa enemmän! ) ja Panini Internazionale’n (hyvä vaihtoehto jos haluaa lounassalaatin tai ruokaisan, täytetyn leivän).

Itse valitsin lounaakseni dumplingit Beijing 8 -ravintolasta. Makoista olivat, aino pieni miinus oli, että lounaspaketin 9 dumplingia piti ottaa samanlaisina, kun listalta eritäytteisiä voi muuten valita 3 kappaleen erissä.

Etenkin lounasaikaan (Tukholmassa suurin piikki kohdistuu klo 12 ja 13 väliseen aikaan, jolloin yleisesti monessa yrityksessä on lounastunti ja toimistot ovat suljettuina – myös puhelinvaihteet!) K25’ssa saa varautua jonottamaan. Jonot kuitenkin jakautuvt melko tasaisesti eri pisteille ja vetävät kohtuullisen hyvin, joten ei kannata lannistua vaikka ulko-ovella näyttääkin siltä, ettei sisään mahdu. Samoin heti kello yhden jälkeen lounasruuhka rauhoittuu yleensä hyvinkin nopeasti.

Pahimman lounasruhkan aikaan K25 ei ehkä ole kaikkein rauhallisin vaihtoehto, toisaalta ainakin minun mielestä häly & eloisuus ympärillä on osa viehätystä ja vie ajatukset paljon kauemmas kuin Tukholmaan.

K25 tarjoaa monentyyppistä istumatilaa, ja paikan saa valita vapaasti. Kuva: © Matkoilla-blogi

K25 tarjoaa monentyyppistä istumatilaa, ja paikan saa valita vapaasti. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Tukholmalainen kollegani kehui erityisesti alla olevassa kuvassa olevaa Hattori Sushi Devil’iä; itse en ole niinkään sushin suurkuluttaja, joten paikka on ainakin toistaiseksi vielä itsellä kokeilematta.

Lounasruuhka on ohi melko pian yhden jälkeen, jolloin Sushi-tiskin edessä oli jo melko rauhallista. Huomaa teatterikatsomon tyyppinen pöytäratkaisu etualalla. Kuva: © Matkoilla-blogi

Lounasruuhka on ohi melko pian yhden jälkeen, jolloin Sushi-tiskin edessä oli jo melko rauhallista. Huomaa teatterikatsomon tyyppinen pöytäratkaisu etualalla. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Kaikenkaikkiaan K25 on kokonaisuus johon kannattaa tutustua Tukholmassa – itsekin varmaan suuntaan toistekin sinne lounaalle, silloin kokeilemaan jotain toista keittiötä!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet