Ellis Islandin laituria lähestyessämme vastaanottorakennuksen mittakaava alkoi vähitellen hahmottua.

NewYork_EllisIsland_1_Copyright_Matkoilla_blogi_5315

Ellis Island lähestyy. Kuva: Matkoilla-blogi

Välimatkaa Liberty Islandin ja Ellis Islandin välillä on n. 10 minuuttia.

NewYork_EllisIsland_2_Copyright_Matkoilla_blogi_5351

Ellis Islandin lautta, taustalla Liberty Island ja Vapaudenpatsas.
Kuva: Matkoilla-blogi

Vastaanottorakennusta kohti on vuosien saatossa astellut lukuisia matkaajia; kumpiakohan enemmän maahanmuuttajia vai heidän jälkeläisiään ja turisteja? Nykymatkailijoilla on mukanaan huomattavasti vähemmän matkatavaroita, toisaalta maahanmuuttajien matka-arkkuihin mahtui koko heidän omaisuutensa.

NewYork_EllisIsland_3_Copyright_Matkoilla_blogi_5353

Pääsisäänkäynti Ellis Islandin vastaanottorakennukseen.
Kuva: Matkoilla-blogi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NewYork_EllisIsland_4_Copyright_Matkoilla_blogi_5355

Maahanmuuttajat joutuivat jättämään matkatavaransa ala-aulaan.
Kuva: Matkoilla-blogi

NewYork_EllisIsland_5_Copyright_Matkoilla_blogi_5357

Toisen kerroksen suuri vastaanottohalli.
Kuva: Matkoilla-blogi

 

Jos toisen kerroksen suuri vastaanottosali saa nykymatkaajan hiljaiseksi ja pohdiskelevaksi, salin on varmaankin ennen muinoin täyttänyt sekä pelko että epävarmuus, niin siitä hyväksytäänkö maahanmuuttajaksi ja siitä mitä tulevaisuus toisi tullessaan. Mieleeni tuli salissa voimakkaat muistot Svenska Teaternin Kristina från Duvemåla-musikaalin tunnelmista.

Myös moni suomalainen on kulkenut Ellis Islandin kautta matkallaan Uuteen Maailmaan. Museon monien kuvien joukossa löytyy myös suomalaisia.

NewYork_EllisIsland_6_Copyright_Matkoilla_blogi_5366

Suomalaisia. Kuva: Matkoilla-blogi

 

 

 

 

Kiertelimme museossa audioguiden opastuksella hieman toista tuntia sekä sen jälkeen vielä hetken omin päin toisen ja kolmannen kerroksen näyttelyissä. Historiasta kiinnostuneille saari museoineen tarjoaa paljon nähtävää sekä mielenkiintoisen linkin Euroopan ja USA:n historian välille. Museon yhteydessä on ravintola ulkoterasseineen, mitään gourmet-elämyksiä tosin on ravintolassa turha odottaa. Ellis Islandilla vierailua varten kannatta varmuuden vuoksi varata koko päivä aikaa, etenkin mikäli samalla matkalla aikoo käydä maissa Liberty Islandilla. Meidän päiväretkellä Battery Parkin satamassa tehtävään turvatarkastukseen ja sinne jonottamiseen ei kulunut kovinkaan paljon aikaa, mutta aurinkoisena kesäpäivänä tilanne voi olla toinen.

PS. Ellis Islandilta lähdettäessä kannattaa katsoa tarkkaan kumpaan lauttaan jonottaa, Manhattanille vai New Jerseyn puolelle lähtevään…

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet