Kastelholmin kannella. Kuva: © Sjöhistoriska Institutet vid Åbo Akademi

Forum Marinumin uusi näyttely: Suomi liikkeelle

by Alex | Matkoillablogi.fi

Huhtikuun lopulla avattiin Turussa upeassa Forum Marinum-museossa uusi näyttely, ”Suomi liikkeelle 1945-75. Risteilymatkustuksen historiaa”.

Näyttely pureutuu suomalaisten merimatkailun historiaan, risteilykulttuurin kehitykseen sekä siihen vaikuttaneisiin taustoihin. Uskoisin, että näyttely tarjoaa kaikille meille laivamatkustuksesta kiinnostuneille mielenkiintoista tutustuttavaa.

Itseäni näyttelyssä kiinnostaa erityisesti kaikki risteilymatkojen markkinointiin liittyvät aineistot ja muu esillä oleva ”nostalgiamateriaali”. Melko kattavat katsaukset Suomesta lähtevästä risteilyliikenteestähän on julkaistu sekä Silja Linen että Viking Linen 50-vuotishistoriikeissa muutama vuosi sitten. Nämä kaksi teosta mielenkiinnolla kannesta kanteen kahlanneena toivon, että Forum Marinumin näyttely voisi täydentää kuvaa uusilla näkökulmilla. Uskoisin kyllä, sillä näyttelyä on mukana toteuttamassa Sjöhistoriska institutet vid Åbo Akademi, jonka kokoelmista luulisi löytyvän sekä aineistoa että mielenkiintoista faktapohjaa. Oman lisänsä näyttelyyn antaa aivan varmasti myös osa näyttelystä, joka on toteutettu museon kokoelmiin nykyään kuuluvalla Bore-aluksella (nk. Nolla-Bore, joka sittemmin tunnettiin myös Kristina Reginana ja on täten ollut tärkeä osa Suomen risteilyhistoriasta).

Näyttely jatkuu onneki aina ensi vuoden tammikuuhun asti, joten hyvin on aikaa suunnitella käyntiä Turussa – toisaalta usein nämä pitkät näyttelyt osoittautuvat petollisiksi juuri siinä, että kuvittelee että ehtii myöhemminkin tutustumaan…

PS. Suosittelen muuten kumpaistakin yllä mainittua 50-vuotisjulkaisua mikäli eivät ole ennestään tuttuja: ”Siljan viisi vuosikymmentä” (Thure Malmberg & Marko Stampehl) ja ”Tie meren yli. Uranuurtajasta markkinajohtajaksi” (Pär-Henrik Sjöström).

 

Näyttely ”Suomi liikkeelle 1945-75. Risteilymatkustuksen historiaa” on avoinna Forum Marinumissa 10.1.2016 asti.
Kuva: Forum Marinumin mediapankki / Sjöhistoriska instiitutet vid Åbo Akademi.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Kthetraveller 18/05/2015 - 10:03 pm

Voi että, tuo näyttely olisi tälle laivatytölle niin oiva! Mihinköhän väliin saisi tungettua visiitin Turkkuseen…

Vastaa
alex 19/05/2015 - 9:22 pm

Jotenkin kävi mielessä, että saattaisi sopia sulle… 😉

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet