Hotel Langhe. (Kuva lainattu Booking.com'in sivuilta)

Hotelli Langhe – melkein kuin oma italialainen Villa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Jo aikaisemmassa postauksessa Piemonten matkasta vihjailin, että Hotel Langhe Albassa oli varsinainen napakymppi kaikin puolin. Jälleen kerran olin luottanut Tripadvisorin arvioihin, ja jälleen kerran ne olivat kohdillaan (Hotel Langhe sijalla 3/10 Alban arvioiduista hotelleista).

Hotelli sijaitsee pienen kävelymatkan päässä Alban keskustasta, rauhallisella asuinalueella. Vaikkei hotelli sijaitsekaan ihan ydinkeskustassa emme kokeneet tätä millään tavalla huonona, koska näin kaupungin keskustassa nautittujen illallisten jälkeen saimme myös iltakävelyn takaisin hotellille lämpimässä kesäillassa. Ainoa miinus oli kadun viimeinen mutka ennen hotellia, joka autokorjaamon aution pihan vieressä oli täysin pilkkopimeä  – taskulamppua tarvittiin todellakin siinä kohtaa. Jollei halua tehdä iltakävelyä keskustaan hotellin lähistölläkin on muutama ravintola, tosin nämä eivät ehkä ihan siitä terävimmästä kärjestä viihtyisyyden osalta.
Autolla liikkuva matkustaja arvostaa hotellin isoa pihaa, jossa auton saa mukavasti parkkiin (tämä näkyi myös hotellin asiakaskunnassa, jossa oli huomattavan paljon myös liikematkailijoita; koska hotelli sijaitsee sivukadun päässä satunnaisesti poikkeavia matkustajia ei todennäköisesti ole kovinkaan paljon – hotelli pitää tietää).

Kuten otsikossakin vihjailin, hotelli on ulkomuodoltaan enemmänkin yksityisen villan kuin hotellin oloinen. Pieni koko ja viihtyisä, kodikas sisustus lämpimine, Välimerellisine väriskaaloineen luo mukavan tunnelman jo heti vastaanotto-aulaan saavuttaessa. Leimaavaa hotellille on runsas luonnonmateriaalien käyttö (nahka, villa, metalli), niin yleisissä tiloissa kuin huoneissakin. Tripadvisorissa hotelli saa myös paljon kehuja mukavasta henkilökunnastaan ja ihan syystäkin.

Koska hotelli on pieni yleiset tilat rajoittuvat viihtyisään aulaan, joka toimi myös baarina ja aamiaishuoneena sekä rauhallisena loungena/kirjastona. Aula jatkuu lasitetun verannan kautta terassille, jossa nautimme useimmiten aamiaisemme. Ja se oli muuten hyvä – aulan keskelle pöytään oli katettu runsaasti herkkuja: hedelmiä, hyviä leipiä, marmelaadeja, juustoja,leikkeleitä, tuorepuistettua tuoremehua, leivonnaisia – kaikkea, mistä minunlaiseni herkkuaamiaisesta nauttiva matkailija nauttii. Suuri osa pöydän antimista oli myös luomua ja lähituotettua.
Varsinaisia ravintolapalveluita ei hotellissa ole, mutta koska Piemonten viinialueen sydämessä ollaan niin loistavan viinivalikoiman omaava baari löytyy, ja sieltä löytyy viinilasillisen ohessa nautittavaksi myös pientä snacks-tyyppistä suolaista syömistä.
(Baarissa iltapäiväviinilasista nauttiessamme emme voineet olla ihmettelemättä viini- ja grappapulloja jotka olivat avoimissa hyllyissä myynnissä, Suomessa tuskin toimisi…eikä varmaankaan sallittaisikaan)

Meidän käynnin jälkeen hotellin puutarhaan on rakennettu ulkouima-allas; tämä hyvä lisä (ja itse asiassa ainoa asia, jota jäimme asuessamme hotellissa kaiipaamaan).

Hotellin huoneet on jaettu nähdäkseni lähinnä kokonsa kautta eri hintaluokkiin. Yhteistä huoneille ovat kauniit sisustuselementit ja laadukkaat materiaalit.
Valitettavasti kameraan ei tarttunut oikeastaan yhtään järkevää kuvaa hotellista tai huoneessa (mitä näin jälkeenpäin suuresti ihmettelen, koska kuvia on muuten matkalta paljon). Siksi saattekin tällä kertaa tyytyä muutamaan, Booking.com’ista lainattuun kuvaan.

Hotel Langhe. (Kuva lainattu Booking.com'in sivuilta)

Hotel Langhe. (Kuva lainattu Booking.com’in sivuilta)

Hotel Langhe. (Kuva lainattu Booking.com'in sivuilta)

Hotel Langhe. (Kuva lainattu Booking.com’in sivuilta)

Hotel Langhe. (Kuva lainattu Booking.com'in sivuilta)

Hotel Langhe. (Kuva lainattu Booking.com’in sivuilta)

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet