Maanantai-aamu valkeni hieman paremmin nukutun yön jälkeen; Yksi lisäyö helpotti jo hieman aikaerorasitusta. Maanantain ohjelmaksi oli suunniteltu retki Ellis Islandille ja matkalla sinne myös kohtaaminen Ms. Libertyn kanssa.

Eikun aamiaiselle taas hotellimme ihanalle kattoterassille ja sitten kohti hop on-hop off -bussin Downtown-loopia. Greenwhich Village, SoHo, Ground Zero ja Wall Street ehdittiin bongata ennen meidän pysäkkiä, Battery Parkia. Maanantaina vietettiin Labor Day’tä, joka on yleinen vapaapäivä, mikä taas näkyi melko hiljaisena liikenteenä kaupungissa, tämä tosin ei pätenyt kiertoajelubusseihin: Alkumatkan jouduimme istumaan alakerrassa; en suosittele, sillä näkyvyys mainosteipattujen ikkunoiden läpi on olematon ja oppaan selostuksesta yläkerrasta ei myöskään tahdo saada selvää. Gray Line’n hop-on hop-off -bussien opastuksesta (joka tehtiin livenä; korvanapeja oli jaossa, mutta yhdessäkään bussissa eivät toimineet) on pakko sanoa että taso vaihteli melkoisesti: maanantai-aamupäivän kierrokselle sattui kaveri joka oli sekä informatiivinen, hauska että selkeäsanainen, kun taas ensimmäisen päivän oppaan ulosanti oli melko nihkeää ja maanantai-iltapäivän opas vuorostaan hieman liikaa itseään täynnä.

Takaisin asiaan; Battery Parkista lähdimme siis turvatarkastuksen jälkeen (jepp, tällainen suoritettin ennen laivannousua)  Vapaudenpatsaan Liberty Islandin kautta kohti Ellis Islandia. Melko navakka tuuli vilvoitti melkein liikakin kun Manhattanin skyline jäi taakse ja Vapaudenpatsas lähestyi ja kasvoi silmissä.

NewYork_LibertyIsland_copyright_Matkoilla_blogi

Vapaudenpatsas, taustalla Manhattan & Brooklyn Bridge
Kuva: Matkoilla-blogi

Olimme päättäneet jatkaa patsaan ohi ilman maissakäyntiä saarella, koska patsaan sisätilat olivat remontin takia suljettu.

Ellis Island. Kuva: Nycgo.com

Ellis Island. Kuva: Nycgo.com

Lyhyen pysähdyksen jälkeen matka jatkui kohti meidän pääkohdetta, Ellis Islandia. Kohta olimmekin perillä historiallisella saarella, ja pääsimme astelemaan samaa tietä vastaanotosaliin kuin monet pohjoismaalaiset maahanmuuttajat aikoinaan. Siitä lisää edempänä.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet