Kuukauden kuva: Titanicin pääportaikko

by Alex | Matkoillablogi.fi

Helmikuun Kuukauden kuva tulee Tallinnan Lennusadam-merimuseossa vuonna 2014 esillä olleesta laajasta Titanic-aiheisesta kiertonäyttelystä. Upea kopio Titanicin pääportaikosta lasikupoleineen vei kieltämättä ajatukset Titanic-elokuvaan ja kohtaukseen jossa Jack ja Rose kohtaavat kyseisessä portaikossa. Vaikka tiedostaakin, että kyseessä on fiktiivinen tarina ja esillä ollut portaikko on vain kopio, nämä auttavat mielestäni kertomaan historian ja laittamaan omat pohdinnot liikkeelle. Itsellä heräsi ehkä eniten ajatuksia siitä, miten kaukana toisistaan samassa laivassa matkustavien maailmat olivatkaan toisistaan riippuen siitä lukiko matkalipussa ykkönne, kakkonen vai kolmonen matkustusluokan kohdalla. Kauas ollaan tultu näistä ajoista.

Titanic-näyttely on Tallinnan jälkeen kiertänyt maailmaa, ja on viimeksi ollut esillä Sydneyssä. Runsaasti lisää kuvia Titanic-näyttelystä löytyy vanhemmasta postauksesta.

Näitkö sinä Titanic-näyttelyn Tallinnassa vuonna 2014 ?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Mirkka Santala 19/07/2019 - 10:13 am

Kävin!

Vastaa
alex 19/07/2019 - 7:30 pm

Kiitti kommentista Mirka! Tiedoksi muuten, että mikäli näyttely jäi näkemättä Tallinnassa se on tänä kesänä esillä Uppsalassa 25.8.2019 asti.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet