IGTT: Makumatkoja Tallinnaan

by Alex | Matkoillablogi.fi

Hups – taasko se kuukausi vierähti ja on Instagram Travel Thursdayn vuoro… Viime kuussa osallistuin ensimmäistä kertaa, ja jotta tästä tulee tapa on varmaankin paras osallistua tälläkin kertaa (eihän näin hauskaa formaattia halua jättää väliin).
Helmikuun IGTT’n osalta ei ollut määriteltyä teemaa, joten ajattelin itse liputtaa lähikohteen ruokamatkailun puolesta teemalla Tallinna ja ruokamatkat.

Meidän matkoillamme ruokaelämykset kuuluvat usein keskeisesti matkaohjelmaan. Itse asiassa ruokailuelämykset ovat meidän mielestä niitä kaikkein parhaita matkamuistoja: ne säilyvät muistissa (periaatteessa riski on että ne säilyvät myös vyötäröllä) mutta eivät vie tilaa kotinurkissa (usein kuvat kylläkin täyttävät tietokoneen kovalevyä).

Ruokaelämys ei aina automaattisesti tarkoita ruokailua huippuravintolassa vaan yhtä hyvin erinomaista hinta-laatusuhdetta, viihtyisää ympäristöä tai yllättäviä makuyhdistelmiä – ja näitähän Tallinnassa on tarjolla yllin kyllin.

https://www.instagram.com/p/7P-K2WxUM6/?taken-by=matkoillablogi

Usein olemme suunnanneet vanhan kaupungin kujille, jossa erinomaisia makumuistoja ovat tarjoilleet mm. Restoran Ribe, Leib Resto ja Restoran Pegasus. Blogiin vanhankaupungin ravintoloista on jostain syystä löytänyt vain Mix Fusion (joka on vierailumme jälkeen muuttanut Pikk-kadulta Vana-Posti -kadulle).

Viime aikoina olemme usein suunnanneet Toompean taakse, jossa hyviä ravintoloita on tarjolla useita, mm. Bistroo Kukeke, Frenchy, F-Hoone ja Kivi Paber Käärid (joka tarjoaa myös runsaasti gluteenittomia vaihtoehtoja). Toompean takana käymättä ovat vielä Pööbel, viinibaari Schvips, Peatus sekä tietenkin paljon positiivista julkisuutta saanut uusi Balti Jaama Turg.

Myös muualle keskustan ulkopuolelle kannattaa suunnata: Piritan tien varrella sijaitseva Tuljak on upea retroravintola, johon kannattaa ehdottomasti tutustua.

https://www.instagram.com/p/BJ511T7hpAE/?taken-by=matkoillablogi

Samaan ravintolaperheeseen kuuluva, Piritan toisella puolella sijaitseva Noa Restoran hurmasi meidät viime kesänä sekä ruoallaan että näköaloillaan: täydellinen ravintola leppoisan ja kiireettömän kesäpäivästä nauttimiseen (eikä varmaan hassumpi illallispaikkanakaan).

Myös keskustan Rotermanni-alue on viime vuosien muodonmuutoksen myötä houkutellut runsaasti uusia ravintoloita alueelle; omalla bucketlistillä ovat näistä mm. Saku GastropubToa Restoran sekä viiniravintola R14.
Ruokamatkallakin tarvitaan välillä myös pienempi välipala, esim. leipomosta tai smoothie-baarista:

https://www.instagram.com/p/BQXriMLhuUN/?taken-by=matkoillablogi

https://www.instagram.com/p/BJ7p4edht-C/?taken-by=matkoillablogi

https://www.instagram.com/p/BQYDvTEhX48/?taken-by=matkoillablogi

Sinisen hetken jälkeen onkin aika suunnata kotiinpäin (mikäli ei ole jäämässä yöksi – sekin suositeltava vaihtoehto). Myös laivamatka tarjoaa nykyään varsin hyvät edellytykset jatkaa ruokamatkaa. Uudella suosikkilaivallamme, Megastarilla on parin tunnin laivamatkalle vaihtoehtoja jokaisen makuun perusburgereista a la Carte-annoksiin ja vieläpä erittäin miellyttävässä ympäristössä.

Mitä makumuistoja sinulla on Tallinnasta? Omia suoikkiravintoloita lisättäväksi kokeiltavien listalle?

Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda

Matkoillablogin löytää Instagramista nimellä @matkoillablogi – tervetuloa seuraamaan!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Helena 02/02/2018 - 2:43 pm

Mä sain nyt käytyä tiistaina tuossa Taste of Asiassa viimeinkin. Aina se meinaa jäädä ja muut raflat houkuttelevat muualla. Nyt olin päättänyt että kun laivalle marssin niin TOA:aan. Oli kiire ja hihkaisin vaalealle tarjoilijakundille suunniklleen ovenlävestä että onko sulla Pad Thai with Shrimps ja vastasi myöntävästi. Vielä piti valita ottaako pienen, keskisuuren tai ison määrän rapuja. En muista määriä, pienin taisi olla 70g. Otin sen mediumin ja ison lasin vettä. Koko lysti 14 e ja oli ihan ihkua. Olen syönyt Thaimaassakin ja melkeinpä sanon että parempaa oli tämä.
Annoksessa oli tosiaan mm sokerihernepalkoja, limeä, ituja, tietty rapuja ja lasinuudeleita ja chiliä (valkosipuliakin) maltillisesti. Erikseen tuotiin kippo miedohkoa chilikastiketta, johon voi dipata esim. rapuja. Pöydissä chilirouhetta, soijaa ja puikot. Myös haarukat ja veitset tietty. Mä en tajunnut missä on servetit! Ne olivat nimittäin mustat ja puisessa telineessä, mutta kun esim. chilirouheastiakin oli musta ….
Tarjoiluastiat on kauniit, smaragdinvihreää/harmaat, rosoista keramiikkaa. Mainitsinkin tästä tarjoilijalle. Mulla oli harmillisen kiire, mutta laskun saanti sujui nopsaan. Kerroin tarjoilijalle, että monta kertaa olen aikonut tulla tänne ja nyt se onnistui ja maksoi todella vaivan. Kundi vetäisi kätensä yläfemmaan ja paiskattiin!
Laskun yhteydessä saa TOA-purkan suuuta raikastamaan. Kiitin tosi lämpimästi ja sanoin että tulen suosittelemaan muillekin kiinnostuneille tätä paikkaa. Ensi kerralla taidan mennä samaan paikkaan syömään muutakin! Pad Thai on vain mun suosikki.

Vastaa
alex 02/02/2018 - 9:58 pm

Kiitos kommentista Helena!
Kiva kuulla, että TOA oli maineensa veroinen; täytyy poiketa itsekin siellä tilaisuuden tullen.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet