Hotel Lord Balfour ulkoa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Miami South Beachin hotellimme, Lord Balfour

by Alex | Matkoillablogi.fi

Palataanpa välillä takaisin Miamin hotelliimme, eli Hotel Lord Balfour’iin. Hotelli oli tietenkin valittu Miami Beachin hotellien jokosta Tripadvisorin ystävällisellä avustuksella ja arvioiden perusteella (arvioitu 8/203 Miami Beachin hotelleista) – kuinkas muutenkaan. Varaus oli tehty Booking.com’in kautta, palaan tähän hieman edempänä.

Kyseessä on Miami South Beachillä sijaitseva boutique-hotelli, joka avattiin vuonna 2011. Nimensä hotelli on saanut brittiläisen poliitikon, Arthur James Balfourin mukaan. Kyseinen herra oli Balfourin ensimmäinen jaarli ja toimi vuosina 1902-1905 Ison-Britannian pääministerinä. Vuosina 1916-1919 Balfour toimitti ulkoministerin virkaa, ja hänet tunnetaan historiankirjoissa vuoden 1917 ”Balfourjulistuksesta”, jossa hän lupaili juutalaisille omaa valtiota Palestinaan. Balfour oli tunnettu taitavana muusikkona, ja golfkin oli hänen sydäntään lähellä. Hotellin kotisivujen mukaan lordi oli tunnettu sananlaskujen luojana  puheista hänen kerrotaan sanoneen näin:
”A good speech, like a woman’s skirt, should be long enough to cover the subject and short enough to create interest.”

Mutta takaisin pääasiaan, eli itse hotelliin…
Hotelli luetaan boutique-tyyppiseksi ja Miamin Art Deco-hotelleiksi. Sitä leimaavat niin moderni taide kuin railakas värien käyttö. Hotelli ei ehkä niinkään sovi niille, jotka hakevat skandinaavista, pelkistettyä tyyliä; vaikka me usein arvostammekin sitä, Lord Balfour oli meille tällä kertaa aivan oiva valinta ja värikäs poikkeus yleensä suosimastamme hotellityylistä.

Hotel Lord Balfour ulkoa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotel Lord Balfour ulkoa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotel Lord Balfour ulkoa iltavalaistuksessa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotel Lord Balfour ulkoa iltavalaistuksessa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sopivaa hotellia hakiessamme meitä viehättivät Lord Balfourin kohdalla etenkin hotellin koko: 64 huoneella kyseessä on kohtalaisen pieni hotelli, jonka sijainti (350 Ocean Drive, 4. kadun kulmassa) painoi myös vaakakupissa. Aluetta kutsutaan Miamisa nimellä ”SoFi” (’South of Fifth’), ja on lähellä Ocean Driven sykettä (jos sitä hakee), mutta kuitenkin rauhallisessa ympäristössä viiden minuutin kävelymatkan päässä vilkkaimmasta yöelämästä. Näin ollen yöelämän äänet eivät kantaudu hotelliin. Rannallekin oli vain kadunylitys ja 100 metrin matka – sijainnista siis täydet pisteet!

Pienessä hotellissa yleiset tilat rajoittuivat lähinnä ala-aulaan, joka toimi iltaisin baarina/loungena ja aamuisin aamiaishuoneena. Miamin lämpimässä ilmastossa luonnollisina jatkeina toimivat niin kadun puolen avoterassi sekä sisäpihan terai sohvaryhmineen. Hotellissa on myös pieni kuntoiluhuone, jota tosin emme käyneet katsastamassa.

Lord Balfourin sisustuksessa teksti esiintyy yleisissä tiloissa niin katossa…. Kuva: © Matkoilla-blogi

Lord Balfourin sisustuksessa teksti esiintyy yleisissä tiloissa niin katossa…. Kuva: © Matkoilla-blogi

…kuin seinilläkin. Kuva: © Matkoilla-blogi

…kuin seinilläkin. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin kadun puolen terassin lisäksi sisäpiha tarjoaa suojaisan terassin banaanipuiden ja palmujen katveessa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellin kadun puolen terassin lisäksi sisäpiha tarjoaa suojaisan terassin banaanipuiden ja palmujen katveessa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Yleisarviona hotellista voi sanoa, että se oli erittäin siisti ja hyvin hoidettu. Henkilökunta oli amerikkalaisen mukavaa ja avuliasta (ja henkilökuntaa näkyi mielestäni hotellin kokoon nähden melko paljon). Ainoa moitteen sija hotellissa löytyi huoneiden äänieristysksestä: Paperinohuiden seinien läpi olisi liiioittelematta hyvin voinut osallistua naapurihuoneessa käytyyn keskusteluun, putkiston äänet kuuluivat hyvin ja läheisen kuntohuoneen juoksumatolta kuului askellus selkeästi. Tämä on ilmeisesti melko yleinen ongelma Miami Beachin vanhissa rakennuksissa toimivissa hotelleissa, eikä mielestämme estäisi meitä valitsemaan Lord Balfour-hotellia uudestaan.
Perheellisille muuten tiedoksi, että hotellissa on myös väliovellisia ”connecting rooms”, jotka mahdollistavat kahden huoneen yhdistämisen.

Värien käyttö on melko runsasta niin yleisissä tiloissa…. Kuva: © Matkoilla-blogi

Värien käyttö on melko runsasta niin yleisissä tiloissa…. Kuva: © Matkoilla-blogi

…kuin huoneissakin. Kuva: © Matkoilla-blogi

…kuin huoneissakin. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotel Lord Balfour tarjoaa paljon hauskoja yksityiskohtia…. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotel Lord Balfour tarjoaa paljon hauskoja yksityiskohtia…. Kuva: © Matkoilla-blogi

…designia… Kuva: © Matkoilla-blogi

…designia… Kuva: © Matkoilla-blogi

…ja värejä - tylsäksi sisustusta ei ainakaan voi väittää! Kuva: © Matkoilla-blogi

…ja värejä – tylsäksi sisustusta ei ainakaan voi väittää! Kuva: © Matkoilla-blogi

Varasimme hotellin siis Booking.com’in kautta, joka on ennenkin osoittanut pätevyytensä hyvien hintojen suhteen. Itse asiassa varasin ihan ensimmäiseksi jo keväällä toisen hotellin (isompi hotelli yli tuplaten kalliimmalla, kuluttomalla peruutusoikeudella), mutta jatkoin hintojen ja hotellien vertailua. Alkukesästä löysin Tripavisoria selaillessani Lord Balfourin, joka sattui silloin Booking.com’issa olemaan suhteellisen edullinen (parisataa taalaa edullisempi kuin varauksessa ollut hotelli) – eli eikun hotellivarausta muuttamaan… Kesän aikana jatkoin hinnan tarkkailua, ja kas: eräällä kerralla kun kävin katsomassa hintoja satuin näkemään Lord Balfourissa tarjoushinnan (edelleen Booking.com’issa) joka oli voimassaolevaa varaustamme 150 $ edullisempi. Samat päivät, sama huone, eli varausta muokkaamaan.
Hintavertailu siis kannatti, tosin tietenkin jossain kohtaa kannattaa myös siirtyä vertailemasta eri hotelleja seuraamaan vain valitsemansa hotellin hintakehitystä. Aika kun tunnetusti myös on rahaa, ja hotellien hakemiseen saa kulumaan vaikka kuinka paljon aikaa tahansa.

Huoneemme hintaan sisältyi mannermainen aamiainen sekä rantapyyhkeiden, -tuolien ja aurinkovarjojen käytön rannalla, joista jälkimmäisiä emme hyödyntäneet Miamin oleskelumme aikana. Aamiainen oli tosiaankin mannermainen, mutta hyvinhän päivä lähti käyntiin myös paahtoleivällä, bageleilla, croissanteilla, marmelaadilla, Philadelphialla, jogurtilla & myslillä sekä kahvilla ja tuoremehulla. Itse asiassa emme olleet alunperin huomanneet, että pakolliseen, paikan päällä maksettavaan ”resort fee”hen sisältyi aamiainen, mikä oli meille iloinen yllätys, koska emme ole ehkä niinkään tuhdin, amerikkalaistyylisen aamiaisen ystäviä.

Lord Balfour-hotellin suunnitelmissa on rakentaa sisäpihalle pieni uima-allas ja aurinkoterassi, samassa yhteydessä rakennetaan myös sauna ja höyrysauna. Hahmotelmakuvat löytyivät jo hotellin esitteestä, mutta tarkkaa aikataulua tälle emme nähneet.
Omaa ravintolaa ei hotellissa ole, mutta kadun toisella puolella sijaitsevan Sense Beach House-hotellin ravintola ”Local House” näytti melko viihtyisältä (erityisesti terassi). Viidessä minuutissa kävelee tosiaan myös keskelle Ocean Driven iltaelämän sykettä ja siellä olevaa ravintola- ja baaritarjontaa.

Muutama muu mielenkiintoinen hotellivaihtoehto osui myös silmään Art Deco-kierroksella, lisää näistä tulevassa postauksessa!

Miami South Beachillä pääsee muuten päiväsaikaan liikkumaan kätevästi ”SoBe Local Bus”illa joka kiertää kehälinjaa 12-20 minuutin välein ja maksaa 25 centtiä/matka.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

auli 30/12/2014 - 12:15 pm

Taidanpa varata lennot ja hotellin. Nyt olisi kohtuuhintainen paketti Ebookersilla Lufthansan lennoista ja tästä hotellista. Neljä yötä olisi tarkoitus Miamissa olla ja sitten lähteä viikoksi Karibialle. Kiitos tästä postauksesta 🙂

Vastaa
alex 30/12/2014 - 11:42 pm

Eipä kestä, kiva jos postauksesta oli hyötyä matkan suunnittelussa. Matkasuunnitelmat kuulostavat hyviltä.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet