Flybe jatkaa lentoaan - mutta jatkossa millä nimellä? Kuva: © Matkoilla-blogi

To Flybe or not to be…

by Alex | Matkoillablogi.fi

Juuri kun eilen Suomen matkailualan vuosikatsauksessani pohdin myäs Flyben tulevaisuutta saimme eilen hyvän uutisen, että Flybe Nordicin myynnissä olevan osuuden on ostamassa perinteikäs perheyritys Oy G.W. Sohlberg Ab (15% omistusosuus)  ja Staffpoint Holding Oy (45% omistusosuus). Konsortiossa Finnair jatkaisi edelleen osaomistajan 40% omistusosuudella.

G.W.Sohlberg on yli satavuotinen suomalainen perheyritys, jonka juuret ovat pakkausten valmistuksessa (valikoimissa ovat olleet mm. pelti- ja muovipakkaukset, maitotonkat ja peltikatot – monien keittiönlaatikossa on varmaankin ollut myös säilykepurkin avaaja, jossa on ollut merkki GWS…). Nykyään yritys toimii pääomasijoituksen parissa
Toinen uusista omistajista on henkilöstöalalla toimiva Staffpoint Holding Oy, jonka toimitusjohtajana löytyy matkailualan konkarinimiin kuuluva Mika Kiljunen. Tämä takaa myös sen, että uusilla omistajilla osaamista löytyy myös matkailualalta (etenkin näkemystä matkatoimistopuolelta). Mielenkiintoista on myös, että Staffpoint Holding Oy’stä G.W.Sohlberg-konserni omistaa n. 28%.

Kyseessä on ehdottomasti positiivinen uutinen, sillä näin pitkään jatkunut epävarma tilanne Flyben tulevaisuuden osalta sai päätöksen. Hienoa, että suomalainen pienempi lentoyhtiö jatkaa edelleen toimintaansa tärkeänä linkkinä Helsingin ja maakuntakenttien välillä. Pitkien etäisyyksien, harvaan asuttuna maana, Suomi tarvitsee myös tulevaisuudessa lentoliikennettä, sillä maakunnissakin on paljon maailmalle suuntavaa kansaa – niin työ- kuin lomamatkoillekin. Myös Finnairin osalta uutinen on positiivinen, sillä myös syöttöliikenteen pitää toimia, jotta Aasian-strategian toimisi käytännössä.

Nyt odotetaan vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää kaupalle, jonka jälkeen jännätään mikä ”uusvanhan” lentoyhtiön nimeksi tulee – Flybe’nähän yhtiö ei voi enää tulevaisuudessa lentää.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet