Kannen 14 keulassa sijaitseva Sky Observation Lounge toimi päiväsaikaan rauhallisena panoraamabaarina, illaksi tila muuntautui enemmänkin yökerhoksi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Tervetuloa kierrokselle: Celebrity Reflection esittelyssä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Miami oli siis jäämässä taakse, ja auringon laskiessa horisontin taakse olimme suuntamassa aavalle Atlantille, viikon kestävälle Itä-Karibian risteilylle. Mutta eipä mennä asioiden edelle, vaan palataanpa ensin laivaannousutunnelmiin

Aurinko on laskemassa Miamin taakse, risteily alkamassa ja suunnaksi Karibia. Kuva: © Matkoilla-blogi

Aurinko on laskemassa Miamin taakse, risteily alkamassa ja suunnaksi Karibia. Kuva: © Matkoilla-blogi

Laivaannousu sujui tosiaankin melko jouhevasti ja varsin kohtuullisella jonottamisella niin terminaalin turvatarkastuksessa, checkauksessa kuin laivaan nousussakin; sen tarkemmin kelloa katsomatta arvioisin että meillä kului ovelta laivaan max n. 40 minuuttia. Laukuthan jätetään jo terminaalin ulkopuolella kuljetettavaksi hyttiin, joten kevyellä pakkauksella oli mukava edetä.
Etenkin checkauksessa huomasi, että tulisimme olemaan viikon verran huippuunsa viritetyn lomailukoneiston hellässä huomassa – laskin että noin kolmenkymmenen lähtöselvitysvirkailijan rivi piti huolen siitä, ettei pitkiä jonoja päässyt syntymään. Osaltaan tähän vaikutti varmaankin myös varustamolta ennen lähtöä tullut viesti, jossa oli hyttikannen mukainen ”slottiaika” laivaannousua varten. Meillä ilmoitettu aika oli 11.30 – 12.00.

Heti laivaan noustuamme vastassa oli ensin toivottamassa tervetulleeksi käsidesin annosteluun erikoistunut miehistön jäsen, sen jälkeen turvatarkastus (SeaPass-kortin luku ja ”Dddingg”), jonka jälkeen saimmekin jo skumppalasin käteen. Tässä kohtaa tulikin sitten hetkeksi hieman ”entä-mitä-pitää-nyt-sitten-tehdä”-olo, koska hyttien siivous oli vielä kesken eikä näin ollen vielä päässyt katsomaan tulevan viikon ”kotia”. Tovin kuluttua kuitenkin havahduimme nauttimaan hetkestä, ja kihelmöivästä tunteesta ”…että nyt se alkaa – Risteily…”.

Olimme etukäteen varanneet neljän illallisen paketin laivan lisämaksullisiin erikoisravintoloihin, ja siksipä suuntasimmekin heti varamaan toivomillemme illoille paikat näihin ravintoloihin; paketin varauksen yhteydessä varataan nimittäin ainoastaan ensimmäisen illallisen päivä (ensimmäinen tai toinen ilta). Vaikka olimme nousseet laivaan melko aikaisin tuntui, että paikkoja oli vaikea saada ihan toivomusten mukaan varattua. Ehkä kyseessä oli vain varustamon viljelemä ”niukkuuden strategia”, jolla yritettiin ’hypettää’ erikoisravintoloita – mene ja tiedä. Käytännössä nimittäin kaikissa erikoisravintoloissa oli melko runsaasti vapaita paikkoja illastaessamme niissä. Tehtyämme pöytävarauksen istahdimme Ensemble Lounge-baariin (hieman hämyisempi, klubimainen tapaus, joka oli oikeastaan suosikkimme laivan baareista), ja koska muita matkustajia ei ollut juurikaan ko. baarissa juttelimme pitkän tovin tarjoilijan kanssa.

Melko pian kuulutettiinkin, että hyttien siivous oli päättynyt ja maltamattomina suunnistimmekin kohti hissiä ja oma, 11. kannen peräosassa sijainnutta hyttiämme (tai Stateroom’ia, joksi näköjään mieluummin USA’ssa hyttiä kutsutaan). Olimme varanneet hytin Concierge-luokasta (jota sitäkin oli sijainnista riippuen kolmea eri luokkaa C1, C2 ja C3). Ehdoton kriteeri meillä oli varatessa, että halusimme parvekkeellisen hytin, ja koska hintaero normaaliin, parvekkeelliseen Veranda-luokkaan oli meidän varatessa riteilymme loppujen lopuksi hyvin pieni päädyimme Conciergeen. Erot näiden kahden hyttityypin välillä ovat lähinnä sijainti sekä mm. Concierge-luokan hieman laajempi hyttipalvelumenu, hintaan sisältyvä tervetuloskumppa, tekstiilit sekä joitakin yksityiskohtia kylpyhuoneessa ja hytin varustelussa.
Hytti oli erittäin järkevästi suunniteltu ja tilankäyttö mielestäni optimoitu; itse hytin koko oli n. 18 m2 + n. 5 m2 parveke, jossa oli hyvin tilaa kahdelle nojatuolille + rahit sekä pienelle pyöreälle pöydälle. (Meillä Itämeren-liikenteen laivoissa normaali A-hytti on 9-11 m2, deluxe-hytti 12 m2.). Kylpyhuone oli suorastaan valtavan kokoinen ja säilytystilaa siellä oli myös siellä todella hyvin.

Risteilyä varatessahan valitaan samalla myös tietty hytti, ja huomasin surffaillessani suunniteeluvaiheessa eri keskustelupalstoja ( mm. Cruise Critic on melko hyvä), että tämä onkin ihan oma tieteensä johon saa kulumaan ihan niin paljon aikaa kun huvittaa (lue: halutessaan ihan järjettömän paljon aikaa). Kannattaa kuitenkin uhrata tähän jonkin verran aikaa ja harkita mm. seuraavia asioita:

  • mitä peremmällä jossain käytävällä hytti sijaitsee, sen vähemmän ”ohikulkuliikennettä” oven ulkopuolella on (toisaalta myös enemmän kävelyä)
  • hissien läheisyys (ihan hissikuilujen vieressä saattaa tulla ääntä hisseistä)
  • ylä- ja alapuolella mahdollisesti olevat ravintolat ja kansitilat (kansituolien siirtelyn mahd. äänet)
  • ylempänä laivassa merenkäynti tuntuu enemmän

Vaikka huomasin jo hyttiin tullessamme, että suoraan meidän ovea vastapäätä oli ovi ”henkilökunnan puolelle” tämä ei loppujen lopuksi häirinnyt ollenkaan (oli sikäli onnea, että ovi oli hiljainen) ja meidän hyttivalinta meni täysin nappiin.

Tervetuloa meille - Stateroom nro 1649, Concierge Class). Kuva: © Matkoilla-blogi

Tervetuloa meille – Stateroom nro 1649, Concierge Class). Kuva: © Matkoilla-blogi

Pakkohan parvekenäkymät oli heti käydä myös tarkistamassa - kelpasi! Taustalla South Beach. Kuva: © Matkoilla-blogi

Pakkohan parvekenäkymät oli heti käydä myös tarkistamassa – kelpasi! Taustalla South Beach. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kylpyhuone oli varsin tilava. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kylpyhuone oli varsin tilava. Kuva: © Matkoilla-blogi

Viimeistellyt yksityiskohdat ja harmooniset värit luovat ylellisyyden tuntua - varustamon mukaan sitä "Modern Luxurya". Kuva: © Matkoilla-blogi

Viimeistellyt yksityiskohdat ja harmooniset värit luovat ylellisyyden tuntua – varustamon mukaan sitä ”Modern Luxurya”. Kuva: © Matkoilla-blogi

Risteilyllelähdön tunnelmaa kohotti hytissä odottanut pullo kuohuvaa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Risteilyllelähdön tunnelmaa kohotti hytissä odottanut pullo kuohuvaa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hytissämme kävi myös esittäytymässä ”oma” hyttipalvelijamme Marta sekä hänen kollegansa Sam – erittäin mukavia ja iloisia kumpikin. Jaa, mutta hetkinen; miten tuo kello olikin jo niin paljon, että lounastarjoilu lopetettaisiin kohta? Kipi-kipi buffet-ravintolan suuntaan tutustumaan tarjontaan! Buffet-ravintolaan ja ruokailuun laivalla yleensäkin palataan edempänä erillisessä postauksessa.
Lopettellessamme ruokailuamme kuulutettiinkin jo että kaikille matkustajille pakollisen pelastusharjoituksen merkiksi soitettaisiin kohta aluksen hätäkelloja. Niinpä niiden soitua siirryimme loputtomalta tuntuvia portaita pitkin (kannen 14 ja 5 väliin mahtuu yllättävän monta porrasta!) omalle kokoontumisasemallemme, Blu-ravintolaan.

Eteenpäin, eteenpäin.... Kuva: © Matkoilla-blogi

Eteenpäin, eteenpäin…. Kuva: © Matkoilla-blogi

..."Please move forward…"., kaikki oman kokoontumisaseman, eli Muster Stationin suuntaan. Kuva: © Matkoilla-blogi

…”Please move forward…”., kaikki oman kokoontumisaseman, eli Muster Stationin suuntaan. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintolassa katsottiin puuduttavan monikielinen videoesitys laivan turvallisuudesta ja miten tulisi toimia mahdollisessa hätätilanteessa. Kovin paljon uutta ja meidän laivoistamme eroavaa ei tullut tilaisuudessa ilmi, mutta ilman muuta tärkeä asia ja tuli katsastettua kokoontumisasema ihan livenä. Check ja osallistumisesta ruksi listaan.

Lähtö lähestyi ja sitähän pitää tottakai seurata ulkokannelta. Ilmeisesti olimme sen verran tohkeissamme lähtöhetkestä, siihen liittyvästä positiivisesta jännityksestä & odotuksista tulevan risteilyn osalta, että emme huomanneet edes skumppalasia kohottaa ihanassa auringonpaisteessa kun ihailimme Miamin keskustan loitonevaa skylinea.

Ankkurit ylös ja goodbye for now Miami! Kuva: © Matkoilla-blogi

Ankkurit ylös ja goodbye for now Miami! Kuva: © Matkoilla-blogi

Miamin risteilysatamassa on lauantaisin käytössä taskuparkkeeraus. Kuva: © Matkoilla-blogi

Miamin risteilysatamassa on lauantaisin käytössä taskuparkkeeraus. Kuva: © Matkoilla-blogi

South Pointe Park. Kuva: © Matkoilla-blogi

South Pointe Park. Kuva: © Matkoilla-blogi

Miami South Beach Reflectionin kannelta. Kuva: © Matkoilla-blogi

Miami South Beach Reflectionin kannelta. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kannella tapasimme mukavan kalifornialaispariskunnan, jonka kanssa vierähti tovi jutellessa; vahinko kyllä emme heitä sen koommit nähneet laivalla viikona aikana – tämä kertoo hieman siitä, että Reflection on iso laiva (126.000 brt). Auringon painuessa pikkuhiljaa mailleen ja navakassa tuulessa ei ollut kovinkaan lämmin, joten siirryimme sisätiloihin ja takaisin hyttiin purkamaan loput tavaroistamme. Hytissä oli hyvin säilytystilaa ja se oli muutenkin erittäin järkevästi suunniteltu joten tavarat löysivät melko helpostikin omat paikkansa laatikoissa ja komeroissa.

Ja nyt pienelle kuvakierrokselle Reflectionin sisätiloihin – seuratkaa minua, olkaa hyvä!

Opasteet olivat selkeitä ja niitä oli riittävästi - eksymisen vaaraa ei ollut, vaikka laivalla etäisyydet melko pitkä olivatkin. Kuva: © Matkoilla-blogi

Opasteet olivat selkeitä ja niitä oli riittävästi – eksymisen vaaraa ei ollut, vaikka laivalla etäisyydet melko pitkä olivatkin. Kuva: © Matkoilla-blogi

Yksi suosikkipaikoistamme laivalla - Café al Bacio. Paitsi, että sieltä sai huomattavasti parempaa kahvia kuin missään muualla, myös leivonnaiset veivät kielen… . Kuva: © Matkoilla-blogi

Yksi suosikkipaikoistamme laivalla – Café al Bacio. Paitsi, että sieltä sai huomattavasti parempaa kahvia kuin missään muualla, myös leivonnaiset veivät kielen… . Kuva: © Matkoilla-blogi

Kannelta 3 kannelle 14 ulottuvaa, valoisaa Atrium-pihaa hallitsi aluksen nimikkoteos "Reflection", jossa elävä puu haijastaa itseään. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kannelta 3 kannelle 14 ulottuvaa, valoisaa Atrium-pihaa hallitsi aluksen nimikkoteos ”Reflection”. Kuva: © Matkoilla-blogi

Itseään peilaava puu. Kuva: © Matkoilla-blogi

Itseään peilaava puu. Kuva: © Matkoilla-blogi

Mr Purell tuli viikon aikana tutuksi - käsidesiä oli tarjolla melkein joka ovella ja nurkassa yleisissä tiloissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Mr. Purell tuli viikon aikana tutuksi – käsidesiä oli tarjolla melkein joka ovella ja nurkassa yleisissä tiloissa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Celebrityn Reflection-alus (kuten kaikki Solstice-luokan alukset) on kelluva taidegalleria. Kuva: © Matkoilla-blogi

Celebrityn Reflection-alus (kuten kaikki Solstice-luokan alukset) on kelluva taidegalleria. Kuva: © Matkoilla-blogi

Taideteoksi on kaikissa yleisissä tiloissa… . Kuva: © Matkoilla-blogi

Taideteoksia on kaikissa yleisissä tiloissa… . Kuva: © Matkoilla-blogi

 

…ja uutta näkemistä riittää taatusti koko risteilyn ajan. Kuva: © Matkoilla-blogi

…ja uutta näkemistä riittää taatusti koko risteilyn ajan. Kuva: © Matkoilla-blogi

Yhteistä monelle teokselle on tyylien ja materiaalien yhdistely… . Kuva: © Matkoilla-blogi

Yhteistä monelle teokselle on tyylien ja materiaalien yhdistely… . Kuva: © Matkoilla-blogi

…tai runsas värienkäyttö . Kuva: © Matkoilla-blogi

…tai runsas värienkäyttö . Kuva: © Matkoilla-blogi

Unikko? Kuva: © Matkoilla-blogi

Unikko? Kuva: © Matkoilla-blogi

Tilataidetta. Kuva: © Matkoilla-blogi

Tilataidetta. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kirjasto. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kirjasto. Kuva: © Matkoilla-blogi

Martini Bar - jos Martini ei kuulu suosikkeihin on truha vaivautua.... Kuva: © Matkoilla-blogi

Martini Bar – jos Martini ei kuulu suosikkeihin on turha vaivautua…. Kuva: © Matkoilla-blogi

Daiquiri ennen illallista, Ensemble Loungen rauhallisessa tunnelmassa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Daiquiri ennen illallista, Ensemble Loungen rauhallisessa tunnelmassa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kannen 14 keulassa sijaitseva Sky Observation Lounge toimi päiväsaikaan rauhallisena panoraamabaarina, illaksi tila muuntautui enemmänkin yökerhoksi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kannen 14 keulassa sijaitseva Sky Observation Lounge toimi päiväsaikaan rauhallisena panoraamabaarina, illaksi tila muuntautui enemmänkin yökerhoksi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Mikäli haluat tutustua alukseen tarkemmin löydät tästä aluksen kansikartat.

Tuulen yltyessä nautimme ensimmäisen illallisemme laivan pääravintolassa (”Main Dining Roomissa”) sähkötuikkujen loisteessa. Olimme valinneet ”Select Dining”-vaihtoehdon ruokailujamme varten, mikä tarkoitti ettei meillä ollut vakituista pöytää tai illallisaikaa (eikä myöskään vakituista pöytäseuraa). Tässä vaihtoehdossa saa varautua odottamaan vapaata pöytää jonkin aikaa (etenkin jos haluaa istua kahden hengen pöydässä); me odotimme max 15 minuuttia, ja odotusajaksi annettiin ravintolan ovelta mukaan hakulaite joka pärisi pöydän vapauduttua.

Seuraava päivä vietettiinkin kokonaisuudessaan merellä laivan kyntäessä aaltoja kohti Puerto Ricoa ja ensimmäistä kohdesatamaamme, San Juania.
Reflectionin ulkokansiin ja -tiloihin, ravintola- ja viihdetarjontaan sekä kohdesatamiin tutustutaan tulevissa postauksessa, joten ”stay tuned”…

Ensimmäisen meripäivänä tuuli oli melko navakkaa ja nostatti jonkin verran maininkia. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ensimmäisen meripäivänä tuuli oli melko navakkaa ja nostatti jonkin verran maininkia. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

10 kommenttia

Kthetraveller 10/01/2015 - 5:15 pm

Oi ja voi! Sinäkin sitten liityit meidän Karibianristeilijöiden joukkoon 🙂 Eikös ollutkin mahtava tapa matkustaa? Ja tuo parvekehytti on kyllä niin mukava!

Vastaa
alex 11/01/2015 - 2:15 pm

Juu – ja ei voi kieltää, etteikö erinäisille blogipostauksilla täällä Rantapallossa olisi ollut osuutta asiaan! 😉
Ilman muuta ikimuistettava reissu, ja tuo parveke on kyllä mielestäni ehdoton ’must’.

Vastaa
Maarit Johanna 10/01/2015 - 5:55 pm

Yhä useammat bloggaajat ovat käyneet Karibian risteilyillä. En vain koskaan kyllästy lukemaan näitä postauksia. Niin upea hytti teillä ja tuo laiva on vielä valtavampi kuin kuvittelin!

Vastaa
alex 11/01/2015 - 2:18 pm

Kiva kun tykkäsit, lisää tulossa…
Hytti ja laiva olivat todellakin upeita verrattuna useimpaan lähivesien laivaan. Kokoa Reflectionilla oli todellakin (vaikkei ole läheskään suurimpia laivoja); vertailun vuoksi esim. Viking Grace on kooltaan 57.600 brt…

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26/02/2015 - 8:31 am

Päädyin tuon aiemmin kommentoimani postauksen kautta nyt tähänkin :). Ja hyvä linja jatkuu!
En vielä ole ehtinyt tutkia tarkemmin, joten ehkä oletkin puhunut tästä, mutta oletko kenties tekemässä jonkinlaista budjettikatsausta? Ymmärrän, että monet bloggaajat eivät halua tehdä sitä, mutta ainakin itseäni se kiinnostaisi erityisen paljon, koska tuntuu, että risteilyiden hinnat vaihtelevat aivan kamalasti riippuen niin monesta asiasta. Budjettitiedoista olisi varmasti hyötyä :).

Vastaa
alex 26/02/2015 - 5:35 pm

Yritetään pitää linja! 🙂
En ole matkabudjeteista aikaisemmin tehnyt postauksia, mutta laitetaan risteilyn osalta harkintaan mahdollinen budjettikatsaus. Totta on, että hinnat voivat vaihdella melkoisesti ja monet tekijät vaiuttivat siihen. Oman vertailukokemukseni mukaan risteilyjen osalta tässäkin pätevät pitkälti samat lainalaisuudet kuin esim. lennoissa; mitä aikaisemmin varaa, sen parempi hinta ja/tai muut kaupanpäälliset.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26/02/2015 - 6:41 pm

Kiitos, että harkitset asiaa :). Ja ymmärrän kyllä, jos päätät kuitenkin olla tekemättä sitä, koska siihenkin on tietysti syynsä. Risteilyt vaan tuntuu olevan aivan oma maailmansa kaiken suhteen :P.

Vastaa
alex 26/02/2015 - 7:23 pm

Juu, täytyy myöntää, että oma mielenkiintoinen maailmansa on. Siinäkin mielessä mielenkiintoinen ala matkailusta, että lienee tällä hetkellä nopeimmin kasvavia lomatyyppejä maailmanlaajuisesti.

Vastaa
Kossu 17/01/2017 - 12:42 pm

Vaikka ketju onkin jo iäkäs, niin laitanpa tähän oman näkökantani. Olin nimittäin 2016 marras- joulukuun vaihteessa samaisella aluksella Karibian- risteilyllä. Risteilyihin ei suinkaan päde sama kuin lentoihin. Risteilyn hintaan tuli nimittäin marraskuun alussa melkoinen pudotus, joka oli suuruudeltaan n 500 dollaria concierge- luokan hytin kyseessäollen. Laiva oli sitten lähtiessä kuotenkin aivan täynnä. Tästä oppineena teen jatkossa niin, että ostan lennot jo hyvissä ajoin ja jätän risteilyn hankkimisen melko viimehetkeen. Tämä pelaa ainakin marraskuun risteilyihin nähden, koska ajankohta ei ole sesonkiaikaa.

Vastaa
alex 24/01/2017 - 4:26 pm

Kiitti kommentista Kossu!
Jo, voihan toki näinkin mennä – hinnoittelu kun on nykyään matkailualalla kauttaaltaan enemmän tai vähemmän kelluva. Näin toimimalla voi toki napata hyvänkin tarjouksen, mutta samalla ei myöskään voi olla varma pääsevänsä juuri haluamalleen laivalle/reitille/hyttiluokkaan. Kuten aina varauksia tehtäessä punnittava hyödyt vs. haitat.
Mitä pidit Celebrityn Reflectionista?

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet