#IGTT: Risteilyfiiliksissä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Lokakuun Instagram Travel Thursday teema oli vapaa, ja itse valitsin siksi syksyn alkavaa pimeyttä piristämään aurinkoisia Instagram-otoksia Karibialta teemalla ”Risteilyfiiliksissä”.

Teimme syksyllä 2014 viikon mittaisen Itäisen Karibian risteilyn Celebrity Reflectionilla. Risteily matkustusmuotona oli kiinnostanut jo kauan, ei vähiten siksi että laivat ovat aina kiinnostaneet mutta myös koska tämä  lienee tällä hetkellä matkailuteollisuuden nopeiten kasvavia aloja.
Miamista lähtenyt risteily kävi viikon aikana kolmessa satamassa, Puerto Ricon San Juanissa, St Thomasin Charlotte Amaliessä sekä St Maartenin Philipsburgissa.

Yksi risteilyn ikimuistoisista hetkistä oli ehdottomasti lähtö Miamin risteilysatamasta, eli ensimmäinen sail-away. Edessä viikko isolla risteilylaivalla – tulisiko laivalla viihtymään ja tuntemaan olonsa kotoisaksi? Vahva tunne oli jo silloin, että näin olisi…

https://www.instagram.com/p/-yEzd2xUKS/?taken-by=matkoillablogi

Matka alkoi puolellatoista meripäivällä, mutta aluksen ohjelmatarjonta piti huolen siitä ettei aika tullut pitkäksi. Oma suosikki oli ehkä kuitenkin mahdollisuus nauttia aavoista merimaisemiata laivan aurinkokansilla.

https://www.instagram.com/p/-03PQHRUBA/?taken-by=matkoillablogi

Laivan päiväohjelmaa rytmittivät myös ruokailut, ja sekä ravintoloiden että ruoan määrä pitivät huolen siitä, ettei nälkä päässyt yllättämään – pikemminkin ähky. Siksi kannattaakin tehdä tietoinen valinta siitä, ettei kaikilla aterioilla syö ihan hirveän tukevasti, jottei tukala olo yllätä.
Risteilyn perushintaan sisältyy ihan tarpeeksi ruokaa suhteen, mutta olimme silti varanneet myös paketin, joka sisälsi neljä illallista laivan erikoisravintoloissa.

https://www.instagram.com/p/_FgT0sxUL5/?taken-by=matkoillablogi

Meille (kuten varmaan useimmille muillekin) kiinteäksi osaksi iltaohjelmaa muodostui showesitys laivan teatterissa. Itse yllätyin positiivisesti sekä ohjelman tasosta että vaihtelevuudesta.

https://www.instagram.com/p/-13FvsxUCd/?taken-by=matkoillablogi

Risteilyn ehkä parhaimpiin puoliin kuuluu, että joka aamu saavutaan (meripäiviä tietenkin lukuunottamatta) uuteen satamaan: aina oli yhtä jännitävää astua parvekkeelle katsomaan minkälaisissa maisemissa päivän saisi viettää!

https://www.instagram.com/p/–3huhxUED/?taken-by=matkoillablogi

 

https://www.instagram.com/p/_Cbqy2xUD2/?taken-by=matkoillablogi

Risteilyn ensimmäinen satama oli Puerto Rico ja San Juan, joka on tunnettu vanhan kaupungin värikkäistä taloista. Saavuimme San Juaniin iltapäivällä ja lähtö oli vata myöhään illalla, joten päätimme laivan sijasta nauttia illallisen kaupungilla. Tällaisi pysähdyksiä olisimme kaivanneet enemmänkin, sillä ilta oli varsin ikimuistoinen hämärän laskeutuessa vanhankaupungin kujille.

https://www.instagram.com/p/-6PO-gRUBe/?taken-by=matkoillablogi

Seuraavana aamuna saavuimme St Thomasin saarelle, jonka pääkaupungissa Charlotte Amaliessä näkyi vielä mm. kadunnimissä siirtomaahistoria – saari on aikoinaan ollut Tanskan siirtomaa. Charlotte Amaliessa näkyi myös risteilyturismin ikävämpi puoli, sillä kaupungin keskustassa ei juurikaan ollut muuta kuin jalokivi-, kello- ja taxfree-liikkeitä, jotka yrittivät kilpaa houkutella risteilijöiden matkustajia tarjouksillaan. Tästä syystä St Thomasista jäi jotenkin hieman pliisu kuva, vaikkakin näkymät Paradise Pointin näköalapaikalta olivat upeat.

https://www.instagram.com/p/-_1cdmRUFP/?taken-by=matkoillablogi

Viimeinen kohteemme oli Ranskan ja Hollannin jakama saari St Maarten, joka on ehkä kuuluisin lentokentän kupeessa sijaitsevasta Maho Beach -rannasta. Tottakai meidänkin oli päästävä käymään siellä, ja vaikkakaan jumboja ei rannalle käydessämme laskeutunut myös Airbusin laskeutuminen ja MD-82’n lähtö olivat vaikuttavia.

https://www.instagram.com/p/_BygkURUFn/?taken-by=matkoillablogi

Tätä postausta kirjoittaessa on pakko myöntää, että risteilykuume nousi itsellä taas asteella; ehkäpä jossain vaiheessa taas uusiksi…

Oletko risteillyt Karibialla? Jos et – onko risteily bucketlistillä?

Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda

Pssst: Matkoillablogin Instagram löytyy osoitteessa @matkoillablogi – ota seurantaan jos et jo seuraa!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

12 kommenttia

Terhi | Vagabondablogi.fi 06/10/2018 - 5:08 pm

En ole risteilly Karibialla, mutta onhan se ilman muuta joskus koettava! Ikävää, jos risteilyt ovat muuttaneet paikan pelkäksi turisteille suunnatuksi kauppakeskittymäksi, niin kuin Charlotte Amaliessa. Sen vähän ajan mitä maissa ollaan, haluaisin minä ainakin nähdä mahdollisimman paljon aitoa elämää… Mutta hienon näköalapaikan sentään löysitte! 🙂

Vastaa
alex 07/10/2018 - 10:27 pm

Kiitti kommentista, Terhi! Suosittelen kokeilemaan – vain sillä tavalla voi arvioida miten risteily matkustusmuotona sopii omiin mieltymyksiin. Tokihan aina on myös hieman itsestä kiinni; aina kun voi myös valita mihin suuntaa, sillä ainahan löytyy myös sitä aitoa elämää jos sen haluaa nähdä.
Charlotte Amalien näköalapaikka oli kieltämättä melko hieno.

Vastaa
Travelloverin Annika 06/10/2018 - 10:51 pm

Olen risteilyfani. Muutaman kerran olen ollut Karibialla, kerran ajellut Yhdysvaltain länsirannikolta Panaman kanavan poikki Karibian puolelle. Ensimmäinen risteilyni on ollut jo varmaan 15 vuotta sitten läntisessä Afrikassa. Risteilyt ovat ihanan helppoja tapoja nähdä paljon uusia paikkoja ja elellä leppoisaa merielämää.

Vastaa
alex 08/10/2018 - 10:23 pm

Kiitti kommentista Annika! ”Vaivattomuus” kuvaa hyvin risteilyä.
Mistä varustamoista on kokemusta?

Vastaa
Heidi/Thaimaanrannan maalarit 08/10/2018 - 4:24 pm

Mä en ole koskaan ajatellut, että lähtisin risteilylle, mutta kun näitä juttuja eri blogeista on lukenut, niin kyllähän se mielenkiinto on herännyt.

Upeissa maisemissa pääsitte todellakin risteilemään. Onko nuo risteilyt kovinkin kalliita?

Vastaa
alex 08/10/2018 - 10:30 pm

Kiitti kommentista Heidi!
Maisemat olivat kyllä kieltämättä ihan mukiinmeneviä. Hinnat voivat vaihdella paljonkin vuodenajasta, reitistä, varustamosta, laivasta ja hyttiluokasta riippuen. Kun ottaa huomioon, että laivalla sisältyy täysihoito risteilyssä hinta on mielestäni varsin kilpailukykyinen päivähinnaltaan, mutta toki lisäpalvelut, retket, maksulliset aktiviteetit yms. voivat nostaa hintaa.

Vastaa
sari/matkalla lähelle tai kauas 10/10/2018 - 8:17 pm

En ole risteillyt vielä mutta ehkäpä joskus. Tosin juuri se, että laivat ovat niin vähän aikaa yhdessä paikassa hämää ja se, että jotkut pysähdykset on vain turisteja varten. Ei siis aitoja kohteita. Mutta hytillinen hyttiristeily tuntuisi todelliselta lomalta.

Vastaa
alex 14/10/2018 - 8:56 pm

Suosittelen kokeilemaan, risteily on mainio tapa matkusta. Pysähdysten pituus satamissa vaihtelee, mutta useimmiten on kuitenkin suhteellisen pitkä päivä kohteessa. Risteilyteollisuus on tänä päivän todellinen volyymibusiness. Silloin haittapuolena on väistämättä, että monet satamista ovat hyvinkin pitkälti matkailun ympärille rakennettuja, eikä aitoutta niistä ole aina helppo löytää.
Kiitti kommentista Sari!

Vastaa
Paula - Viinilaakson viemää 11/10/2018 - 9:20 pm

Ihania kuvia! Meillä on vielä Karibian risteily haaveissa. Varmasti kunhan nuorin neiti tulee ikään jolloin alkaa saamaan irti jotain lasten clubeista joita laivat tarjoaa, buukkaamme risteilyn oitis. Maltan tuskin odottaa!

Vastaa
alex 14/10/2018 - 8:58 pm

Kiitti Paula!
Monilla risteilyvarustamoilla on eri klubit eri-ikäisille lapsille. Kannattaa verrata eri varustamoiden tarjontaa lapsiperheille aktiviteettien osalta – mieluinen vaihtoehto löytyy varmaankin.

Vastaa
lena / london and beyond 14/10/2018 - 7:11 pm

Moi Alex, huomasin juuri kommenttisi taannoisessa #matkachat-postauksessa. Olen selkeästi ollut liikaa matkalla, kun nyt vasta huomasin! Pahoittelu myöhästyneestä vastauksesta, tosi kiva kun olet aina mukana chattaamassa. 🙂

Ps. olin ekaa kertaa risteilemässä isolla aluksella Välimerellä nyt keväällä, ja olihan se kokemus! Vau, suuri alus ja kaikki mitä siellä on, miten se toimii, ja ne uudet kohteet. Parveke oli aivan ihana juttu, ja siellä olisi kyllä nautiskellut maisemista pidempäänkin.

Vastaa
alex 14/10/2018 - 9:06 pm

Moikka Lena!
Eipä mitä – matkalla olohan on ihan mainio syy! 🙂
Joo, luinkin sinun kokemukset Välimeren risteilystä – isoissa aluksissa on sitä jotakin! Parvekemaisemissa myös…

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet