Terveisiä Celebrity Edgeltä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Viikko sitten palasimme takaisin Suomeen ison meren takaa, jossa vietimme viikon Celebrity Edgen Läntisen Karibian neitsytristeilyllä.

Tällä kertaa olimme reilun viikon matkassa; vietimme ensin pari yötä Fort Lauderdalessa, josta Celebrity Edge suuntasi viikoksi läntisen Karibian reitille Key Westiin, Cozumelille, Costa Mayalle ja Grand Caymanille.

Finnairin suora lento Miamiin mennen tullen olisi tietysti ollut optimaalisin vaihtoehto, mutta koska lentopäivät eivät sopineet suunnitelmiime päädyimme tällä kertaa lentämään Lontoon kautta molempiin suuntiin. Menomatkan taitoimme Finnair-British Airways -yhdistelmällä ja paluu American Airlines-British Airways -yhdistlemällä; lisää lennoista edempänä erillisessä postauksessa.

Risteilyn reitti ei ehkä olisi ollut ykkösvalintamme muuten, sitä vastoin risteilymaailmassa paljon huomiota herättänyt uutuuslaiva Celebrity Edge oli. Toisaalta hyvä näin, sillä muuten nämä kohteet olisivat saattaneet meiltä käymättä.

Celebrity Cruises on tunnettu siitä, että aluksilla on panostettu taiteeseen: julkisissa tiloissa on mittavat nykytaiteen kokoelmat, johon kuuluu niin valokuvataidetta,veistoksia kuin installaatioitakin. Lisäksi monet aluksen kiinteistäkin rakennelmista ovat itsessään varsinaisia taideteoksia. Ja kaunis kuin koruhan alus on,vai mitä sanotte alla olevista makupaloista?

Grand Plaza – avara, kolmikerroksinen tila on laivan iltaelämän keskus. Kauniina katseenvangitsijana on Martini Barin yläpuolella kohoava upea valoteos.

Resort Deck-aurinkokansi uima-altaineen vaihtaa tunnelmaa valoteosten värien mukaan vuorokaudenajan mukaan.

Tunnelmia laivalta olette voineet jo matkan aikana seurata Insta Storyn muodossa, mutta lisää on luvassa täällä blogissa – kuvia on muistikortilla paljon ja tarinaa on luvassa mm. Edgen ravintoloista, laivan erikoisuuksista sekä risteilyreittimme kohteista.

Hytin valintaan kannattaa risteilyllä kiinnittää huomiota (tämän osalta huomioitavista seikoista on Passionate Traveller-blogin Kirsi myös kirjoittanut erinomaisen postauksen joka kannattaa lukea).

Hytiksi olimme valinneet Sunset Veranda-luokan hytin, eli hytin jossa näköala perään varsin reilunkokoiselta parvekkeelta. Tämän hyttiluokan sijainnilla voi olla joitakin haittapuolia, mutta me olimme enemmän kuin tyytyväisiä hyttivalinnan osalta. Skandinaavisen harmoonisesti sisustetusta hytistä on tulossa myös erillinen postaus.

Kaikenkaikkiaan vietimme ihanan viikon upealla aluksella Karibian auringon alla – Celebrity Edge, toivottavasti tapaamme uudelleen!

Saako Suomen talvi (niin hieno kun se onkin) sinutkin välillä haaveilemaan auringosta, turkoosista merestä ja palmurannoista?

Tämä postaus on ensimmäinen sarjassa Celebrity Edgen Läntisen Karibian neitsytristeilyltä.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Kthetraveller 05/02/2019 - 11:14 pm

Voi että. Elämän kiireiden myötä bongasin nämä Celebrity Edge -kirjoitukset vasta nyt! Aivan upea laivahan tuo on ja toivottavasti hinnat palautuvat vielä semmoiseksi, että tuonnekin olis mahis vielä päästä. Nyt on pikkuisen suolaisia nuo hinnat.

Anyway, palailen toiseen postaukseesi huomenna, sillä nyt on kyllä ruvettava nukkumaan.

Vastaa
alex 06/02/2019 - 8:18 am

Eipä hätää, täällähän nuo pysyvät…ja lisää tulossa, jahka nuo elämän kiireet täällä päässä antavat myöden. Totta on että Edge on tällä hetkellä melko arvokas, mutta lienee melko yleinen ilmiö uusien laivojen kohdalla?

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet