Praha – 3+1 ravintolavinkkiä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Meidän matkoillamme ruokailu mudostaa aina oleellisen osan matkakokemuksesta, ja niin myös viime kesän Prahan matkalla. Tässä neljä ravintolavinkkiä perinneruoasta purilaisten kautta fine diningiin.

Restaurace Nostalgie

(Rybná 650/3, Staré Město)

Ensimmäisen illan ravintolaksi valikoitui hieman puolivahingossa  muutaman korttelin päässä Vanhankaupungin aukiolta sijaitseva ravintola Nostalgie. Olimme lähteneet kävelemään hotellilta etsimään illallispaikkaa, ja hieman hiljaisemmalla sivukadulla vastaan tullut pikkuravintola näytti sisätilojen ja ruokalistan suhteen mukiinmenevältå, joten astelimme sen enempää empimättä peremmälle. Koska alkukesän ilta oli ihanan lämmin päädyimme sisäpihan rauhaisan terassin puolelle; kylmemmällä ilmalla sisätilat tarjoavat puolestaan viihtyisät ja perinteikkäät puitteet, inspiraatiota sisustukseen on haettu elokuvahistoriasta.

Ruokalista oli monipuolinen ja edustettuna oli myös perinteinen (lue: tukevanpuoleinen), itä-eurooppalainen keittiö knöödeleineen. Alkuun jaoimme kuitenkin raikkaan ja runsaan kasvissalaatin ja pääruoaksi valitsin varsin maittavan sienirisoton. Jaettu alkusalaatti, kaksi pääruokaa, jaettu jälkiruoka sekä oluet, vesi ja espressot kustansivat maltilliset 1100 CZK (~44 EUR).

Ravintolan palvelu oli mutkatonta ja ystävällistä, joskin ruokailumme loppua kohden hieman hitaanpuoleista. Jälkeenpäin katselin Tripadvisorista, että ravintola oli sijoittunut verrattain hyvin Prahan ravintoloiden joukossa, sijalle 314 / 4984.

 

Next Door by Imperial

(Zlatnicka 3, Prague 1)

Hotel Cosmopolitanin ravintola Next Door by Imperial on vastapäisen Cafe Imperialin sisarravintola – siitä myös nimi. Ravintolan menusta vastaa keittiöpäällikkö Zdenek Pohlreich, paikallinen julkkiskokki, joka on luonut uraa niin TV-kokkina, kirjailijana kuin kokkikurssien järjestäjänäkin. Niinpä ravintola on erittäin suosittu ja pöytä pitää ehdottomasti varata etukäteen.

Kyseessä ei ole missään nimessä mikään tyypillinen hotelliravintola sanan negatiivisessa mielessä. Ravintola luonnehtii itsensä moderniksi tsekkiläiseksi bistroksi – väittämä, jonka voi hyvin allekirjoittaa.

Vanhassa rakennuksessa sijaitseva ravintola on jaettu kolmeen saliin: avokeittiön vieressä lasikaton alla sijaitsevaan saliin, upeiden kattomaalausten alla sijaitsevaan keskisaliin sekä kadun puolella, upean kakkuvitriiniseinän erottamaan saliin. Me ruokailimme lasikaton alla olevassa osassa, jossa pieni miinus on verrattain korkea äänentaso. Todennäköisesti sama ongelma on toisessakin salissa, korkean katon upeiden kattomaalausten alla. Tämän pienen haitan kompensoivat kuitenkin enemmän kuin hyvin erinomainen ruoka, palvelu ja kauniit ravintolatilat. Keittiöhenkilökunnan työskentelyä avokeittiössä oli mielenkiintoista seurata, ja me ihastelimme erityisesti kondiittorin taidokasta työskentelyä täytekakkujen parissa (ravintola on näistä erityisen tunnettu).

Ruoka oli kauttaaltaan erinomaista ja makuyhdistelmät loistavia. Etenkin pääruoka-annosten kananpoika ja naudanfile ansaitsevat erityismaininnat kuten myös jälkiruoat.

Palvelu oli ystävällistä, asiantuntevaa ja huomaavaista olematta kuitenkaan vaivaannuttavaa kuten joskus tasokkaissa ravintoloissa.
Tripadvisor rankkaa ravintolan melko korkealle Prahan ravintoloiden joukossa, sijalle 104 / 4984. Illallinen alku-, pää- ja jälkiruokineen (sis. sekä aperitiivit, viinilasilliset, veden ja espressot) kustansi tasoon nähden erittäin kohtuulliset 2.698 CZK (~ 106 EUR).

Ravintola Next Door by Imperial toimii aamuisin Hotel Cosmopolitanin (mitä mainioimpana) aamiaisravintolana.

 

Tom´s Burger

(Anny Letenské 916/16,  Praha 2-Vinohrady)

Kaupungilla kävellessä lounaan tai kevyen (?) välipalan tarve iskee joskus, ja meillä tämä tarkoittaa toisinaan hampurilaista. Tom’s Burger on pieni, neljän prahalainen hampurilaisravintoloiden ketju. Me poikkesimme Vinohradyn kaupunginosan Tom’s Burger Máneska-ravintolaan.

Ravintola sijaitsee jugendtalon kivijalassa ja sisustus on melko askeettinen (kuten hampurilaisravintolassa voi odottaakin) mutta tila on kodikkaan tuntuinen. Asuintalon pienen, suojaisan sisäpihan terassin penkeille oli kävelykierroksen lomassa mukava istahtaa nauttimaan erinomaiset välipalapurilaiset; keski-eurooppalaiseen tapaan tilaus hoidettiin tietenkin pöydässä.

Hampurilaiset olivat erinomaiset maultaan ja olut kylmää: lasku 319 CZK (~ 12 EUR) sisältäen kaksi tuoppia kestää erinomaisesti vertailun.

 

Café ImperiaL

(Na Poříčí 15, Praha 1)

Klassinen Grand Cafe-tyylinen ravintola Café Imperial on houkutellut vieraita jo yli sadan vuoden ajan, vieraiden joukosta löytyvät mm. Franz Kafka ja Tsekkoslovakian ensimmäinen presidentti Masaryk. Uskomattoman kauniit Art Deco-tyyliset, vuodelta 1914 peräisin olevat kaakelikoristeet seinissä (päätyseinä tämän postauksen pääkuvassa) ja katoissa saavat haukkomaan henkeä – täällä ollaan selkeästi noudatettu periaatetta ”enempi on parempi”.

Toisen maailmansodan aikana hotelli oli saksalaisten suosima ja siten suosio paikallisten keskuudessa hiipui. Vuodesta 1948 Imperial oli ammattiliittojen hotellikäytössä, jossa se säilyi aina 1980-luvulle asti ennenkuin hotellitoiminta väliaikaisesti keskeytyi. Vuonna 2007 ravintola ja hotelli avattiin uudestaan mittavan peruskorjauksen jäljltä entisessä loistossaan.

Illastimme yhtenä iltana Café Imperialissa. Ruokalista noudatti Grand Café-tyyppistä menua, jossa ruokalajien kirjo on laaja, Ruoka oli hyvää; syömäni wieninleike oli loistavasti leivitetty ja kokoa oli enemmän kuin riittävästi. Palvelu oli hienostunutta ja pitkiin, valkoisiin essuihin pukeutuneet tarjoilijat saivat aikaan tunteen aikamatkailusta menneeseen maailmaan.

Myös Café Imperial kuuluu Zdenek Pohlreichin ravintola-imperiumiin ja Tripadvisor rankkaa ravintolan Prahassa tällä hetkellä sijalle 131 / 4984. Kahden hengen alku- ja pääruoat sekä vesi, viinilasilliset ja jälkiruokaespressot kustansivat varsin kohtuulliset 1.594 CZK ( ~63 EUR).

Pistäydyimme myös yhtenä iltapäivänä ravintolassa viinilasillisella: Cosmopolitan-hotellissamme kun ei varsinaista baaria ollut, tämän virkaa toimittaa mainiosti kadun toisella puolella sijaitseva Café Imperial. Ravintolaan katetaan myös joka aamu aamiaisbuffet, jonne ovat tervetulleita myös muut kuin Imperial-hotellin asiakkaat.
Vaikka et menisikään ruokailemaan Café Imperialiin, suosittelen pistäytymään vaikkapa viinilasilliselle ihailemaan upeaa ravintolatilaa. Illallisaikaan pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin.

Minkä näistä ravintoloista sinä valitsisit? Onko sinulla ravintolavinkkejä Prahassa – vinkkaa tai linkkaa kommenttiboksissa!


Kaikki Prahan matkamme postaukset löytyvät Praha-tagin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet