Oletteko joskus tunteneet matkatessanne Suomemme maanteillä samanlaista turhautumista kuin minäkin kahvihampaan kolottaessa? Tarkoitan sitä tunnetta, kun tekisi mieli poiketa mukavaan kahvipaikkaan, jossa olisi kotoinen tunnelma, ystävällinen ja yksilöllinen palvelu ja mikä ehkä tärkeintä: kotonaleivotun makuista, hyvää kahvileipää vahvan hyvän kahvin seuraksi. Haastankin teidät nyt, arvon bloginpitäjät kertomaan omat vinkkinne parhaista taukopaikoista teiden varsilla Suomessa.

Puhuin turhautumisesta, sillä usein tuntuu että aabeecee-tiesmitähoveja-simpukoita on kolmetoista tusinassa, ts. liiaksikin teidemme varsilla. Sitä vastoin perinteiset kahvipaikat (tiedätte nämä positiivisessa mielessä vanhanajan ”huoltamon baarit”), joilla oli omat erityispiirteensä ja sielunsa ovat meillä katoavaa kansanperinnettä. Väitän, että jotakin arvokasta on katoamassa maanteiden varsein kulttuurista kun kaikki taukopaikat muuttuvat vähitellen persoonattomiksi, samanlaisiksi ”kahvitehtaiksi”, joissa tietää jo ovesta sisään astuessaan, ettei kahvilalinjaston vitriinistä löydy yllätyksiä – suuntaan eikä toiseen.

Haastankin teidät nyt, arvon bloginpitäjät kertomaan omat vinkkinne parhaista taukopaikoista teiden varsilla Suomessa.

Aloitan listauksen kahdella (omasta mielestäni) ilahduttavalla poikkeuksella teidemme varsilla.

Juustoportti Jalasjärvellä. Kuva lainattu Juustoportin FB-sivulta

Juustoportti Jalasjärvellä. Kuva lainattu Juustoportin FB-sivulta

Ensimmäinen niistä oli tämänkesäisen automatkamme varrelle osunut Juustoportti Jalasjärvellä. Taukopaikka on varmaankin jo monien tiedossa, mutta ansaitsee silti maininnan. Vaikkakin kyseessä on melko iso ”laitos”, jossa kahvila-ravintolan lisäksi on niin juusto- & elintarvikemyymälä kuin vaate- ja sisustusliikkeitä Juustoportissa on mielestäni onnistuttu säilyttämään perheyrityksen parhaat puolet: Ruoka on maistuvaa (etenkin kotiruokabuffet on iloinen poikkeus muihin vastaaviin) ja kahvilapuolen valikoima raikkaan erilaista. Paikan koko ei tällä kertaa ole negatiivinen asia – iso kun voi olla tehokasta olematta silti persoonatonta.

Toinen kahvipaikkavinkki on vanhan ykköstien varrella sijainnut Ykköspesä, joka on uuden Helsinki-Turku -moottoritien valmistuttua muuttanut moottoritien varteen (Helsinkiin päin vievän tien puolelle, Haukkalammen kohdalla) uusiin tiloihin. Vanhaa kahvilaa Suomusjärven keskustassa on ikävä (etenkin sen hyvinkin retrohenkistä sisustusta), mutta onneksi sämpylät ovat edelleenkin yhtä muhkeasti täytettyjä ja korvapuustit yhtä kanelisia kuin ennenkin. Miinuspuolena uudessa paikassa on kieltämättä, että sijainti mahdollistaa pysähtymisen ainoastaan matkalla Helsinkiin päin.

Laittakaapa tulemaan omat vinkkinne Suomen parhaista taukopaikoista – joko kommenttikenttään tai postauksena omiin blogeihiinne (linkatkaa mielellään myös täällä  kommenttikentässä!) ja kertokaa miksi paikka mielestänne kuuluu Suomen kärkikastiin!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet