Standard-huone. Kuva: Hotel Lohspeicher

Home away from home: Hotel Lohspeicher Cochemissa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Pitkästä aikaa taas postaus sarjassa ’Home away from home’. Tällä kertaa kohteena Hotel Lohspeicher Cochemissa, lumoavan kauniissa Moselin laaksossa, Saksassa.

Pieni, perheomistuksessa oleva hotelli sijaitsee aivan Cochemin keskustassa, torilta johtavan pienen sivukujan varrella. Hotellia pyörittää keittiömestari Ingo Beth yhdessä vaimonsa Birgitin ja tyttärensä Lauran kanssa apunaan joukko ulkopuolisia työntekijöitä. Mikäli Cochemiin saapuu autolla on syytä huomioida, että hotellin eteen ei pääse autolla, ja parkkipaikka on hyvä varata etukäteen hotellilta (muutama parkkipaikka on tarjolla autohallissa, joka sijaitsee ylempänä kaupungissa, lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta).

Hotel Lohspeicher. Kuva: Hotel Lohspeicher

Hotel Lohspeicher. Kuva: Hotel Lohspeicher

 

Hotelli on sisustettu 1832 rakennettuun taloon (suojelukohde), hotelli-ravintolana se on toiminut vuodetsa 1978 ja Bethin perheen omistuksessa yritys on ollut vuodesta 1996. Huoneita hotellipuolella on kymmenkunta, kolmea eri tasoa, mutta kaikki kuitenkin hyvää keskitasoa edustavia, siistejä ja kodikkaita. Itseä viehättivät yöpyessämme pari vuotta sitten hotellissa pienet yksityiskohdat, niin hotellihuoneissa kuin yleisissä tiloissa.

Kaikkein tärkein asia on kuitenkin ystävällinen ja sydämellinen ilmapiiri joka hotellissa vallitsee: Koska sekä hotelli että ravintola ovat pieniä, vieraista ehditään pitää huolta ja samalla välittyy myös aito välittämisen tunne.

 

Standard-huone. Kuva: Hotel Lohspeicher

Standard-huone. Kuva: Hotel Lohspeicher

 

Huoneissa hotellivieraita odottavat jo vakioasukit. Kuva: Hotel Lohspeicher

Huoneissa hotellivieraita odottavat jo vakioasukit. Kuva: Hotel Lohspeicher

 

Hotel Lohspeicheriin ei tulla pelkästään yöpymään vaan myös nauttimaan hyvästä ruoastsa. Ymmärrän hyvin miksi, sillä hotellin ravintolassa nauttimamme illallinen on yksi parhaista nauttimistani Keski-Euroopassa, väittäisin tätä jopa gourmet-tasoiseksi. Koska ravintolassa ei ole kovinkaan paljon paikkoja, kannattaa illallispöytä varata varmuuden vuoksi samalla kun varaa majoituksen (ja tietenkin ravintolassa voi syödä myös vaikkei hotellissa asuisikaan), jotta varmistaa mahtuvansa. Samalla on myös hyvä tarkistaa, ettei omalle kohdalle osu Ruhetag’ia, eli Saksassa tavallista yhtä päivää viikossa, jolloin ravintola pidetään suljettuna (päivä vaihtelee eri ravintoloiden välillä). Myöskin hotellissa järjestettävät suositut kokkikurssit saattavat verottaa tarjolla olevien illallispaikkojen määrää.
Ja vaikka illallisella söikin hyvin ja runsaasti aamiainenkin maittoi, etenkin koska aamiaispöytään oli katettu runsaasti paikallisia herkkuja, niin lähiruokaa kuin luomuakin.

Hotelli-ravintolan isäntä, keittiömestari Inog Beth valtakunnassaan. Kuva: Hotel Lohspeicher

Hotelli-ravintolan isäntä, keittiömestari Inog Beth valtakunnassaan. Kuva: Hotel Lohspeicher

 

Hotellin ravintola noudattaa rustiikkia, saksalaista tyyliä. Kuva: Hotel Lohspeicher

Hotellin ravintola noudattaa rustiikkia, saksalaista tyyliä. Kuva: Hotel Lohspeicher

 

Ravintolassa tarjotaan myös suvun oman viinitilan viinejä: Landhaus Beth-Steuer, Valwigissä, parin kilometrin päässä Cochemista; eikä niissä juomissa ollut myöskään moittimista, viininviljelyperinteitä kun perheessa on aina 1600-luvulta saakka.

Itse Cochemin kaupunki on viehättävä jokivarsikaupunki Moselin varrella; kaupungin tunnetuin maamerkki lienee keskustan yläpuolelle, viinitarhojen keskelle kohoava Reichsburgin linnoitus (lienee yksi tyypillisimmistä kuvituskuvista Saksasta matkailumaana!). Kuvia Cochemista voi katsoa Lohspeicherin kuvagalleriasta.

(Kaikki postauksen kuvat lainattu Hotel Lohspeicherin sivuilta)

PS. Jos haluat lukea lisää muiden arvosteluita hotellista löydät niitä Tripadvisorista!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet