Kuten jo aikaisemmin on ehkä kategorisoinnista ja jostakin blogipostauksesta saattanut Kuten aikaisemmasta viini-aiheisesta postauksesta saattoi päätellä, hyvän ruoan lisäksi myös hyvät viinit ja niiden kotikulmat ovat lähellä sydäntäni.

Saksan viinialuesuosikkeihin kuuluvassa Rheingaussa, Rüdesheimissa sijaitsee myös yksi suosikkihotellini, Rüdesheimer Schloß. Tämä kuuluisan Drosselgassen varrella sijaitseva hotelli-ravintola tarjoaa paitsi kulinaarisia nautintoja rustiikkien pöytien äärellä ”saksalaishumpan” soidessa taustalla majoitusta design-hotellin puolella.

Viinitupa edustaa perinteistä, rustiikkia saksalaista tyyliä. Kuva: © Rüdesheimer Schloss

Viinitupa edustaa perinteistä, rustiikkia saksalaista tyyliä. Kuva: © Rüdesheimer Schloss

Ravintolaa, johon kuuluvat sekä ravintolasali viihtyisien kattoholvien alla kuin talvipuutarha ja puutarhaterassi,  on pyöritetty samalla paikalla vuodesta 1952, ja 26 huoneen hotelli avattiin Drosselgassen ja Steingassen väliin vuonna 1993.

Rüdesheimer Schloss-hotellin yhteydessä, Drosselgassen varrella toimii myös suosittu viinitupa terasseineen. Kuva: © Rüdesheimer Schloss

Rüdesheimer Schloss-hotellin yhteydessä, Drosselgassen varrella toimii myös suosittu viinitupa terasseineen. Kuva: © Rüdesheimer Schloss

Moderneista huoneista on monesta upeat näkymät ympäröiville viinirinteille, joissa sekä silmä että mieli lepäävät silmänkantamattomiin ulottuvia viiniköynnöksiä ihastellessa.
Vuonna 2009 Breuereiden  Rüdesheimer Schloss sai Hessenin ensimmäisenä yrityksenä kakkostason maininnan paikallisessa laadunkehittämohjelmassa ”ServiceQualität Deutschland”.

Miksi Schloss kuuluu omiin suosikkeihini? Varmaankin merkittävin tekijä on, että tutustuin parikymmentä vuotta sitten työni kautta isäntäperheeseen. Susanne ja Heinrich Breuer isännöivät suurella sydämellä ja vankalla ammattitaidolla yritystään antaen talolle samalla sekä sydämen että kasvot. Molemmilla tuntuu niin aamuin kuin illoinkin olevan aikaa vaihtaa vieraidensa kanssa pari sanaa – tai istahtaa pöytään juttelemaan hetkeksi. Siksi Schloss on yksi ”kodeistani maailmalla”, jonna mielellään palaan uudestaan.

Monesta hotellihuoneesta on näkymä suoraan viinitarhoihin. Kuva: © Rüdesheimer Schloss

Monesta hotellihuoneesta on näkymä suoraan viinitarhoihin. Kuva: © Rüdesheimer Schloss

Samaiselle Breuerin suvulle kuuluu myös viinitila Georg Breuer, joka on perustettu 1880 ja ollut Breuerin suvun omistuksessa 1900-luvun alusta saakka. Nykyään 33 hehtaarin viinitilaa johta Theresa Breuer, joka jatkaa viiniviljelijäsuvun perinteitä

Breuerin loistavia Rheingau-viinejä on välillä ollut saatavilla Alkosta, mutta tällä hetkellä eivät valitettavasti löydy Alkon normaalivalikoimista. No, onpahan sitten hyvä syy taas matkan… (joko paikan päälle Rüdesheimiin tai Tallinnaan, josta Kaubamajan alakerran ruoka-osastolta on useimmiten löytynyt ainakin jokunen Breuer-viini.)

Kaikki postauksen kuvat lainattu Rüdesheimer Schloßin kotisivuilta

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet