&Hotel, Tukholma: Olohuonemainen lounge. Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotelliarvostelu: And Hotel

by Alex | Matkoillablogi.fi

Majoituin vastikään yhdessä Tukholman uusimmista hotelleista, Best Western-ketjuun kuuluvassa &Hotel-nimiseen hotelliin (lausutaan And Hotel). &Hotel sijaitsee aivan Tukholman ydinkeskustassa, Sveavägenin sivukadulla. Millainen hotelli on kyseessä?

&Hotel tarjoaa nykytrendin mukaisesti erittäin pieniä, kompakteja huoneita, joissa pääosassa on yöpyminen eikä niinkään oleskelu. Hotell tavoittelee myös asemaa edullisten, laadukkaiden hotellien joukossa. Huoneiden koko arviolta n. 10-12 m2, eli suurin piirtein Ruotsinlaivan hytin kokoa. Varustelultaan huoneessa löytyi kaikki mitä yöpyvä matkustaja voi tarvita erittäin mukavaa sänkyä, vedenkeitintä ja läppärinmentävää tallelokeroa myöten. Huone oli erittäin siisti ja sisustusmateriaalit tasokkaan oloisia.

Huoneiden tilankäytössä asiat ovat tärkeysjärjestyksessä - suurimman osan tilasta täyttää sänky. Kuva: © Matkoilla-blogi

Huoneiden tilankäytössä asiat ovat tärkeysjärjestyksessä – suurimman osan tilasta täyttää sänky. Kuva: © Matkoilla-blogi

Huoneita on yhteensä 201 kpl, joista vajaa kolmasosa on ikkunattomia huoneita (Kabinrum; tämä ikkunattomuus näyttäisi muuten olevan jonkinlainen trendi Tukholmassa, sillä useissa uusissa viime aikoina avatuissa hotelleissa on rakennettu näitä ikkunattomia huoneita).

Aivan kuten itse huoneessa myös lasiseinäisessä kylpyhuoneessa tilan tehokas käyttö toistui: tilaa ei oltu tuhlailtu, mutta sitä oli tarpeeksi ja jopa hieman laskutilaa oli saatu mahdutettu kylppäriin.

Tyylikäs ja valoisa kylpyhuone. Kuva: © Matkoilla-blogi
Tyylikäs ja valoisa kylpyhuone. Kuva: © Matkoilla-blogi
Huoneissa itseäni miellyttävä yksityiskohta oli seinän pähkinänruskea puupaneeli. Kuva: © Matkoilla-blogi
Huoneissa itseäni miellyttävä yksityiskohta oli seinän pähkinänruskea puupaneeli. Kuva: © Matkoilla-blogi
Kylpyhuoneen suihkunurkkaus on lasiseinäinen huoneen suuntaan, verho löytyy kuitenkin ulkopouolella. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kylpyhuoneen suihkunurkkaus on lasiseinäinen huoneen suuntaan, verho löytyy kuitenkin ulkopouolella. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kompaktiin huoneeseen poikittain asetellun sängyn alle oli jätetty juuri lentolaukun kokoinen tila ja sängyn viereen oli mahdutettu pieni, juuri läppärille riittävä kirjoituspöytä sekä tuoli; eipä enempää kalusteita huoneeseen olisi mahtunutkaan.

Myös sängyn alla oleva tila on hyödynnetty. Kuva: © Matkoilla-blogi

Myös sängyn alla oleva tila on hyödynnetty. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kaikki eivät ehkä viihdy näin pienessä huoneessa, ja joillekin pieni huone (ikkunallinenkin) voi aiheuttaa ahdistusta. Itseäni huoneen koko ei häiritse, vaan päinvastoin viihdyn oikein hyvin tämäntyyppisessä huoneessa lyhyellä, yhden yöpymisen matkalla. Siisti ja toimiva huone kompensoi mielestäni monin verroin pientä kokoa.

Yleiset tilat

Heti ulko-oven sisäpuolella sijaitseva respa on tiloiltaan minimaalinen. Pienellä tilalla on varmaankin haettu kodikkuutta, mutta tila on täynnää jo seitsemästä ihmisestä, joten oma veikkaukseni on, että respan tila tulee varmaankin laajenemaan melko pian viereisen baarin puolelle. Näinkin isossa hotellissa nykyinen tila ei millään riitä aamun uloskirjautumisruuhkaa ajatellen.Itsepalvelu-checkin/checkout ei toiminut, mutta tämä voitaneen asuessani hotellissa laskea vielä alkukankeuden piikkiin.

Jos hotellihuoneet eivät tiloiltaan niinkään houkuttele oleskeluun, alakerran pienen baarin (&Bar) vieressä oleva loungetila on sitä vastoin sisustettu olohuonemaiseksi viihtymistilaksi. Yhteisöllisessä tilassa on sohvia ja nojatuoleja sekä läppärityöskentelyyn hyvin soveltuva, pitkä pöytä pistorasioineen. Baaripuoli on perinteisemmin sisustettu pitkällä seinänvierustaa kiertällä sohvalla sekä korkeimmilla tuoleilla ja baarijakkaroilla; ilahduttavan hyvin silläkin puolella on otettu huomioon myös pistorasioiden tarve nykyään.

Alakerrassa on myös pieni ravintola (&Restaurant), joka tarjoilee husmanskost-tyyppistä lounasta ja illallista. Ravintola toimii aamuisin hotellin aamiaishuoneena. Majoittuessani hotellissa paikkoja löytyi, mutta pieni ravintolatila saattaa hotellin ollessa täynnä muodostua pullonkaulaksi aamiaisruuhkan aikaan.
TV-kokki Tina Nordströmin luoma ”Best Breakfast” oli positiivinen kokemus; hotelli kertoo panostavansa ennemmin laatuun kuin määrään, ja tämän allekirjoitan täysin aamiaisen jälkeen. Tämän hintaluokan majoituksessa esim. ei ole itsestäänselvyys, että aamiaispöydältä löytyy kiviarinaleipää, tuorepuristettu appelsiinimehua ja tuorehedelmäsalaattia.

Mitä tuumasin &Hotelista – jatkoon vai ei? Ehdottomasti jatkoon!

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

3 kommenttia

Kthetraveller 11/04/2016 - 10:00 pm

Tuota noin, me olemme miehen (ja lasten) kanssa hotellihuonefaneja, joten me äänestämme ”ei jatkoon” kun kyse on meistä. Tuo idea on kuitenkin tosi näppärä sellaisille, jotka eivät tosiaan kaipaa tilaa ja pitää hotellia vaan nukkumapaikkana. Tuollaisia ihmisiä ajatellen lopullinen vastaukseni on: jatkoon.

Vastaa
alex 12/04/2016 - 9:58 pm

Heh…
Totta, että riippuu käytöstä. Lomamatkalla en todennäköisesti valitsisi hotellia, mutta työmatkalla kun huoneessa ehtii käydä vain nukkumassa eri juttu (joten sikäli omasta mielestä jatkoon).
Mutta – makuja on (onneksi) monia! 🙂

Vastaa
Pienet ja persoonalliset hotellit - Tukholma.fi 01/10/2023 - 9:42 pm

[…] Lue lisää And Hotelista Matkoillablogissa […]

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet