Hotelliarvostelu: Premier Inn Edinburgh City Centre York Place

by Alex | Matkoillablogi.fi

Siisti, pelkistetty ja erinomainen sijainti – siinä paremman puoliskon tiivistetty määritelmä Edinburghin hotellistamme, jonka nimi tosin oli kaikkea muuta kuin pelkistetty: Premier Inn Edinburgh City Centre York Place.

Hotellivalinta Edinburghin matkaa varten oli tuskallisen vaikea. Monen monta läpikahlausta tehtiin niin Tripadvisorin kuin Booking.comin puolella, ja muutama hotelli ehdittiin jo  (peruutusoikeudella) varatakin, kunnes epäluulo ja tarkemmin luetut arvostelut saivat muuttamaan suunnitelmia ja jatkamaan hakua. Moni hotelli nimittäin päältä kaunis, ja vaikka kuinka viehättävältä vanha, arvokas rakennus näyttäisikin pelko siitä että paikan päällä  löytäisimmekin homeiset seinät ja kosteudesta lahonneet ikkunapuitteet patisti jatkamaan etsintää. Tiedän – luksusongelma, joka näyttäisi pahenevan mitä enemmän matkustaa…

Viimeistä edellisenä meillä oli varauksessa boutique-tyylinen ketjuhotelli, mutta jotenkin huippuvärikäs sisustus ja vanha rakennus eivät tuntuneet ihan meidän näköiseltä yhdistelmältä, etenkään kun Tripadvisoriin ladatuista kuvista päätellen hotellin loiston päivän olivat jo kaukana takanapäin eivätkä ihan puoltaneet pyydettyä hintaa. Siksi päädyinkin loppujen lopuksi googlaamaan kaupungin uusia hotelleja ja ”new hotels Edinburgh”-hakusanaydstelmällä löysinkin kongressitoimiston listauksen kaupungin uusimmista majapaikoista. Näiden joukosta meidän hotellikin sitten löytyikin: uudenkarhea Premier Inn Edinburgh City Centre York Place.

Koska kyseessä on budjetti-ketju hotelli oli myös kohtuullisen taloudellinen valinta. Ensituntuma Premier Inn-ketjusta jäi voittopuolisesti positiiviseksi: siistiä ja modernia eikä hinta-laatusuhde jättänyt sijaa moitteille. Premier Inn-ketjun hotelleja löytyy yli 750 eri puolilla Isoa-Britannia ja Irlantia, usein lentokenttien ja isompien teiden tuntumasta mutta myös isompien kaupunkien keskustoista.

Kauniiksi laatikon mallista hotellirakennusta ei voinut ulkoa väittää, mutta minkä vanhan ajan charmissa menetti, voitti modernissa siisteydessä.
Hotelli sijaitsee keskustan pohjoispuolella, Edinburgh New Townin puolella. Raitiovaunu lentoasemalta pysähtyy hotellin edessä (=päättäri) ja Princess Streetin ostosmahdollisuudet ovat noin 10 minuutin kävelymatkan päässä. Kulman takana olevalla Broughton Streetillä on puolestaan runsaasti kivoja pikkuravintoloita ja -kahviloita.

Sisäänkirjautuminen hotelliin tapahtuu itsepalveluautomaatilla, joka lahjomattomasti avautuu vasta klo 14.00 check in-ajan alkaessa. Huoneen maksu tapahtuu heti sisäänkirjautumisen yhteydessä luottokortilla.

Sisääntulokerroksen rauhallisen käytävän varrella löytyi myös huoneemme: Tilava ja siisti huone, jonka keskeltä löytyi leveä ja erittäin mukava sänky – Premier Inn-ketju uskaltaakin antaa vierailleen ”Good Night guaranteen”, jonka ymmärrän hyvin; sen verran hyvin nukkui sängyssä. Huoneeseen mahtui myös kirjoituspöytä sekä (yllättävän mukava) sohva, joka toimittaa myös lisävuoteen virkaa. Huoneen valaistus oli miellyttävä, makuasia on tietenkin ketjun tunnusvärin mukainen lila yövalo sängynpäädyn takana. Hotellin wifi tomi moitteettomasti, mutta vaati rekisteröitymisen ensimmäisellä kerralla.

Kylpyhuone oli valoisa ja erittäin siisti: puukuvioinen muovimatto ja mosaiikkikoristeinen täyskaakelointi. Bonuspisteitä tulee nykyaikaisista LVI-kalusteista, jotka olivat tältä vuosituhannelta (ei aina itsestäänselviä Isossa-Britanniassa), tosin skottilaisella twistillä kylpyammeen ja kiinteän kattosuihkun muodossa.

Hotellin respan vierestä löytyi niin välipala-automaatti kuin jätskiautomaattikin, mutta vaikka kyseessä olikin budjetti-hotelli  alakerrasta löytyi myös baari/ravintola, joka toimi samalla myös aamiaishuoneena. Aamiainen ei sisälly Premier Inn-hotellin huonehintaan vaan on valinnainen. Valittavana meidän hotellissa oli joko yksinkertaisempi Continental (6,99 GBP) tai meidän valitsemamme täysi englantilainen Premier Inn Breakfast (8,99 GBP). Aamiainen oli pieni pettymys skandinaavistyyliseen buffet-aamiaiseen tottuneelle, sillä kylmiä leikkeleitä ei noutopöydästä löytynyt ollenkaan. Nälkäisenä ei silti tarvinnut aamiaiselta poistua, sillä lämpimästä pöydästä löytyivät kaikki peribrittiläisen aamiaisen kulmakivet pekonista paistinperunoihin ja black puddingiin. Keittiöstä sai tilattua myös munakkaat toivomusten mukaan sekä kaurapuuroa. Plussaa aamiaisbuffetin tuoreista hedelmistä.

Kaikenkaikkiaan Premier Inn-ketjusta jäi positiivinen kuva, ja voisin hyvin toistekin harkitsevani tätä ketjua vaihtoehtona.

Onko sinulla hyviä hotellisuosituksia Edinburghiin? Vinkkejä otetaan mielellään vastaan kommenttiboksiin!

Kaikki Skotlannin matkaamme liittyvät postaukset löytyvät Matkoilla-blogista Edinburgh-tägin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Margit 27/04/2017 - 9:36 pm

Voin lämpimästi suositella myös Premier Inn Edinburgh Park The Gyleä ihan lentokentän lähellä, jos esim aikainen lähtö tai auton kanssa liikenteessä, juna-asemalle n 2 minsaa ja erinomainen palvelu.

Vastaa
alex 07/05/2017 - 8:01 pm

Kiitti vinkistä Margit; laitetaan muistiin tulevaisuuden mahdollista fly & drive-kiertuetta ajatellen!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet