Kuukauden kuva: Tom Weirin patsas Balmahassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Marraskuun Kuukauden kuva tulee Skotlannista, tarkemmin Balmahan pienestä kylästä, Loch Lomond-järven rannalla.

Kävimme Balmahan kylässä osallistuessamme parin vuoden takaisella Edinburghin matkalla Loch Lomondin retkelle. Erittäin onnistuneen retkipäivän kruunasi kaunis syyssää, jossa aurinko kruunasi upean ruskamaiseman.

Kuvassa oleva patsas (joka paljastettiin vuonna 2014) esittää Tom Weir-nimistä miestä, skottilaista vuorikiipeilijää, kirjailijaa ja valokuvaajaa.

Weir oli Skotlannin ensimmäisiä ympäristöaktiiveja, ja hän kirjoitti The Scots Magazineen kolumnia yli 50 vuoden ajan. Weir tuli myös tunnetuksi vuosina 1976-87 Skotlannin TV’ssä esitetystä sarjasta Weir’s Way. Sarjassa hän esitteli skottilaisia maisemia ja tapasi paikallisia asukkaita.

Oletko käynyt Skotlannisa tai omko Skotlanti omalla bucketlistillä?

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 06/11/2021 - 1:12 am

Ei ole tullut Skotlannissa käytyä, mutta haluaisin kyllä. Työkaveri kävi siellä juuri ennen pandemiaa ja kehui paikkaa kovasti. On sanonut, että on yksi parhaita matkakohteita.

Vastaa
alex 07/11/2021 - 8:38 pm

Suosittelen!
Meidän parin vuoden takainen matka Edinburghiin mahdollisti vain pintaraapaisun, mutta (etenkin) maaseuturetki antoi lisämakua kaikista kauniista maisemista. Palaamme varmaankin joskus toistekin Skotlantiin.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet