Limhamn, Malmö. Kuva: © Matkoilla-blogi

Keskiviikon kuva: Limhamn

by Alex | Matkoillablogi.fi

Viime viikonloppuna länsinaapurissa juhlittiin (taas – jo kuudetta kertaa) Euroviisujen voittoa kun Måns Zelmerlöv vei kristallimikin Heroes-kappaleella. Tämänviikkoinen ”Keskiviikon kuva” tuleekin siksi Malmösta, jossa viisufinaali järjestettiin edellisen kerran kun Ruotsi isännöi kisaa (ja onhan Måns myös syntynyt naapurikaupungissa, Lundissa). Vuoden 2016 Eurovision laulukilpailun kisakaupunkia ei ole vielä päätetty, mutta itse pitäisin tällä kertaa Tukholmaa melko vahvana ja todennäköisenä kandidaattina. Alustavasti kaavailtu finaalipäivä on 14.5.2016.
Itseäni hieman kiinnostaisi käydä katsomassa show livenä paikan päällä kun se (taas) kerran on ihan naapurissa; miten te muut – onko vastaavia tuntemuksia teilläkin?

Mutta takaisin tämänviikkoiseen kuvaan, joka on siis otettu kauniina kevätiltana Malmössa ja tarkemmin ottaen Limhamnissa, alueella jota kutsutaan nimellä ”Ön”. Kyseessä on keinotekoinen saari (nykyään pengertien kautta yhdistetty mantereeseen), joka muodostui kun Limhamnin kalkkilouhos käytti aluetta sakan dumppauspaikkana. Limhamn oli ennen Juutinrauman sillan rakentamista huomattavasti vilkkaampi paikka, kun laivat Tanskan puolelle, Dragöriin, Kööpenhaminan kupeessa lähtivät sieltä. 1990-luvulta lähtien alueesta on muodostunut uusi merellinen asuinalue, jota rakennetaan edelleenkin.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet