Djurgårdenin rantamaisemaa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Sunnuntaipäivä Djurgårdenilla

by Alex | Matkoillablogi.fi

Palataan vielä hetkeksi parinviikon takaisen Tukholman hotellimatkamme tunnelmiin keväisen kuvakavalkadin muodossa. Hotellissa hyvin nukutun yön ja maittavan aamiaisen jälkeen oli aika napsauttaa matkalaukun kansi kiinni ja suunnata kohti päivän seikkailuja. Olimme päättäneet viettää sunnuntaipäivän leppoisasti tutustuen Djurgårdenin nähtävyyksiin – ja sääkin suosi meitä, sillä lauantain harmaus olikin vaihtunut kirkkaaseen auringonpaisteeseen.

Hyvää huomenta Tukholma - valmiina jälleen uuteen päivään! Kuva: © Matkoilla-blogi

Hyvää huomenta Tukholma – valmiina jälleen uuteen päivään! Kuva: © Matkoilla-blogi

Hotellimme (Scandic Grand Central) olimme valinneet osittain hyvän sijainnin perusteella (Värtan-satamaan on hyvä suora bussiyhteys linjalla nro 1). Tällä kertaa hyppäsimme kuitenkin hotellin ulkopuolella bussiin nro 69 (päätepysäkki Blockhusudden, nro 69K Kaknästornet), jolla siirryimme Strandvägenia pitkin Djurgårdenin sillan kupeeseen, josta jatkoimme eteenpäin jalan. Tukholmassa bussilla matkaillessa kannattaa muistaa, että busseissa ei myydä lippuja, vaan tämä pitää huolehtia etukäteen; kaikkein kätevimmin tämä hoituu ladattavalla, etäluettavalla SL Access-arvokortilla, joita myydään esim. Pressbyrån-kioskeissa.

Djurgården_Kuva-©-Matkoilla-blogi Djurgården_Nordiska_museet_Kuva-©-Matkoilla-blogi

Päivämme Djurgårdenilla aloitimme ABBA-museosta, josta teen vielä edempänä erillisen postauksen. Sen voin kuitenkin jo tässä kohtaa todeta, että käynti museossa kannattaa!

ABBA_the_museum_entrance_Kuva-©-Matkoilla-blogi

Kokonaisvaltaisen, musiikillisen ilotulituksen jälkeen jatkoimme lähellä sijaitsevaan Spritmuseumiin, joka siirtyi uusiin tiloihinsa Djurgårdenilla parisen vuotta sitten. Museosta on pakko todeta, että minulle jäi hieman kaksijakoiset tunnelmat: Museon toteutus oli visuaalisesti hyvin kaunis, mutta sisältö jätti minua kaipaamaan jotain…en kuitenkaan osaa tarkemmin sanoa mitä. Mikäli alkoholin historia ja rooli kultuurissa kiinnostaa kannattaa kuitenkin ehdottomasti käydä tutustumassa museoon, vinkkinä mainittakoon myös, että museon yhteydessä toimii myös ravintola sekä siihen liittyvä ulkoterassi, joka tosin ei vielä toukokuun alussa ollut avannut.

Spritmuseum_1_Kuva-©-Matkoilla-blogiSpritmuseum_2_Kuva-©-Matkoilla-blogi Spritmuseum_3_Kuva-©-Matkoilla-blogi

Spritmuseumista jatkoimme kävelyämme eteenpäin ja piipahdimme myös Galärvarvskyrkogårdenilla. Tämän pienen, Nordiska muséetin kupeessa  sijaitsevan hautausmaan nimen olen kartasta nähnyt monta kertaa, mutta aiemmin muurin takana sijaitsevalla hautausmaalla ei oltu käyty.
Djurgården_Galärvarvskyrkogården_Kuva-©-Matkoilla-blogi
Liljevalchs_patsas_Kuva-©-Matkoilla-blogi

Fika-tauko otettiin ”Flickorna Helin & Voltaire”-kahvilan aurinkoisella terassilla – ei huono!

Helin_Voltaire_Kuva-©-Matkoilla-blogi

Suunnatessamme takaisin kohti keskustaa bongasimme vielä Djurgårdenin sillan kupeessa tämän vuoden uutuuden, hauskan näköisen ”Ocean Bus”-kiertoajelubussin, joka kulkee sekä maalla että vedessä.

Ocean_Bus_Kuva-©-Matkoilla-blogiDjurgården_portti_Kuva-©-Matkoilla-blogi

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet