Kuukauden kuva: Levin eturinteillä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Maaliskuun Kuukauden kuva tulee Kittilästä, tarkemmin Levin eturinteiltä, joiden eteen Levin keskustan uudet alppityyliset talot rivittyvät muodostaen pikkukaupunkimaisen katujen ja kujien verkoston.

Lappi on tullut osaksi meidän matkailukarttaamme melko myöhään, sillä ensimmäinen matka Levin keväisille rinteille tehtiin vasta pari vuotta sitten.
Tätä ennen olin itse viimeksi käynyt Lapissa 90-luvun puolessavälissä ruskamatkalla ja parempi puolisko ei koskaan. Vietettyämme ensimmäisen laskettelupäivän Levin kevätauringossa ymmärsimme melko pian miksi monet suomalaiset suuntaavat vuodesta toiseen Lappiin juuri kevättalvella.

Levin uudesta keskustasta on varmaankin monia mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Suurin kritiikin kohde on, että Levistä on infrastruktuurin kehityttyä nopeasti jo kasvanut varsinainen matkailukaupunki, jossa aito Lapin luonto ei ole läsnä. Totta on, että Lapin luonto ei heti tule mieleen alppitalojen keskellä, mutta meille tämä tiivis, kaupunkimainen keskusta sopii hyvin ja kuten kuvasta näkyy koskemattomampi luonto ei kuitenkaan ole kovinkaan kaukana Levin keskustasta.
Tällä hetkellä Levi lienee Suomen kansainvälisimpiä hiihtokeskuksia ja suosittu myös kauempaakin tulevien turistien joukossa. Tästä hyvänä osoituksena ovat vuosi vuodelta lisääntyneet suorat lentoyhteydet Keski-Euroopasta, mielenkiinnolla odotan milloin kuulemme uutisen ensimmäisestä suorasta Kaukoidän reitistä?

Kaikki meidän Levin matkojemme fiilikset löydät Levi-tägin alta.

Viihdytkö sinä Levin tyyppisessä matkailukeskuksessa vai menetkö Lapissa mieluummin pienimuotoisempaan keskukseen?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet