Kuukauden kuva: Toscanan auringon alla

by Alex | Matkoillablogi.fi

Syskuun Kuukauden kuva tulee San Gimignanosta, jossa pidimme viime vuoden Toscanan autolomallamme hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevaa Villa Duccia tukikohtanamme.

Villa Ducci sijaitsee kukkulalla, josta on upea näköala kohti San Gimignanon kaupungin tunnusomaisia torneja. Viinitarhat ympäröivät hotellia kaikilla puolilla, ja maaseudun rauhaa rikkovat ainoastaan välillä viereiseltä tieltä kantautuvat autojen äänet. Tosin nekään eivät häiritsevästi, sillä kunnon villan lailla myös  Villa Duccia ympäröi korkea kivimuuri portteineen ja rehellisyyden nimissä osa ajoneuvoista on myös traktoreita matkalla töihin viinitarhoihin.

Vaikken varsinaisesti ole mitenkään aamuvirkku pidän aikaisten aamujen tunnelmasta; jopa niinkin paljon, että olen valmis (ainakin joskus) uhraaman makoisat aamu-unet saadakseni nauttia aamusta. Aikaisissa aamuissa on jotain hyvin rauhoittavaa ja harmoonista, jopa pyhää: maailma heräilee, kaikkialla on vielä hiljaista, ja hetken saa olla rauhassa omien ajatustensa kanssa ennen kun päivän kiireet ja askareet alkavat.

Lomallahan eivät päivän kiireet sinänsä ole niinkään rankkoja; rankimpaan kastiin kuuluu lähinnä nouseminen, mutta auringonnousun seuraaminen korvaa monin verroin aikaisen heräämisen.

San Gimignanossa elettiin meidän siellä ollessa viininkorjuuaikaa, ja aamuisin traktoreiden rivistöt suuntasivat töihin viinitarhoihin. Sumu kaukaisuudessa siintävien kukkuloiden ja laaksojen yllä kruunasi hetken kun aurinko nousi sypressipuiden takaa kultaamaan maisemaa. Siinä hetkessä oli hyvä olla ja vain nauttia – ahh, Bella Italia.

Onko sinulle muistoja auringon kultaamista aikaisista aamuista jossain päin maailmaa – jaa muistosi kommenttiboksissa!


Mikäli haluat lukea lisää matkastamme San Gimignanoon ja muualle Toscanaan syksyllä 2019 löydät kaikki Toscanan-matkamme postaukset löytyvät Toscana-tägin alla!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet