Kuukauden kuva: Tukholman ArkDes-museon piparkakkutalonäyttely

by Alex | Matkoillablogi.fi

Joulukuun Kuukauden kuva tulee Tukholman ArkDes-museon vuoden 2017 Piparkakkutalonäyttelystä.

Kävimme viime vuonna jo melkein perinteeksi muodostuneella joulumarkkinamatkalla Tukholmassa ja vierailimme silloin Arkkitehturimuseon piparkakkutalonäyttelyssä ensimmäistä kertaa. Näyttely ja siihen liittyvä kilpailu on järjestetty jo vuodesta 1990 lähtien ja tämä näkyy myös töiden tasossa: esillä on toinen toistaan uskomattomampia luomuksia, eivätkä kaikki näyttelyn teokset ole suinkaan talon muotoisia. Itseäni kiehtoi erityisesti kuvassa oleva piparkakuista koottu, upea lahjakulho.

Näyttelyllä on joka vuosi vaihtuva teema ja viisaasti kylläkin kilpailu on jaettu kolmeen eri sarjaan, jotta kaikilla olisi mahdollisuus loistaa:

  • Ammattilaiset (’Arkitekter, formgivare och bagare’)
  • Lapset (’Upp till 12 år’)    sekä
  • Amatöörit (’Alla andra som bakar’)

Tämän vuoden teema on LYXIGT, jonka kilpailijat voivat tulkita vapaasti. Näyttely avattiin 30. marraskuuta ja yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan 12.12. asti ja eri sarjojen voittajat julkistetaan palkintojenjakoseremoniassa 16.12. Kilpailuun voi muuten nykyään osallistua myös etänä Instagram-sarjassa tägäämällä oman työnsä hashtagilla #lyxigpepparkaka viimeistään 12.12. klo 24.

Tämän vuoden piparkakkutalonäyttely on avoinna 6.1.2019 asti ArkDes-museossa, Skeppsholmenilla – suosittelen!

Oletko sinä käynyt ArkDesin piparkakkutalonäyttelyssä?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet