Praha: Cosmopolitan Hotel, aamiaishuone

Hotel Cosmopolitan – nautiskelijan keidas Prahan keskustassa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Viime kesän Prahan matka oli siitä erityinen, että matkalla juhlittiin merkkipäivää. Siksi myös tasokkaan hotellin valintaan tuli kiinnitettyä tavallista enemmän huomiota. Hotelliksi valikoitui keskustassa, Nove Meston kaupunginosassa sijaitseva Hotel Cosmopolitan 

Myönnän, että pidän hyvistä hotelleista ja kuten olen aikaisemminkin todennut ruokahalu kasvaa syödessä. Tällä kertaa oli kuitenkin erityinen syy siihen, että halusin hotellivalinnan osuvan nappiin. Ja osuihan se. Jo astuessamme hotellin ovista sisään olin vakuuttunut siitä, että valinta oli onnistunut: kauniisti kiiltävät marmoripinnat, isot leikkokukka-asetelmat ja modernit yksityiskohdat jotka istuivat klassiseen tyyliin hyvin henkivät ylellisyyttä, mutta rennolla otteella.

Hotellin sijainti on erittäin hyvä: Hotel Cosmopolitan sijaitsee rauhallisella sivukadulla parinsadan metrin päässä on Namesti Republiky, jossa sijaitsevat mm. kaupungintalo Obecni Dum,  Palladium-ostoskeskus sekä lähin metroasema (Namesti Republiky – yllättäen). Eläväinen aukio on myös vilkas raitiovaunuliikenteen solmukohta. Vanhan kaupungin aukiollekin on hotellilta noin vartin kävely.

Mutta palataanpa takaisin itse asiaan. Hotel Cosmopolitan sijaitsee 1800-luvulla rakennetussa talossa, jossa vastaanottoaulaa lukuunottamatta ei oikeastaan ole muita yleisiä tiloja. Oleskelutilojen virkaa toimittaa hotellin erinomainen ravintola. Kellarikerroksessa sijaitsee erittäin siisti joskin pieni saunaosasto sekä pieni kuntosali.

Hotellin käytäviä leimaa hillitty, klassisen elegantti tyyli jossa  väriskaala vaihtelee tumman pähkinänruskean ja eri vaaleiden sävyjen välillä. Sama harmooninen värimaailma paljastui myös huoneemme oven takaa.

Neljännen kerroksen valoisa Deluxe-kategorian huoneemme oli tilava ja pinnat sekä tekstiilit antoivat ylellisen vaikutelman. Huoneen varustuksesta löytyivät kaikki nykyajan normaalit varusteet (mm. minibaari, tallelokero ja TV jossa oli enemmän kuin tarpeeksi kanavia) ja hellepäivinä kiittelimme ilmastointia joka piti lähes huomaamatta huoneen ilman miellyttävän raikkaana. Näkymät ranskalaiselta parvekkeelta eivät olleet kovinkaan kummoiset (ihailtavana oli lähinnä viereisen talon seinä), mutta piha oli hiljainen ja rauhallinen.

Kylpyhuoneessa ei oltu säästelty marmoria, joka ei oikeastaan kuulu suosikkimateriaaleihini ja etenkään ei ruskeansävyisenä. Jostain syystä pidin kuitenkin jollain tavalla tästä kylpyhuoneesta. Lattialämmitys oli pieni yksityiskohta josta lisäpisteet.

Hotelliaamiainen – parasta A-luokkaa

Yksi hotellin tason mittari on ainakin minulla aamiainen. Jos se ei ole hyvä eivät mitkään huonevarusteet tai lisäpalvelut pelasta kokonaisvaikutelmaa. Lasikaton alla sijaitseva paikallisen julkkiskokin luotsaama ravintola Next Door to Imperial (tämän postauksen pääkuvassa) toimittaa myös aamiaishuoneen virkaa. Nykyaikaisesti sisustettu, valoisa ravintolatila oli ilo silmälle ja ravintolan tasokkuus näkyi myös aamiaisella, jossa pitkiin valkoisiin essuihin puketunutta henkilökuntaa oli paikalla hyvinkin runsaasti.

Aamiaispöydästä ei puuttunut mitään; valikoima oli laaja ja joukossa oli myös paljon paikallisia makuja. Myös avokeittiön lämpimässä pöydässä oli varsin laaja valikoima jonka lisäksi esim. munakkaat sai tilattua keittiöstä.
Bonuspisteitä tulee aina myös aamiaisella tarjolla olevasta kuplivasta – vaikkei sitä edes joka aamu joisi!

Kaikenkaikkiaan Hotel Cosmopolitan täytti odotuksemme erittäin hyvin ja on vahva hotelliehdokas seuraavallakin Prahan matkalla; ei pelkästään tasonsa ja palveluidensa puolesta vaan myöskin sijaintinsa takia.

Onko sinulla suosituksia muista hyvistä hotelleista Prahassa?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet