Kuukauden kuva: Vigelandin tytöt

by Alex | Matkoillablogi.fi

Lokakuun Kuukauden kuva tulee Oslon Frognerin puistosta, jossa kuvan iloiset tytöt poseeravat korkean monoliittipatsaan ympäröivässä ryhmässä. Gustav Vigelandin patsaat jaksavat aina kiehtoa minua ilmeikkyydellään – kuvanveistäjällä kun on ollut uskomaton lahja tuoda kovaan kiveen niin ihmiskehon muodot, ilmeet kuin tunteetkin.

Kuvan tytöistä huokuu mielestäni elämänilo ja itse voin melkein kuulla tyttöjen heleän naurun; edessä kaikki maailman mahdollisuudet, nuoruuden huolettomuus ja murheista ei ole tietoakaan.

Itse olen käynyt puistossa vain kesällä ja syksyllä, mutta uskoisin että ympäri vuoden avoinna oleva patsaspuisto näyttäytyy upeana myös muina vuodenaikoina. Mikäli et ole käynyt Frognerin puistossa suosittelen lämpimästi varaamaan pari tuntia aikaa siellä käyntiin kun suuntaat Osloon. Sitten kun taas on aika matkustaa. Siihen saakka voit lukea lisää Vigelandin patsaspuistosta erillisessä postauksessa.

Kiinnostavatko patsaspuistot sinua?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet