Lauantai-ilta oli pitkän matkapäivän jälkeen melkoista sinnittelyä; hädin tuskin jaksoi pitää silmät auki illallisen aikana, ja sen jälkeen olikin ihan valmis nukkumatin hoiviin. Kumma kylläkin muutaman nukutun tunnin jälkeen heräsi eikä uni meinannut tulla takaisin millään. Seitsemän tunnin aikaeroon kroppaa ei vaan siirrä ihan yhtä helpolla kuin rannekelloa siirtää.

Sunnuntai siis valkeni hieman huonosti nukutun yön jälkeen; tämä ei tosin johtunut millään tavalla hotellista. Morgans Hotel ja huoneen upottavan ihana sänky osoittautui loistovalinnaksi, kiitos vaan taas kerran Tripadvisor!

Makeanpuoleisen, 19. kerroksen terassilla nautitun hotelliaamiaisen jälkeen suuntasimme kohti Penn Stationin metroasemaa, jossa varustauduimme viikon metrokorteilla. Pari pysäkinväliä eteenpäin, ja pujahdus maanpinnalle tuotti taas pari wau-elämystä: Times Square ja Broadway, josta jälkimmäisen olimme ylittäneet jo ensimmäsen leran matkalla asemalle. On se vaan kummallista, miten paikat joista on lukenut monta kertaa säväyttävät aina kun ne näkee ensimmäistä kertaa.

Olimme jo ennen matkaa päättäneet ottaa hop on-hop off -sightseeingkierroksen, jotta saisi jonkinlaisen käsityksen kaupungista. Vaihtoehtoja oli useita niin kiertoajeluyritysten kuin kierosten suhteen; päädyimme Gray Linen kahden päivän pakettiin, johon sisältyi myös liput Liberty/Ellis Islandin lautalle sekä Empire State Buildingiin.

Iloisen verbaaliakrobaatin myytyä meille liput, suuntasimme aluksi ”Uptown Loopille”, kohti Harlemia. Tämän kierroksen kesto oli n. 2 tuntia, tosin hyppäsimme hieman ennen kierroksen täyttymistä pois Metropolitan Art Musemin kohdalla. Ensin hot dog välipalaksi, ja sitten kävelylle Central Parkiin. Heti poikettuamme puistoon totesimme, että kyseessä on todellakin juuri niin laaja viheralue kuin kartta antaa olettaa. Puistossa on niin viehättäviä kävelyteitä, erikokoisia lampia, laajoja nurmialueita kuin kenttiä niin baseballia, koripalloa kuin lenotpalloakin varten. Puisto oli pullollaan perheitä sunnuntai-iltapäivän vietossa, monet isommalla porukalla piknikillä. Puisto on todella kaikkien New Yorkilaisten puutarha. Kierrettyämme vielä the Pond-järven toista reunaa takaisin Guggenheim-museolle hyppäsimme takaisin kiertoajelubussiin ja linjaa vaihtaen kautta takaisin hotellille. Helteinen sää rupesi jo vaatimaan veronsa, mutta päivä ei ollut vielä täynnä…

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet