Olimme ensikertalaisina New Yorkissa pyrkineet kiinnittämään erityistä huomiota hotellin valintaan (enemmän valinnan apuvälineistä tulevassa postauksessa). Melko pitkällisen ja huolellisen valintaprosessin jälkeen (mottona: hyviksi suunniteltu on puoliksi tehty!) päädyimme siis 237 Madison Avenuelle (37th Streetin kulmassa), Morgans Hotel’iin.

Morgans Hotel – yleiset tilat

Ulkoa päin Morgans Hotel on melko huomaamaton, sisäänkäynti jopa niin vaatimattoman näköinen ettei sitä hevin huomaa hotellin sisäänkäynniksi. Eteisaula oli melko pieni, mutta sieltä löytyivät tärkeimmät eli respa ja ovimies, joka jutusteli aina iloisesti ja toimi samalla myös hotellin yleismies jantusena ja hyväntuulisena infopisteenä

Muita yleisiä tiloja hotellin alakerroksissa ei tällä hetkellä ollut koska ravintola ja kuntosali olivat paraikaa remontissa. Hotellin ylimmässä kerroksessa (19. krs.) sijaitseva Penthouse toimi  loungena, jossa tarjoiltiin myös huonehintaan sisältynyt aamiainen (kovasta ilmastoinnista johtuen nautimme tämän useimmiten aamuauringon lämmössä, Penthousen pienellä, vehreällä ulkoterassilla.) Hotelliaamiainen (joka ei yleensä sisälly huonehintaan USA’ssa) ei ollut meillä valintakriteeri, mutta ihan kiva lisäplussa.

NewYork_MorgansHotel_Penthouse_5429_Copyright_Matkoilla_blogi

Hotellin Penthouse-kerroksesta oli suora näkymä Empire State Buildingiin.
Kuva: Matkoilla-blogi

Varsin makeanpuoleinen (kontinentaalinen) aamiainen tarjosi bageleita, croissanteja ja muffinseja (Balthasar-leipomon – kuulemma paikallinen kuuluisuus), Philadelphia-juustoa ja marmeladeja, jogurttia & müsliä sekä tietenkin kahvia ja tuoremehuja. Alkuun kaipasi hieman suolaista leivänpäällystettä, mutta melko nopeasti tottui tähänkin valikoimaan, ja tällä pärjäsi myös vallan hyvin lounaaseen. (Hotellia vastapäätä sijaitsee amerikkalaistyylinen ”Diner” – Moonstruck – josta olisi saanut suolaisen lämpimän (ja taatusti rasvaisen) aamiaisen halutessaan.
Penthousen loungessa oli muuten pitkin päivää tarjolla kahvia – mukava pieni yksityiskohta kun palasi takaisin hotellille iltapäivällä päivän löytöretkiltä.

Huone

Yksi asia johon kiinnitimme valintalistaa hotelleista tehdessämme heti alkumetreillä huomiota Morgans-hotellissa oli huoneiden tyyli ja sisustus.  Harmooniset värit ja sopivan rento sekoitus trendikkyyttä ja klassisuutta loivat kodikkaan tunnelman hotellissa.

NewYork_MorgansHotel_huone_5438_Copyright_Matkoilla_blogi

Morgans Hotel, Superior-huone. Kuva: Matkoilla-blogi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perussiisti huoneemme oli takapihan puolella, mikä aluksi hieman harmitti minua – toisaalta ehkä rauhallisempi näin (joskin ikkunoiden äänieristys oli sen verran hyvä, että tuskin kadun puolellakaan liikenteen melu olisi häirinnyt mainittavammin). Sitä vastoin ilmastointilaite oli melko äänekäs (ja aivan riittävän tehokas), tämä oli oikeastaan ainoa miinus huoneessa.
Huoneesta löytyivät kaikki tarvittavat mukavuudet (meille tärkeimpiä kunnollisen kokoinen tallelokero sekä jääkaappi), myös ei-amerikkalaisia matkailijoita oli ajateltu adapterilla ja kaikenmaalaisia sateenvarjolla.

NewYork_MorgansHotel_yöpöytä_5439_Copyright_Matkoilla_blogi

Hauska ja tyylikäs yksityiskohta huoneessa oli peilipintainen yöpöytä. Kuva: Matkoilla-blogi

Mikäli aika olisi tullut pitkäksiTV-kapula olisi tarjonnut liki 50 ilmaista kanavaa + tusinoittain ”Video on demand”-kanavia. Joskus mietin kuka näin laajaa valikoimaa hotellissa tarvitsee; lomamatkalla ei ehdi ja työmatkalla ei jaksa TV’tä katsella.

Kylpyhuoneessa talon puolesta oli riittävä valikoima Malin&Goetz’in pesuaineita – varsin miellyttäviä uusia tuttavuuksia.

Kaikenkaikkiaan hotelli osoittautui aivan loistovalinnaksi, joten melko painavat syyt pitää olla mikäli seuraavalla New Yorkin matkalla emme valitsisi Morgans Hotel’ia uudestaan tukikohdaksemme.

 

PS.  Vasta jälkeenpäin satuin lukemaan, että hotelli on ihan ”kuuluisakin”; ’Sex & the city”-sarjan yhdessä jaksossa ystävykset illastavat hotellin ”Cuba de Asia”-ravintolassa. Ravintola siis oli tällä hetkellä kiinni remontin takia, samassa yhteydessä ravintolan konseptia muutetaan ilmeisesti myös…

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet