Alkukesän Tallinnan matkallamme illastimme perjantai-iltana Mix Fusion-ravintolassa, Pikk-kadulla Vanhassa kaupungissa.

Mix Fusion-ravintolaa on hieman vaikeaa lokeroida johonkin tiettyyn etniseen kategoriaan ruokalistan perusteella, siinä kun on edustettuina monenkin keittiön klassikkoja. Melko vahvasti ruokalista kuitenkin vetää aasialaisen puolelle, ja no – ehkä juuri nimenomaan fuusiokeitiön puolelle.

Ravintolasali takapihan puolella on kooltaan melko pieni (paikkoja arviolta noin 30), joten pöytä kannattaa varata etukäteen mikäli haluaa varmistaa paikan. Ravintola kuuluu muuten näppärään Tableonline.fi-järjestelmään, jota myöskin monet suomalaiset ravintolat käyttävät nykyään. Helppoa, nopeaa ja näppärää.
Ravintolan asiakaskunta oli illastaessamme ravintolassa hyvinkin kansainvälistä. Itse nautin aina kun eri kielten iloinen puheensorina sekoittuu ravintolassa.

 

Vanha ja moderni kohtaavat sisutuksessa. Kuva: www.mixrestoran.ee

Vanha ja moderni kohtaavat sisutuksessa. Kuva: www.mixrestoran.ee

 

Arvostimme Mix Fusion-ravintolassa tasokasta ja huomaavaista palvelua, joka sujuin parhaiten englanniksi (huomio, jonka olemme viime vuosien aikana Tallinnassa tehneet on, että nuoremman sukupolven suomenkielentaito ei välttämättä ole ollenkaan samalla tasolla kuin englanninkielen taito; no meille ei väliä, kunhan asiat hoituvat mutkatta…). Sekä viini- että ruokasuositukset hoituivat asiantuntevasti ja miellyttävästi tarjoiluhenkilökunnalta.

Päädyimme alkuruoaksi nauttimaan kreikkalaisen salaatin. Odotellessamme pöytään kiikutettiin maukasta tuoretta leipää. Salaattiannoksen koko oli pienoinen järkytys: Tällä salaattimäärällä olisi jo ruokkinut pienemmän kreikkalaisen kylän. No, salaattihan oli hyvää, joten täytyy myöntää, että se upposi varsin helposti… Pienemmällä nälällä tämä olisi tosin mennyt jo pääruoasta hyvin.

 

Mix_Fusion_kreikkalainensalaatti_Kuva_c_Matkoilla_blogi

 

Pääruoaksi olimme valinneet eri annokset: Parempi puolisko söi tonnikalafileetä Miso, vihreän salaatin ja inkiväärin kera.

Mix_Fusion_tonnikala_Kuva_c_Matkoilla_blogi

 

Itse olin päätynyt höyrytettyyn ruijanpallakseen kasvisten ja hollandaisekastikkeen kera

Mix_Fusion_kala_Kuva_c_Matkoilla_blogi

 

Kuten kuvista näkyy molemmat kauniita annoksia – ja myös todella maukkaita.
Alku- ja pääruoan jälkeen kuvut olivat sen verran täynnä, että päätimme suosiolla jättää jälkiruokalistan houkutukset väliin, tyytyä espressokupillisiin ja suunnata yömyssyille hotellimme skybariin.

Kaikenkaikkiaan Mix Fusion-ravintola oli miellyttävä kokemus ja ravintola johon voisimme hyvin kuvitella suuntaavamme uudestaan Tallinnassa.

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Japa 29/08/2013 - 1:55 pm

kiitos vinkistä, täytyy testata! Normaalisti tallinnassa käyty vähän kaavoihin kangistuneena peruspaikoissa (olde hansa jne) tableonlinesta löytyykin näemmä paljon valikoimaa jo pelkästään tallinnasta… tuskinpa olisi muuten noita vähän syrjäisimmillä kujilla löytyneitä ikinä edes harkinnut testaavansa. Mixillä on myös huikee määrä positiivista palautetta tableonlinessa, lukiessa tuli ihan nälkä! http://tableonline.fi/ravintolat/tallinna/mix/restaurant_presentation/127

Vastaa
alex 01/09/2013 - 7:06 pm

Eipä kestä, kiva jos voi inspiroida kokeilemaan uutta; itsekin aivan liian usein tulee mentyä samoihin, tuttuihin paikkoihin!

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet