Skandinaavinen lentoyhtiö SAS elää tänään kohtalon hetkiään. Neuvottelut yhtiön johdon ja eri ammattiliittojen välillä ovat jatkuneet pitkin päivää. Neuvottelujen takarajaksi on asetettu klo 24 sunnuntai-iltana.

Kaikille SAS’n matkustajille epävarmuus tulevaisuudesta on tietenkin hermoariipivä, jonkin verran mahdolliseen konkurssiinhan on kuitenkin vonut varautua. Mikäli matka on jo varattu SAS’n lennolla ja yhtiön taru loppuu huonosti, matka on toivottavasti varattu luottokortilla. Tällöinhän taloudellinen vastuu siirtyy luottokorttiyhtiölle mahdollisessa konkurssitilanteessa.

SAS’n tiedotus matkustajille meneillään olevan neuvotteluvaiheen aikana on yhtiön nettisivujen kautta ollut olematonta. Onneksi mediat ovat päivän aikana raportoineet melko aktiivisesti tilanteesta, mm. Expressen seuraa tilannetta ja neuvotteluja realiajassa.

Itse näen ikävä kyllä tällä hetkellä SAS’n mahdollisuudet välttää konkurssi melko huonona, sen verran kaukana neuvotteluosapuolten näkemykset ovat olleet viikon aikana ja puolenyön takaraja lähestyy uhkaavasti. muutaman tunnin kuluttua nähdään, olenko oikeassa vai (toivottavsti) väärässä. Toivottavasti väärässä siksi, että konkurssi harvoin mahdollistaa ”hallittua alasajoa”. Oli tämäniltiasen neuvottelun tulos mikä tahansa, haasteita on vielä edessä runsaasti.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet