Aamuvarhaisesta ollaan saatu seurata SAS-jännitysnäytelmän kehitystä ja neuvotteluiden etenemistä. Iltapäivällä SAS pääsi vihdoin sopuun myös viimeisen liiton, eli tanskalaisen CAU’n kanssa ja välitön konkurssiuhka raukesi.

Vaikka välitön konkurssiuhka on ohi, yhtiö ei kuitenkaan millään muotoa ole vielä pelastunut; nyt ollaan vasta luotu perusedellytykset sille, että varsinainen työ 4XNG-strategian kanssa voi alkaa. Paljon työtä pitää vielä tehdä kulunen karsimisessa ja uuden luomisessa – tässä tilanteessa pitää myös muistaa, että mikään ei ympäröivässä maailmassa ole oleellisesti muuttunut kuluneen viikon aikana, vaan edelleen halpalentoyhtiöiden  kilpailu ja kohonneet polttoainekustannukset asettavat samat haasteet kuin viikko sitten.

Aika näyttää miten kuluttajien luottamus SASiin asettuu taas kohdilleen kuluneen viikon jälkeen. Yhtiön alentunut luottoluokitus tuskin edesauttaa tätä, valitettavasti.

Itse mietin (ikävä kyllä) tämän jälkeen kaksi kertaa minkä yhtiön valitsen kun varaan lentomatkan ja malsan ainakinvaraukseni luottokortilla (minkä olen sinänsä tehnyt tähänkin asti). Ikävä kyllä sanon siksi, että olen tähän asti ilomielin valinnut ”sen toisen kotimaisen”, eli Blue1’n varatessani lentomatkaa länsinaapuriin.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet