Vaasanlaivat-brändi herää jälleen henkiin, kun NLC Ferry aloittaa liikenteen ”uusvanhalla” MS Wasa Expressillä.
Betancuria-nimellä Kanariansaarilla liikennöinyt laiva palasi pari viikkoa sitten ”kotiin” Vaasaan. Sanaa ’kotiin’ voidaan käyttää tässä yhteydessä, sillä laiva liikennöi Silja Linen väreissä kesällä 1997 Vaasan ja Uumajan välillä. Ja silloinkin Wasa Express-nimellä.

MS Wasa Express on rakennettu Wärtsilän Helsingin telakalla vuonna 1981 MS Travemünde-nimisenä; historiansa aikana laiva on kyntänyt merta niin Merenkurkussa, Saksan ja Ruotsin, Gotlannin ja Ruotsin mantereen, Norjan ja Tanskan välisessä liikenteessä sekä viimeksi siis Kanariansaarilla. Suht’ hyvässä kunnossa laivan sisätilat kuitenkin näyttäisivät olevan alla olevan videon perusteella – onhan kyseessä kuitenkin yli 30 ikävuoteen ehtinyt laiva.

Tämänhetkisten tietojen mukaan laiva tulee liikennöimaan 1.1.2013 alkaen samalla aikataululla kun MS RG I tällä hetkellä. Uudet nettisivut ovat vielä työn alla, mutta Vaasanlaivojen Facebook-sivu toimii jo ja näkyy kasvavan vauhdikkaasti fanien määrässä mitattuna. Uutinen Vaasanlaivat-nimen paluusta Merenkurkun liikenteeseen on selvästikin otettu ilolla ja innostuksella vastaan!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet